Och Vinnarna är.......
Så vinnarna till de underbara produkterna från Mikadesign är:
Mia(har ingen blogg) vann kaveln:
Karin-Bagerskan vann dekoreringspennan:
Lolla-lollashus-vann Surdegsboken
Louise-skapaenkaka- Vann Bakstället
Anna-annakarlsson-Vann Margareta skålen.
Så skynda er in på Mikadesign hemsida & Blogg och tacka för era fina vinster;)
Jag kommer maila er alla och be er återkomma med eran adress, som jag sedan vidarebefodrar till Mikadesign.
Grattis ALLA:D
Ny favorit!
Måste ju bara tipsa om en ny shop sida jag hittade, som har det mesta du behöver till just ditt tårtbak. Allt från utstickare, instruktions DVD, startpaket till vägledningar. Så skynda in och shoppa, jag vet ju vart jag kommer handla nästa gång:D
Klicka på ikonen så kommer du rätt:D
En till tävling;)
Det är den Gula du kan vinna:)
Tävlingar!
Nu har du chans att vinna senaste upplagan av boken Sju sorters kakor från Ica Bokförlag.
Tävla hos:
Ideér!
Gud jag har så mycket ideer och vill baka så mycket, men. Det finns alltid ett men. Har man inga beställningar för tillfället så kan jag inte få ut min kretavitet på samma sätt. Jag kämpar med vikten och baka en massa och att inte ha någon som äter upp det funkar ej, att jag dessutom har en MYCKET svår månad ekonomiskt gör det inte enklare att baka! Man får prioritera lite annorlunfa tyvär!
Men på lördag skall jag baka och göra en pasta figur, så jag får hålla ut och ni oxå. Det kommer recept och bilder så fort som.
Men som jag skrev tidigare har jag enorm ångest ang vad jag ska ta med att bjuda på på lördag. Så här kommer lite olika tankar!
Marängtårta med lemoncurd och grädde m hallon. Blandningen av sött,segt,syrligt,knaprigt....ja ni fattar:)
Eller så tänkte jag göra en lite omvänd tårta! Ta en av mina större pappersformar och sedan varva med tårtbotten, chokladmousse, hallon mousse (kankse någon mer mouse) och grädde och sesan täcka med SP Man får ju " gräva" ut sin tårtbit så att säga;)
Chokladmousse tårta (vem älskar inte choklad;)
Cheesecake min sambos favorit:)
Kolapaj: Har aldrig ätit men har hört att det ska smaka bra!
Ja där ser ni lite av mina tankar. Vad skulle du vilja bli bjuden på?! Säg din åsikt det hjälper! Har du andra ideér är jag öppen för förslag. (dock ingen smulpaj, hur gott det än må vara;P..)
Paj tips!
Så nu hade jag tänkt me er om hjälp!
Vilken paj är eran favorit, och vad är erat bästa recept?
3 Dagar kvar!
Du kan vinna en produkt från mikadesign!
Kolla in här!
Ett litet uppdrag!
Mat konst!
När jag satt och leta inspiration till Melon tårtan så hittade jag ganska roliga melon konstverk. Så här skiklig ska jag bli på att karva grönsaker;)
Coola, nu är det bara att börja träna:D
MariesHobbyCorner!
Så kika in på maries sida och få inspiration, shoppa eller varför inte boka en kurs?! :)
Lite gott och blandat=)
Ni läsare fick oxå en liten gåva;)
Exakt vad det är får ni se då tävlingen kör igång:D
Så tack åter igen MariesHobbyCorner
Päronmousse!
500g konserverade päron
3dl grädde
1,5tsk socker
1tsk vaniljsocker
3tsk gelatinpulver
päron essens och ev grönfärg!
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen och lös gelatinpulvret i lite hett vatten som du sedan vänder i, tillsätt 9-10 droppar päron essene och blanda ihop allt.
Fluff recept!
Du tar 200g godis (ta mindre om du tex använder geléhallon som innehåller gelatin ca 80-100g) Som du sedan låter smälta i en kastrull med 3 dl grädde, på svag värme. Grädden får INTE koka. När godiset smällt häller du upp det i en skål som du sedan ställer kallt, gärna över natten. Annars måste du vara noga med att den blivit riktigt kall annars kommer det att skära sig. Sedan vispar du det bara som vanlig grädde!!
Mumms.
Min favorit hitills är Lind´s vita choklad med kokos!
Adams 1års kalas!
Nu är tårtorna färdig och levererade (kankse tom uppätna) Det gick mycket bättre än förväntat att täcka och dekorera dom! Så det var skönt, tog dock ca en timme per tårta.
Tårtorna har alla vit sockerkaks botten och täckta och dekorerade i SP. Dom skulle ha formen av en bokstav som tillsammans bildade Adams namn! Och även ha ett tema för varje bokstav.
tårta 1:
A=Apa
Fyllning: vanlig prinsess fyllning (vaniljkräm och jordgubbar)
Tårta 2:
kom till lite grönt oxå;) (blomm"pärlorna" är ifrån MariesHobbyCorner, och utstickaren till blommorna från Kakformar.)
D=drake, temat vart lite vatten drake=)
Fyllningen i denna var dummle creme och vit kokoschoklad mousse.(as god) spaklad med grädde och täkt med SP!
tårta 3:
A= apelsin
fyllning citronformage & vaniljcreme. täckt i SP
tårta 4:
M= melon
Fyllningen var After ehigt (?)fluff och päronmousse.
Jag hoppas att dom alla vart öjd iaf! Jag är storl med tanke på att detvar min första "figur" tårta. och första gången jag täkte något annat än runda tårtor=) Övning ger färdighet:)
Exotic snacks!
Kan ju även upplysa om att min kära vovve vart mycket glad över att det var bananchips med i Paketet:D
TAck så jätte mycket EXOTIC SNACKS, fantasin flödar redan övr vad jag skall göra med alla dessa godsaker:D
Banan&nöt cupcakes
Dessa är gryyymt goda med en alldeles lagom smak av banan, så pröva och njut, du kommer inte ångra dig:D
Ingredienser ca 12st
75g smör
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 ägg
2 mogna bananer
2msk mjölk
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 paket nötkräm
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda med socker,mjölk,salt och vaniljsocker.
Dela äggen och rör ner gulan i smeten, mosa bananderna och tillsätt.
Blanda mjölet och bikarbonaten och rör ned. Vispa äggvitorna till hårtskum och vänd försiktigt ner.
klicka ut lite smet i varje form och sedan en klick nötkräm på, toppa med en klick smet igen.
grädda i ca 200grader i 15-20min.
På¨bilden är de toppade med chokladkräm & skumbanan.
Full fart!
Men nu skall jag uppdatera lite innan jag hoppas i sängen!!:)
P.s. Ok nej jag glömde inte lägga upp receptet på cupcaksen, jag orkade bara inte;) Men nu ligger det uppe! D.s
Banan & Nöt cupcakes!
Dessa underbara formar är från kalasform.se
jag älskar kalasform´s formar, håller formen och blir inte genomskinliga!
Var 100% godare än dom ser ut, säger ju allt;)
Använde även de underbara tryffel formara jag fick från kalasform och toppade dessa med torkade jordgubbar från Exoticsnacks!
Recept här!!
tänkte bara visa att jag lever. Sitter på ...
tänkte bara visa att jag lever. Sitter på jobbet nu, har precis ätit upp laxpajen. Så fort jag kommer hem ska jag lägga upp bilder och recept på super goda cupcakes jag gjorde igår. En av de godaste faktis. Då jag kommer jobba fram till 5 varje dag kommer jag inte blogga så mycket innan. Ikväll skall jag även börja på en av dekorationerna till helgen tårtor. Kram på er så länge
Sötsak för många!
Dock ingen nyhet då redan när jag var liten fanns det att köpa jätte gele råttor på JAM JAM. Och det finns ju även jätte Lollipops att köpa! Men skoj ändå=)
Tack Cloetta!
Cloettas nya chokladkaka gör det enkelt att må bra.
Chokladkakan Cloetta good är Rättvisemärkt och lanseras i fyra olika smaker. Känslan av att äta något gott, samtidigt som man bidrar till något gott, gör chokladen lätt att njuta.
En god smak för en god sak
Har hitills bara smakat Mintkakan. Mycket god men liiiite starkare mint tack:D Vilka har du smakat och vilken är din favorit?
Spännande & roligt
gå in tll minervacakes och tävla:D
Och för att vinna dessa uderbara handdukar besök då vitpoesi
The Cricut Cake Machine
Tävling hos Mosterbakar!
Tävla om den här receptboken med 70 läckra recept på både söta muffins, cupcakes och mat-muffins
Klicka dig in hos mosterbakar och var med och tävla du med!!
DajmTårta!
Ingredienser:
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice Krispies
Vispa ägg och socker till maräng ( skall kunna vända upp och ned på bunken) Vänd ner rice krispies och spritsa utt önskad form x2 (funkar även att fylla en långpanna och sedan dela den på mitten så får du 2 bottnar)
Grädda i mitten av ungen i 125 grader i ca 80-90min
Kräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk mjöl
1 dl socker
100g smör
Blanda allt utom smöret i en kastrul och låt sjuda så krämen blir tjock (ej koka då ägggulorna och smöret kan skära sig) Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret då krämen blivit tjock.
Vispa grädde och blanda med krossad dajm och bre över hela tårtan.
NJUT!
Tårtan blir godare om den får stå och dra smörkrämen lite;)
Då marängen svalnat, bre krämen på ena botten och lägg sedan den andra på.
Slut resultatet!
Färgerna är inte rättvisa, men den är grön och svart iaf=)
Receptet hittas HÄR!
Nästan Resultatet!
de små "prickarna" är rice krisps så allt är som det ska:D
Kakformar.se
Tänkte visa er vad jag fick i veckan.
Formarna är från KAKFORMAR. Jätte fina och tack så HEMSKT mycket för dom!
KAKFORMAR har ju dessutom stor utförsäljning!
Utomlands sedan bak!
Jag ska nu bege mig till Danmark:D men min sambo då han har lång ledigt.
Men så fort jag kommer hem så skall tårtbaket ta fart=) Längtar faktist till denna lilla utmaning:D Ska även visa er vilkt fint litet paket jag fick med från kakformar.se i veckan:D
Sköt om e så länge=)
Tävling hos fyra årstider
Äggen fungerar så att du lägger den i vattnet tillsammans med äggen, den spelar en melodi beroende på hur du vill ha ditt ägg. Följande melodi spelas när äggen är färdiga: löskokta ägg spelas ”Killing me softly” , mediumkokta ägg spelas ” I Guess I Will be a Chicken”, hårdkokta ägg spelas ”Carima Burana” Här hemma har vi alltid ett sådant ägg när vi kokar riktiga ägg. Det fungerar super bra!
Tävlingen hittar ni hos Fyra årstider-mitt liv på landet, en super mysig inrednings blogg!
FYND!
TÄVLINGEN!
Alien!
Nu dock skall jag sätta mig ner o måla lite formar som jag skall avända i helgen till en tårt beställning, själva formen i sig är inga problem, det svåra är kankse att det ska bli en formtårta, i maräng. Spännande=) Jag tycker det kan vara svårt att få till en riktigt bra maräng, nu skall jag dessutom göra den i rätt form. Och formen är som ni kankse anar just en ALIEN:D Så det ska inte vara några problem! Jag satt länge och funderade på om jag skulle göra en klassisk alien eller en lite roligare rymdvarelse, Resultatet får ni se på lördag:) Detta blir även en "sprits" tårta. Alltså inte täckt i SP utan i grädde. Så jag hoppas dom ska bli nöjda=)
Sitter nu o väntar på min sambo sedan skall vi iväg och stor handla!!!
Enkel Kladdkaka!
Här kommer receptet på den första kladdkakan jag lärde mig (kankse första receptet jag följde helt själv, förutom chokladbollar, då jag var mindre)
Går snabbt och är super god, går även enkalt att variera med tex hackad choklad eller lite kokos i!
Ingredienser:
100g smör
2st ägg
3dl socker
2dl vetemjöl
3msk kakao
1msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda mjöl,vaniljsocker och kakao i en bunke. Häll ner blandningen i äggsmeten och vänd rund. Vänd sedan ner det smälta smöret och rör väl.
Häll i en bröad form och grädda i 175 grader i 15-20min.
Servera med vaniljglass eller grädde.
Bra att ha....
(det är en stoor påse inte en liten muffinsplåt:D...)
Stora Intressen!
Det är något som jag brinner för lika mycket som bakning, blommor & inredning. Dessa tre områden tömmer min plånbok varje månad=) Jag kan gå och vara nere en hel dag pga att en blomma blivit vissen;) Men går jag in i på en riktigt bra loppis blir jag lika glad ( därför lite inrednings bilder rammlar in här o var i denna blogg=)
Mitt senaste fynd:)
Kalasform.se
Tryffel formar så oootroligt söta!
Muffinsformar i lite olika storlekar (dom två bakre till höger vart 2 favoriter)
Kanelbulle formar Älskar alla,!
Oj nu vill jag bara åka bort och bjuda hela släkten på mummsiga cupcakes och bullar. OjOj får se om svärmor blir lidandes av detta i helgen;) Har så många mummsiga recept i skallen som bara måste ut=)
TACK åter igen KALASFORM.SE
Paket!
Gräddbullarna från igår vart mycket uppskattade på sambons jobb iaf=) Åt upp alla så det är ju bra:D Nu får jag frysa in resten jag har kvar här hemma så jag inte äter upp dom själv för dom vart förbannat goda:) Testa ni med!!
Bilden ovan är lånad från CAKEDESIGN
Denna har jag gjort själv, detta var min 4e tårta jag gjorde:D
Tips & Tips
Uppmärksamhet!
Ja då har ni fått hälsa på Jäsper 6 år:D Bloggen handlar ju trots allt om SÖTsaker;)
gräddtoppar
Gräddtoppar, gräddbullar, kokostoppar kärtbarn har många namn, mina heter gräddtoppar iaf:D
De vart lite "platta" men jag trodde de skulle bli mäktiga annars!
Som ni ser är de olika fyllningar.
Gul till vänster= choklad,citron,jordgubb och apelsin smaksatta.
Violett i mitten= Helt original
Vit till höger= Mint choklad
Den gula vart en favorit för både mig och min sambo, mycket frisk och god
Vart många så sambon ska ta med till jobbet, får se vad deras betyg blir. Mitt blir 4, enkla, billiga och oootroligt goda=)
Recept hittar ni här:
Recept Gräddtoppar/bullar
4.5 dl Socker
0.75 dl Florsocker
1st äggvita
1,5 dl kallt vatten
1.5 msk gelatinpulver
1.5 dl kokhett vatten
400g Choklad (minst)
1 pkt AnthonBergs mintchokladkaka
1 pkt AnthonBergs Jordgubb & Apelsin chokladkaka
riven citronskal från 1 citron
Valfri pasta färg
Rör ut gelatin pulvret i de kokheta vattnet, Blanda med alla andra ingredienser i en bunke. Vispa i ca 30min (bakmaskin underlättar;)) Tryck ut cirklar av smörgåsrånen i valfri storlek. Dela smeten i 3 delar.
1 del Färgade jag bara med violet pastafärg från wilton.
1 del rev jag ner AnthonBergs mint chokladkaka i.
1 del Rev jag ned AnthonBergs Jordgubb & Apelsin chokladkaka och blandade sedan ner citronskalet plus gul pasta färg.
Spritsa sedan ut lagom mycket smet på varje rånrundel. Låt sedan stå svalt i minst 4 timmar.
Smällt sedan chokladen över ett vattenbad och doppa sedan gräddtopparna i.
Vilka göra helt "naturella" Gräddbullar ta bort den rivna chokladen och citronen:)
Smaka och njut:D
Se resultat!
På "stelning"
Ska på Yoga snart så då KANSKE jag förtjänar en gräddbulle ikväll, får se:) Annars ska jag lura på min sambos jobba några=)
Vad gör ni av alla era bakverk? Äter ni upp allt själv?:D
Syns dåligt vad det står såhär kommer det:
"en dag sa jag till min kropp, Nu när du varit snäll mot mig och låtit mig festa och sova dåligt i åratal så är det på tiden att jag är lite snäll mot dig med. var snäll mot din kropp du oxå"
"hej lilla kroppen, vill su ha lite choklad?"- Ja Tack!
:D
Problem lösning!
Hoppas det hjälpte några!!
Tårtpinglan.se
Paketet som kom idag var från tårtpinglan:D Jätte mycket fina produkter med lite smått och gott. Så lite senare kommer det komma en tävling med dessa produkter oxå=) Så håll utkik!
Här får mi ett smak prov på paketet=)
Formar från Kalarform & Wilton så fina!
Strössel från märket CK
Och söta små "peppearkaksfomrar" Kamel,fjäril,pudel och baloon cutters:D
Härligt lite paket!
TAck så jätte mycket tårtpinglan!
Kika in på hennes sida allts från härlig inspiration till webb butik=)
Bakpaket!
Solen skiner så underbart och jag letar efter inspiration till mina makroner, finns ju så himla mycket olika recept och smaksättningar att det är svårt att välja!
Vilken smak är din Makarones favorit? (hur stavas det egentligen:D..)
KOMMENTERA!
Så har ni problem med detta får ni JÄTTE GÄRNA maila mig på: [email protected] och medela om det! Då måste jag försöka hitta felet. eller så är det fåtal av mina läsare som haft dessa problem!
Tack på förhand!
Äntligen!!
Visst vart det fint?
Imorgon skall jag inköpa mig en våg (jag vet skäms på mig som bakar utan våg;) Sedan ska jag ge mig på projektet Makarones oxå, ska bli spännande. Sitter även att planerar in mina kommande tårtbak. Har 5st tårtor att fixa :D Ska bli super kul!!
Blåbärs och vanilj bullar!
Mors lilla Olles bästa Bullar
50g Jäst
150g Smör
5 dl Mjölk
1 msk stött Kardemumma
1 dl Strösocker
½ dl Vit Sirap
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
12-15 dl Vetemjöl
Fyllning
100g Smör
2-3 dl Blåbärssylt
6 dl Vaniljkräm
En liten näve Mandelflagor
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken och den stötta kardemumman, värm till fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om så att den löser upp sig. Blanda ner socker, sirap, vaniljsocker och salt. Tillsätt lite i taget av mjölet och knåda degen fin och smidig. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30-40 min. Tag upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i två lika stora delar, kavla ut varje deg till en avlång platta och bred på smör och blåbärssylt. Rulla ihop och skär varje rulle i 14 bitar. Lägg blåbärsbullarna i formar och låt jäsa övertäcka ca 40 min. Spritsa, eller fyll med sked, varje bulle med lagom mycket vaniljkräm. Strö några mandelflagor över varje bulle och grädda blåbärsbullarna i mitten av ugnen i 200 grader, ca 8-12 min.
Fynd!
Då jag egentligen är för att göra så mycke man bara kan själv, så kunde jag ändå inte motstå att köpa dessa underbara oblat orkiderna. Kan vara bra att ha om man snabbt ska slänga ihop ett par roliga cupcakes eller saknar inspiration! Tog även ett strösselpaket för 9kr. Då det var så himmla billigt och hjärtan går aldrig ut "modet";)
Söt saker!
Nu sitter vi och kollar på Kalle & Chokladfabriken! Alla som älskar sötsaker måste ju älska denna film ( Och då är även Johnny Depp inräknad;) Ikväll blir det Melodifestivalen och mys hemmas hos Bror och Jossefin. Ska bli skoj! Ska visa sedan vad jag fynade på tradera=)
Kram på er och ha en underbar Lördag!
God Natt!
Mint Biskvier!
Ja det bakade jag här under dagen. Otroligt enkla (om man väljer att ta färdig mandelmassa som jag) Och OTROLIGT Goda:D
Receptet hittar du HÄR Fast jag bytte ut 100-125g mörk blockhoklad till Mörkchoklad med mint från Anthon Berg, VArt gudomligt gott:D Testa!
Så himmla god choklad!! Testa även deras nya spännande smaker som finns i din butik!
Tävling i sammarbete med MIKADESIGN.SE
Nu har du chansen att vinna en av de 5 produkterna på bilden(Bakplåts ställ, Bok surdegsbröd, Brödkavel non-stick, Dekorations penna, Margaretaskål 3L Citrongul) . Dvs 5 vinnaren, 1 per produkt från MIKADESIGN.SE
Reglerna är enkla!
För dig med blogg eller hemsida:
Gå in på www.mikadesign.se och leta upp en favorit bland deras produkter som du sedan skriver om på din blogg/hemsida, där du även länkar till denna tävling samt till mikasdesign.se. Kommentera även detta inlägg om att du är med och tävlar och vilken av de 5 produkterna du vill vinna samt motivering.
Har du ingen blogg så funkar detta lika bra:
Maila och tipsa tre av dina vänner via e-post om denna tävling och bifoga länk till www.mikadesign.se & till denna tävlingen. Skicka sedan en kopia till mig: [email protected]
Kommentera sedan detta inlägg att du är med och tävlar och vilken av de 5 produktrrna du vill vinna samt motivering.
Lycka till & glöm inte kolla att dina länkningar fungerar!
Ni får gärna låna bilden till erat inlägg!!
Tävlingen pågår till 31 Mars 20.00
Tävling Hos Tulipansbakverk!
Jag är med i en tävling då du kan vinna allt detta: Glassbombsformen plus tre damer i rött, blått och gult :) Som är ifrån Hus-Modern. Tävla gör du hos den underbara bakbloggen Tulipansbakverk.
TÄVLING PÅ G!
Jag tänkte ge er en hint om att det kommer komma en tävling här innom mycket snar framtid (tror den kommer på lördag) Med ett samarbete med underbara MIKA DESIGN. 5 underbara läsare kommer få en varsin vinst. Så håll ögonen öppna här om du vill vara en av de lyckliga:)
Klicka på bilderna för att komma till deras sida, och läs även deras blogg. (bilderna är lånade från http://www.mikadesign.se/)
Kakformar.se
www.kakformar.se har STOR utförsäljning på HELA sortimentet. Alla kakformar A-Ö 18kr styck( ord. pris 23kr) Övriga kakformar 30%avdrag. Siten kommer att läggas ner och ist kommer www.bazare.se bli den nya siten du ska besöka.
Spritsen glöd inte!
Jag testade att spritsa lite på papper, (glömmde knäppa kort så klart:(...) Men det vart sådär, vissa saker var enklare och andra saker var SVÅRARE ( typ att göra en ros, haha. det var helt skummt, visst såg ut som en blomma (kankse) men absolut inte en ros=)
Nu ska jag ut och rör lite på mig så jag kan äta upp min bakelse med gott samvete sedan, plus att jag ska kolla ut lite produkter från en av mina kommande sponsorer;) Det ni!
Bakelser!
Ja såhär vart resultatet, kan ju nämna att allt är rester, det vill säga stumpar från andra tårtorbottnar, stumpar från SP sedan jag bakat innan, så jag vart lite begränsad då allt redan var färgat och klart:) Men resultatet vart ok och Jossan tyckte dom smaka bra oxå:D
Fyllda med smörkräm och sylt( hallon & jordgubb)
Denna är även utsmyckad med smörkräm och en färdig kristyr krona fårn Dr Oetker.
Röd SP och spritsa på färgad smörkräm. Lite sommrig:)
Helt oki tycker jag, duger att bjuda nära och kära på!
Nu skall spritsen glöda!
Detta är mitt mål:
HAha grymmt snabba och duktiga är dom iaf!
Wiho!
Tips & Trix
Ett litet tips, som är super enkelt men man kankse inte tänker på. Använd SMÖR istället för margarin, en helt ny smakupplevelse. Lite dyrare men Ohh vilken skillnad!
Sockerkaks tårtbotten!
En rund form ca 20cm
200 g smör
200 g strösocker(2½dl)
200 g vetemjöl (3 1/4dl)
2t sk bakpulver
4 ägg
3/4 tsk vaniljextrakt/vaniljsocker
ca 50min i ugnen på 160grader.
Rör Smöret och socket vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje.
Sikta sedan ner mjölet och bakpulvret, och blanda väl. Tillsätt vaniljextraktet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50min, den är klar då den kläpper i kanterna och prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan vila i formen innan du stjälper upp den på galler och låter den svalna.
Tårtbotten!
Själva A:en ska delas och sedan får de frysas tills jag ska ha den! Om ca 2 veckor, så ni får vänta tills dess innan ni får se den klar! Skall även göra resten av bokstäverna men dom väntar jag med! Detta var som sagt den första testbotten.
Dom små cirklarna breve, skar jag ut av resterna från tårtbotten, dom skall jag göra till små bakelser i morgon, så då får ni se dom i all sin skrud;)
Den som väntar på något gott.....
Efter life fix fick jag till A:et och vart jätte nöjd:D Ska ju så klart vara ett "hål"i mitten men det skall jag fejka med sockerpasta då det för det första blir mer att äta;) Men även så blir tårtan lite stadigare!
Recept på denna smek hittar ni HÄR. Första gången jag använder denna själv faktist, men var ootroligt saftig och god.
Paket!
Fler paket här ifrån vill jag få;)
12 pack pasta färger, underbart!
Sockerpasta i massa:D
Provbak!
Ska även försöka göra något av stumparna som blir över=) Spännande va! Kommer så klart upp bilder här så fort det är klart! Under tiden skall jag städa nu!
Kan ju passa på att fråga, någon där ute som gjort en bokstavs tårta? Några tips?
Sponsorer!
Jag har några krokar där ute, och jag har tom fått några sponsorer redan, kommer att skreva mer om dessa och lyfta fram dessa underbara företag så fort allt e HELT grönt! Gud jag tycker detta är super kul! Ska dessutom ge mig på en tårta nu i helgen!
Kan ju även upplysa om att jag kommer ha en del tävlingar framöver med produkter från mina sponsorer! Så hålla ögonen öppna så får vi se när detta händer:D
Så är det någon därute dom känner sig sugen att sponsra mig och min blogg? Tveka inte att skriv en kommentar eller maila på: [email protected]
Välj din favorit!
15 personer har nu chansen att bli testledare för Anton Berg under 2010,
och vem skulle inte vilja det?!?
Gå in och anmäl dig på www.valjdinfavorit.se
vem vet, kanske bli just du en testledare?
Blid du en av vinnarna skickar Anton Berg 8 st (a 100g) olika chokladkakor som du och dina vänner ska använda i ett CHOKLADPROVTEST Efter att du fyllt i och skickat in test-formuläret får du dessutom, som extra tack för hjälpen, 2,5 kg (24 chokladkakor) av din favoritchoklad!
Nationaldagstårtan-Tävling
Arla anordnar en tävling där alla som vill kan vara med och tävla om Sveriges nya nationaldagstårta. Man bakar alltså en egen tårta, namnger den, fotograferar den, skriver upp recept och instruktioner och skickar in dem. Sedan röstas vinnaren fram av svenska folket och tänk vad kul det vore om just ens egen tårta vann och blir den som bakas varje år på konditorierna och i hemmen!
Spännande!
Det finns fina priser att vinna. Vinnaren får en dessertkurs med Conrad Tyrsén, Årets konditor 2009, plus middag. Övriga finalister vinner baktillbehör från Bagaren och Kocken.
Här hittar du all information. Det finns egentligen bara två regler, tårtan ska innehålla grädde och konditorer får inte delta.
Nu ska jag bara komma på den perfekta tårtan :D Så håll tummarna!
Flytten!
Jossan kom förbi ikväll så vart ingen frosting träning, ska ta det i morgon ist! Hoppas även att mitt paket från KAKBURKEN.se har kommit:D Gud så skoj!!!
Budar för fullt på tradera oxå på baksaker, på lördag är aktionerna klara! Så håll tummarna att jag får dessa:)
God natt mina läsare! Mer uppdate i morgon!
Glasyr & Topping!
Ikväll skall jag inviga mitt nya tyllsett. Hoppas att dom är värda pengarna:) Kommer självklart lägga ut lite bilder här på bloggen så fort jag har spritsat klart!!
Det finns hur mycket som helst som du kan välja att spritsa/fylla eller dekorera tortor och Cupcakes eller andra bakverk med! Men här tänkte jag ge några alternativ på populära recept!
Smörkräm:
500g smör(viktigt smör ej magarin)
1kg siktat florsocker
2 tsk vaniljextrakt
ev lite mjölk
Rör smöret vitt
Sikta florsockret och blanda noga med smöret
Tillsätt lite mjök om det behövs för att blandningen ska få en mjuk och jämn konsistens.
Du kan även smak sätta denna smörkräm med mycket, det är bara din fantasi som kan stoppa dig! Men här är några exempel:
Kaffe- 5tsk stark kaffe vav expresso eller pulverkaffe typ.
Choklad- 175g smält choklad
Citrussmak- skalet och lite av saften från 2-3 citroner eller apelsiner
Färsostglasyr- tillsätt färskost och rivet skal från en citron
Kristyr:
Vitan från ett medelstort ägg till 300g (3½ dl) socker. Vispa blandningen tills den är mjuk och det blir tydliga spår efter vispen(tillsätt lite vatten om du tycker konsistensen känns torr)
Lyxig Philadelphiaostglasyr:
200g Philadelphiaost
1msk rumsvarmt smör
6dl florsocker, siktat
1tsk äkta vaniljsocker
1msk pressad citronsaft
Rör ihop Philadelphiaost och smör. tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft.
Philadelphiaostglasyr:
20 gram Philadelphiaost
75 gram rumsvarmt smör
6½dl florsocker, siktat
1msk äkta vaniljsocker
ca ½dl mjölk eller grädde
Rör ihop Philadelphiaost och smör och tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Rör i mjölken lite i taget tills du får önskad konsistens. Du kan även göra den enbart med smör, uteslut då Philadelphiaost och ta 95g smör!
Citrusglasyr:
25gram rumsvarmtsmör
Färskpressad citron-eller apelsinsaft eller en blandning av båda
Rivet skal av en citron
5dl siktat florsocker
Rör smöret poröst och tillsätt ett par matskedar fruktsaft och citronskalet. Rör i florsockret och vispa tills glasyren är helt slät. vill du tunna ut glasyren, tillsätt mer fruktsaft eller vatten.
Kaffeglasyr:
2dl florsocker, siktat
1tsk äkta vanilj socker
2msk rumsvarmtsmör
1-2tsk kallt kaffe
Blanda florsocker och vaniljsocker och rör i smöret. Det är lättast att använda en elvisp men det går även bra med en sked. Tillsätt kaffe, lite i taget tills du får fram önskad konsistens.
Karamelglasyr:
25g smör
1dl ljust muskovado- eller farinsocker
1/4dl ljus sirap
½dl vispgrädde
5dl florsocker
Rör ihop alla ingredienser utom florsockret i en tjock bottnad kastrull. Rör hela tiden med en träslev tills sockret har löst sig. Koka 5 min på låg värme och ställ sedan krämen för att svalna. Rör i ungefär hälften av florsockret i karamelbladningen och vispa ett par minuter med en elvisp. Tillsätt resten av florsockret och vispa ett par minuter till. Tillsätt lite mjölk om glasyren verkar tjock eller lite mer socker om den verkar tunn.
Chokladganache:
½dl vispgrädde
100g mörk choklad, i bitar
1msk smör
Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och rör tills den har smällt. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur.
Vit Chokladganache:
1½dl vispgrädde
300g vit choklad
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt blandningen stå en stund och rör sedan försiktigt om till chokladen har smällt!
Rårörsockerglasyr:
25g smör
6dl florsocker gjort på råsocker
ca 4msk mjöl
Denna glasyr smakar karamell
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör snabbt ner florsockret. Rör om tills allt är blandat och ställ kastrullen på plattan igen. tilsätt mjölken under omrörning och rör hela tiden tills massan är slät. Glassera kakorna medan glasyren är varm. Om glasyren blir för tjock innan du glaserat klart kan du sätta tillbaka kastrullen på plattan och värma den på låg värme. Tillsätt mer mjölk om du vill ha dne tunnare!
Kokosglasyr:
25 gram rumstempurerat smör
5 dl florsocker
ca ½ dl kokosmjölk
Rör smör mjukt och blanda i florsocker. Rör i kokosmjölk tills du får en tjock bredbar konsistens!
Chokladglasyr:
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
5 dl florsocker
4 msk rumsvarmt smör
2-3 msk kallt kaffe eller mölk
Sikta vaniljsocker, kakaopulver och florsocker i en skål. Rör smöret med en sked eller en elvisp på låg hastighet. tillsätt lite kaffe eller mjölk i taget till du får fram önskad konsistens.
Finns som sagt hur mycket som helst och detta är bara alla av några! Det kommer utökas här, men även en fyllnings kategori kommer komma, så håll ögonen öppna!
Olika "smörer"
Citrus-likörsmör
125 g smör
2 msk fint rivet apelsinskal
2 msk Grand Marnier
2½ dl Florsocker
Kanel-Honungssmör
125g smör
1msk honung
½tsk kanel
1 3/4 dl (110g)florsocker
Lönnsirapssmör
125g smör
1msk pannkanssirap (eller äkta lönnsirap)
1 3/4dl florsocker
Vispa ihop alla ingredisenser utom sockret med en elvisp tills det är riktigt ljust. Tillsätt sedan sockret lite i taget.
Yoghurtkräm:
1 1/4 dl grädde
1 1/4 dl yoghurt
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 msk passionsfrukt
Vispa grädde och yoghurt med en elvisp till små toppar formas. Vänd ner skal och passionsfruktkött.
Före-Efter!
Ja detta kommer mina inlägg heta då jag gjort loppis fynd och sedan hottat upp dom lite! Jag är mycket kreativ så detta går ju lite hand i hand med bakning (även om bakning smakar mycket bättre:D )
Badrumms skåpet- Ett gammal skåp från Min sambos arbetsplats som vi gjort om och står nu perfekt i badrummet!
Mina kökstorlar är köpa på JYSK men jag klädde om dem!
Gjorde om några pinnstolar oxå som jag hitta in min sambos ungarslya innan vi flytta ihop;)
Har även andra möbler här hemma som är omgjorda loppis fyndm dock har jag inga före bilder på dessa så ni får någre efter bilder bara:D
Fromar och tårtpapper!
Här kommer några av mina formar och tårtpapper som jag anväder mig av just nu! Några har jag hitta i butiker,nätet och vissa har jag tom hittat på loppis (o öppnade så klart)
en underbar liten hjärtform.
Dessa passar ju bra till påsken, köpa i en okänd butik, men finns även att köpas på Bolagret!
Köpta på Lagerhaus! Söta!
Underbart fina tårtpapper! Fyndat;)
även dessa fyndat, gammla men i topp skick!
Dessa två från Åhlens!
Dessa är från kalasform, och dom vann jag kommer med all säkerhet beställa därifrån.
Mer kommer att komma med all säkerhet:D
Bak tips!
Om du ska spackla en tårta med grädde, tillsätt lite socker och lite bakpulver så kan du vispa den hård och fin utan att den blir till smör!!
Kakburken.se
Vädret ute är trist och grått, ser ut som att regnet hänger i luften, tror dock att det är för kallt för det!! Ska snart lägg aupp några av mina favorit bakormar så kolla då;P
En ända!
Så från och med nu kommer jag enbart att blogga från denna adress! Och kommer kopiera några inlägg från den gamla bloggen hit! (så ni gammla läsare får ta att det kan komma lite inlägg som ni redan läst! Jag ska även kategorisera bättre!! Så ni som är intresserad av bak hittar det lät, ni som vill läsa om inredning hittar det! Och mina vänner som vill läsa om allmänt mumms skit kan läsa det;D
Vill ni se mer gammla inlägg så finns det kvar i den gammla bloggen:
www.madeleneklund.blogg.se
Jag hoppas att alla mina trögna läsare följer med i denna flytt! Jag skall göra allt för att få en bättre blogg!
Tårt beställning!
Kalasform.se
Dessa vann jag från en tävling från tulipansbakverk!
Shopping!
Köpte oxå brännpannor tror jag det heter, som jag skall använda då jag skall göra fyrkantiga och form tårtor. Fick dock ångest och köpte två då jag ej vet vilken storlek jag ska ha! Vad använder du? Ska iaf lämna tillbaka ena tror jag!
Vår tecken!
Vet ej vad det är än, men jag ska hålla ögonen öppna så följ det med spänning:D Vad tror du att det är?
Kakburken.se
Har du något bra recept på sockerpasta som funkar?
Jag vann:D
Cupcake!
Här kommer det iaf! Kan även påpeka att rosorna som är på är mina allra första egen gjorda rosor, helt för hand!
Ni ser den första fula i mitten som vart odekorerad!
Chokladcupcake med noguat & hasselnöts fluff. rosor av SP och hjärtan i vit choklad!
Vanilj cupcake med vaniljcreme på. Rosor i sp och hjärtan i mörk choklad! (konsistensen på creme vart ej som jag vela, men då det bara var till familjen fick det funka-och Mmmm så gott det var)
Bättre bild på rosorna! Gjorda med 2 olika tekniker, är mycket nöjd med tanke på att det var mina första!