Baka.se

Har ju glömmt att berätta att jag fick ett underbart litet paket på posten förra veckan! Från Baka.se & DrOutker! Mycket roligt, och allt detta bara för att jag bidrog med 5 recept på det nya kommunityt för oss baktokiga-Baka.se



En söt liten tygväska!



Solgult strössel med smak av citrus & Gult flagg strössel



Blått flagg strössel & Hjärt dekorations strössel



Bakpulver & Gelatinpulver



Och Choklad glasyr & Glitter Glasyr!


Har testat många av sakerna i helgen som ni får se i morgon & Chokladglasyren är UNDERBAR!!!

TÄVLINGS BIDRAG 5!

FRÅN:  GRABBARNA NOAH och KEWIN






ROCKSTAR

Innehåll: vanilj muffins med en hint av blåbär och en
kärna av hallonsylt

 


Topping: stark rosa färgad frosting med en hint av lakris,
en söt/salt lakris stjärna och gult strössel

En blandning av salt och söt. som en äkta rockstar


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 5!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Jag röstar på bidrag 5!


Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!

Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen!

 


TÄVLINGS BIDRAG 4!!

FRÅN: CAROLINE JOHANSSON









HAWAII-LAUA PARTY-
En exotisk cupcake med cocos och citron men en len citrus frosting!


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 4!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected] Och skriv: Jag röstar på bidrag 4


Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!



Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen!

WOW!

Igår hade jag 1500 besökare på min blogg. Hur Sweet är inte det! Hoppas att det forsätter såhär!



Bilden är från google!

Jag hoppas att jag fått många nya läsare:D


TÄVLINGS BIDRAG 3!

FRÅN: CAMILLA SÖDERSTRÖM







HAWAII-LAUA PARTY- En härlig choklad Cupcake med härlig vaniljfrosting.


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 3!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Skriv: Jag röstar på bidrag 3!!


Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!


Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen!

Samarbete på G!

Jag skulle ha bloggat mer men har varit full rulle på jobbet och idag fick jag besök! Men i helgen blir det baka av:D

Har även ett mycket intressant sammarbete på G oxå. Så håll ögonen öppna så får ni snart reda på vad:D

Fick ett härligt baket hem igår från baka.se- det får ni se i morgon:)

God natt mina kära läsare!




FRÅGA MIG!

Ja nu har jag fått en ny funktion på min blogg, Nämligen FRÅGA MIG-knappen!







Denna hittar ni längst ner under varje inlägg! Så har du frågor ang inlägget eller vad som helst som har med bakning att göra tveka då inte att fråga:D Ja fråga om du vill veta något om mig med haha!

TÄVLINGS BIDRAG 2!!

FRÅN: ANNELIE ANDERSSON







"Las Vegas by night" är en riktigt kladdig chockladchock, inget för den veka! Cupcakes i sig är lika mörk som natten i Vegas, upplyst av neonskyltar som här syns som små färgglada strösselprickar.





För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 2!!
Kan du ej rösta?
Maila [email protected]  Skriv: Jag röstar på bidrag 2!!

Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!



Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen!


Bild från bröllopet!

Fick bara snälla ord och brudparet var nöjda:) Dom skickade även med en bild då det skar upp tårtan!



Det VACKRA brudparet!


Choklad Grädde!

Perfekt att spakla choklad tårtan med. Blir chokladig men inte mäktig! MMmmm

2dl Rårörs florsocker
2dl Kakao
4½dl Grädde

Blanda ihop allt och låt sedan stå och vila i minst 30min så att socker & grädde löser upp sig i grädden. Vispa sedan till önskad konsistens och spackla tårtan!
Passar utmärkt att ha i lite Apelsin och ha på Cupcaken!

 

Gerbera!

I veckan fick jag ett underbart paket på posten! Och nu tänkte jag dela med mig av vad det var jag fick=)

Allt detta är rån GERBERA-keramik, har den handgjorda keramiken som tillverkas i Portugal, med färg och inspiration från Provence. Populär hos TV- kockarna för sin goda kvalitet och de glada färgerna! Alla produkter är ugnsfasta och finns i 12 färger. Och det är vi som har originalet.

Gå in på deras hemsida för att se deras återförsäljare!


Underbart tårtfat!






En stor ruperfin skål.



2 st Ungsformar!







Och några jätte söta skålar!






Så underbara rejäla produkter! I helt underbara färger!
Tack snälla Sussane på Gerbera!

Så skynda nu alla in på deras hemsida och hitta din återförsäljare!
Jag såg föresten i nya ICA Buffe att koken där använde Gerbera´s Ungsform=)



Bröllops Tårtan!

Nu var de klar och levererad! Jag är jämt så självkritisk men hoppas att brudparet vart nöjd med den!
Deras enda "krav" var att tårtan skulle vara en choklad tårta, Ha en rosett och hjärtan! Så efter mycket stor beslutångest, skissande och funderande vart resultatet följande:


































Fyllning:
Mjölkchoklad fluff
VaniljHallon
Choklad & Vaniljbottnar

Spacklad med Choklad grädde
Täck md SP

Som sagt, man känner jämt " bättre kan jag" Men som man säger, övning ger färdiget!

Tårtbrickan kommer från Underbara SILUETT OF SWEDEN!





Folkets Bröllops Tårta!

Gör lätt Dansukkers version av Folkets Bröllopstårta
Det är bröllopsyra i luften. Först pingstafton, sedan juni, juli och augusti, de stora svenska bröllopsmånaderna. Och så det kungliga bröllopet förstås. För er som tänker fira bjuder vi här på receptet till Dansukkers version av Folkets Bröllopstårta - det bakverk som kommer att säljas på landets konditorier inför kronprinsessbröllopet.

Inför kronprinsessbröllopet den 19 juni har det tagits fram en folktårta, krönt av en glänsande krona. Det är branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer tillsammans med Nordic Sugar som tagit fram "folkets bröllopstårta". För varje tårta som säljs skänks 10 kr till Kronprinsessparets bröllopsstiftelse som ska "främja barn och ungdomar i Sverige med syfte att motverka utanförskap och främja god hälsa". I projektet deltar även Arla, KåKå, Kobia och Nord Mills. Tårtan ska vi alla kunna köpa i bagerier och konditorier från Ystad till Haparanda. För er som istället gillar att baka själva, i samband med bröllop och andra festligheter, presenterar vi idag receptet på Dansukkers version av Folkets Bröllopstårta. Tårtan är en kombination av spröd romantik och en harmoni av svenska smaker och påminner om en Prinsesstårta till utseendet men skiljer sig till innehållet. Dansukkers version av Folkets Bröllopstårta är fylld med jordgubbskompott, vaniljkräm och mandelkrisp.

Med bröllopsyra följer tårtyra och för alla tårtälskare bjuder vi dessutom på ett knippe riktigt smaskiga bakverk utöver Folkets Bröllopstårta. Eller vad sägs om en somrig marängtårta, mockaglasstårta med bär och chokladsås eller festliga hallonrutor som kan bakas i långpanna.

Dansukkers version av Folkets Bröllopstårta
Den förenklade varianten av den kungliga bröllopstårtan. Du kan dubbla receptet och baka tårtan i långpanna så räcker den till minst 20 personer. Du kan även servera tårtan som dessert i glas. Skär ett par skivor av kakan och varva i snygga glas med kompott och vaniljkräm. Toppa med en gräddklick och några daimkulor. Vill du göra det lite magrare blandar du ut hälften av grädden mot kvarg





Recept:
Kaka:
50-75 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl vetemjöl*
2 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 dl vatten


Jordgubbskompott:
250 g (1/2 liter) jordgubbar
Saft från 1 citron
2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mandelkrisp:
2 krossade dubbeldaim
 

Vaniljkräm:                                                                   Sockerpasta:
4 äggulor                                                                        1 1/2 tsk gelatin + 2 msk kallt vatten
3 dl mjölk                                                                       15 gr kokosfett
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade                          1/2 dl Dansukker Vit Sirap
3/4 Dansukker Strösocker                                              7 dl Dansukker Florsocker
1 msk potatismjöl
2 dl + 2 dl vispgrädde
                                                      Garnering:
2 dl kvarg eller kesella                                                     20 g vit choklad

 

                                                                                     Dansukker florsocker
                                                                                     Godisbitar/praliner


* vetemjölet kan ersättas av samma mängd glutenfri mjölmix

Vispa ägg och socker lätt och pösigt. Tillsätt smöret i klickar och vispa in det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten växelvis med vattnet. Häll upp i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 25 minuter. Låt svalna innan kakan delas i två bottnar.

Skölj och skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbar, citronsaft och gelésocker i en kastrull och sjud under omrörning tills det börjar koka. Koka i en halv minut. Låt svalna.

Blanda ägg, mjölk, vaniljsocker och gelésocker i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning. Vispa hälften av grädden till fast skum och vänd ner i vaniljkrämen när denna svalnat.

Häll vatten och gelatin i en kastrull och värm tills gelatinet är smält. Tillsätt kokosfettet och låt även detta smälta. Låt svalna i 15 minuter. Sikta florsockret i en skål och häll den avsvalnade vätskan över. Knåda tills det är en slät massa. Lägg massan i en plastpåse så att den inte torkar.

Gör ren springformen och lägg i en av bottnarna. Lägg en tredjedel av vaniljkrämen på bottnen och därefter jordgubbskompotten. Bre ut kompotten över bottnen nästan ända ut till kanten. Strö daimkrosset över fyllningen. Lägg på den andra bottnen. Fyll på med resten av krämen och jämna till den. Ställ i frys i en timme. Under tiden vispas resten av grädden till fast skum och sockerpastan kavlas ut tunt till en stor cirkel. Bre den vispade grädden över kakan. Klä hela kakan med sockerpastan och skär rent runt tårtan.

Smält chokladen över vattenbad och fyll den i en spritspåse av plast. Spritsa ut ett trevligt mönster på tårtan. Dofta över florsocker och garnera efter tycke. 


  


Macroner

Ja detta är mina förs bakade Macroner, Maccarons, macaroner osv;)
Är mest nöjda med det i choklad som även vart SÅ goda! De rosa vart för toppiga och krispiga (olika recept) Men man kan ju inte lära sig utan att pröva. Så mer maccarons åt folket:D Fram med era assistenter/elvispar, mortlar och vågar och BAKA:D








Recept kommer!!


Fler recept komma skall!

Jag ska lägga upp fler recept, på bla macarones(?) och arraksbollar, dock idag blir det inga mer recept men ni kommer få lite bilder så får ni återkomma för att få recepten:D

Jag ska även visa er vad för underbara produkter jag fick hem på posten igår! Helt underbara! Dock är jag super trött, ska baka en bröllopstårta och vara social med min kära sambo, så mer kommer under veckan helt enkelt:)

Och den som väntar på något gott......;)


En stor kram på er mina kära vänner!

Lemoncurd cupcake med färska jorgubbar & vitchoklad, recept

Dessa är gudomligt goda, och frächt sommriga;)

Ingredienser ca 20st (SMÅ)

6 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
3 dl Smält smör
4 st ägg
3 dl Strösocker
1 dl Lemoncurd ( Om man vill att det ska smaka mer lime, ha i mer efter smak, jag tog 2dl)
200g grov hackad vitchoklad
0,5 l Jordgubbar(delade)

sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop vetemjöl & bakpulver. Tillsätt smält avsvalnat smör, socker, ägg och lemoncurd. Blanda ihop.
Nu kan du antingen vända ner den vita chokladen & jordgubbar, blanda ihop och fördela i formar. Eller fylla lite smet i formen, i med lite vitchoklad och en jordgubbe och toppe med smet.
Grädda sedan i ca 20min

Njut!



Formen är från Klara Färdiga

Lemoncurd Cupcake med färska Jordgubbar & Vitchoklad

Dessa söta små Cupcakes bakade jag i helgen till tjejkvällen!





Dessa är toppade men passions/apelsin yoghurt! Färska jorgubbe och hjärtan i vit choklad! MUMMS

Dessa formar kommer från KLARA FÄRDIGA

Hitta receptet HÄR


Sprits Kurs!

Igår var jag på sprits kurs hos Anneli högman tror jag det var!
Vi var en liten grupp på 5st så det var en intim kurs där vi fick lära oss det grunder som behövs i spritsning. Så efter 3 timmars Spritsande värkte handen men jag var mycket nöjd med min prestation- Fan så duktig jag e alltså;)

Jag knäppte inte så mycket kort då man vart väldigt kladdig, men här kommer några iaf!

Mina UUUrsnygga dropflowers!









Och mina rosor!










Vackra va?:D




Tävlings bidrag 1

Från: Chanette Svensson



Det är banan kaka med ljus tukos frosting
med smak av mango och toppat med en
polka gris kula..

söt, syrlig och helt underbar exotisk smak.

LAGUNA-exotisk

För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 1!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Skriv: Jag röstar på bidrag 1!!


Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!


Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen!

Tävlingen!

Alla ni därute glömm inte att vara med i min CUPCAKE tävling, men super fina priser från Celebrations. Inga som anmält sig är så chansen att vinna är STOR!





klicka på bilderna för att ta dig till tävlingen!!!

Baka.se

Jag har ju glömmt att berätta om vilka som vann inbjudan till Baka.se- det underbara nya kommunityt som kommer öppna efter sommaren!
Det var 2st som gissade alldeles rätt så jag bestämmde mig för att ge dem båda en inbjudan.

Och vinnarna vart

Emelies Matblogg

&

Bullemamman

Så skynda in ni 2 och bidra med era underbara recept:D

Och ni andra var inte ledse, kommer komma fler chanser att vinna inbjudan!


CakePopps

Dessa underbara CakePoppsen påminner lite om Cheesecake och vem älskar inte det! Man kan göra dessa med i stortsett vilken sort kakrest du har kvar hemma, så bland, testa och njut!!
Jag hade inget recept då jag gjorde dessa så har inga exakta mått, utan testa dig fram för att få den perfekta konsistensen!

Ingredienser:

1pkt philadelpia
1citron (rivet skal)
Ca 4 dl sockerkaka, tårtbotten rester, muffins mm!
150g Mörk choklad
50g Vit choklad
Klubbpinnar

Smula ner kakan i philadelpian, riv ner skalet av en citron och blanda väl. rulla till lagom stora bollar, Smält chokladen över vattenbad, Doppa sedan bollarna i chokladen och stick ned en pinne. Dekorera ev med smällt vit choklad & en rosett. Ställ i kylen så det stelnar!





Tips & Tricks




Om du skall göra tryfflar eller andra sötsaker doppade i choklad och vill undvika fula märken på dom då det är helt ny "doppade", Ta en tandpetare och stick i undersidan, doppa dem sedan i choklad och ta sedan en sax som du sedan lyfter av tryffeln från tandpetaren och sedan försiktig lägger på torkning. Inga fula märken och mindre kladd!! 

 


Oreos Tryfflar!

Jag fick så mycket förslag på vad jag skulle baka med massa mummsiga gissningar så jag ska ta o pröva några av era förslag, citronmousse med Oreo botten, hur gott låter inte det!
Men så länge får ni ett recept på Oreos tryfflas, underbart Goda och enkla!

Ingredienser:
1 pkt Oreos
1 pkt Philadephiaost
150g vit choklad (smällt)
50g mörkchoklad (smällt)

Smula sönder Kakorna i en bunke och blanda med osten, rulla till små bollar, eller fyll formar(jag valde att använda min ISform) Ställ i frysen om du har brottom, annars i kylen så det stelnar! Doppa dem sedan i vitchoklad och "skvätt" över lite mörkchoklad så ser de ännu godare ut!







Mumms!


Bagerskans 1års jubileum!

Ja hittar mycket roligt inne hos bagerskan just nu:D



Jag tävlar om en av tre inbjudningar till Bloggsvar hos Bagerskan.
Var med och tävla här du också!

Off Topic!

Detta är inget bakinlägg!

Men det handlar om sötsaker:D Nämligen mina hundar!
Igår då jag fick hem lite saker från DanSukker så vart det en kartong full med sådan där plast med bubblor i( som ligger i för att skydda produkterna) Och gissa om min kära lilla vovve älskade dessa, mjuka och blev säkerligen mycket varma! Så Vi har fått en ny hundkorg oxå! Tack DanSukker.....:D








Så söt:D Och efter mycket skrattande och gullande, så vart ju självklar den andra 4benta herrn svartsjuk......





Mina små pluttar:D

Bakning på G!

I helgen ska jag på tjej middag med lite "knytis" Självklart var jag snabb att tjinga efterrätten:) Men då vi blir några stycken plus att folk dricker mm, kändes en tårta för "fin" för detta, så jag har bestämmt mig för att göra massa olika små sötsaker! Ni kommer under helgen och vidare få bilder och recept på det olika sötsakerna som jag tar med mig, ikväll ska jag börja göra några!!


Detta är några av ingredienserna. Gissa vad det blir för gott?? Den som gissar ett rätt, får en inbjudan till det nya communityt BAKA.SE......:D För oss som älskar detta med sötsaker och bakverk!

RosenVatten!

Rosenvatten
Rosenvatten är romantik på flaska. Det passar lika bra att använda i badvattnet som i maten. Smaksättningen är många tusen år gammal och användes flitigt i Sverige under senmedeltiden och fram till 1700-talet då matlagningen blev stramare och smakerna renare.

Överdosering är en dödssynd! Smaka dig försiktigt fram. En tesked eller två räcker oftast gott och väl till två personer.

Blanda med sockerlag och marinera sommarens frukter i blandningen.
Underbart att droppa i jordgubbssaft eller citrondricka. Några droppar i mandelmassan för semlorna ger en medeltida smaksensation.

Som ni ser ovan används Rosenvatten i maträtter, efterrätter och bakverk, och som smaksättare till olika saker som honung. Det finns att köpa färdig rosenvatten på tex Willys, Ö&B, Apoteket, hälsokost mm. Men för den som gillar att pyssla är det enkelt att göra!

Ingredienser:

100g rosblad, endast kronbladen
2 ½ dl vatten.

Gör så här:

Hacka kronbladen fint.
Koka upp vattnet slå över det över rosenbladen och låt det stå över natten.
Sila bort rosbladen genom en fuktig, men urvriden silduk eller genom kaffefilter.
Häll upp på väl rengjord flaska, förslut väl och förvara i kylskåp.



DanSukker!

Idag när jag kom hem låg en avi på ett paket på posten, tog mig mycket långtid innan jag kom på vart det kunde komma ifrån. Så jag skyndade ner på ICA och OJ så glad jag vart! Ett paket med gott och blandat från DanSukker. Allt fairtrade märkt, vilket är ett superbra initiativ!!



Allt detta innehöll mitt paket och jag har kopierat lite text från DanSukker´s hemsida ang dessa produkter!

Dansukker Fairtradeprodukter

Dansukker Fairtradeprodukter

 

Dansukker Cane Syrup, Rörsocker Sirap, är något mörkare än Dansukker Ljus Sirap och kommer i en praktisk och behändig liten flaska. Cane Syrup görs på certifierat rörsocker från Malawi. Den har en härligt fyllig smak med ton av lakrits och passar till all sorts matlagning. Den fylliga och lite mörkare sirapen rundar av smaken i grytor, sallader och marinader. Man kan även använda den som topping direkt samt i godis och kakor, precis som en vanlig sirap.

 

Dansukker Rörsocker är av högsta kvalitet och finns som strö- och bitsocker. Det är ett guldgult socker med gyllene kristaller och aromatisk söt smak av karamell. Rörsocker används till drycker, exotiska rätter och garnering av kakor och desserter. Dessutom ser det vackert ut i sockerskålen. Tidigare hette produkten Råsocker men har nu bytt namn till Rörsocker.

 

Dansukker Ekologiskt Rörsocker kommer från Paraguay. Bönderna har slagit sig samman i kooperativ som kan leverera större mängder sockerrör. När rörsocker från Paraguay säljs Rättvisemärkt, får odlarna en premie som ska gå till ekonomisk och social utveckling. Eftersom sockret dessutom är ekologiskt får odlarna också en extra betalning.

 

Dansukker Vaniljsocker innehåller äkta vanilj från Indien och finmalt rörsocker från Malawi. Den milda smaken från vaniljstången gör sockret till en ljuvlig smaksättare i bakverk och desserter, i grädde, i fyllningar till bakverk samt i dessertsåser.

 

Dansukker Rörocker Flor är finmalt rörsocker som passar utmärkt till kakor, desserter, kristyr och glasyr. Glasyren får en vackert gyllenbrun färg med härlig smak av rörsocker.

 

 

Fairtrade/Rättvisemärkt garanterar att produkten är handlad i enlighet med internationella Fairtrade kriterier. När du köper Rättvisemärkt bidrar du till bättre arbetsvillkor och tryggare sociala förhållanden för producenter och anställda i de fattigare delarna av världen. www.info.fairtrade.net



Du kan även gå in på deras sida och läsa mer om produkterna, hitta goda recept, ladda ner eller beställa hem recept mm.
Så här skall det bakas i helgen:D

 

Kakburken!

Ja igår vart det lite oplanerad shopping, eller rättare sagt STRESS shopping. Då jag verkligen måste få hem sakerna till nästa helg!
Dock som alltid då man stressar så missar man över HÄLFTEN av vad man skulle beställa! TYPISKT! Så jag får hoppas att ULIMATE CAKE i Malmö har det jag mer måste köpa, annars får man improvosera:D

 

Bla köppte jag en anslagsring (hette det så?) Att baka i , som dessutom är inställningsbar 18-30cm. Superbra, har aldrig bakat i en sådan så får se hur det går:) Har du testat det? Något man bör tänka på???




Detta är vad jag borde ha beställ oxå-( listan bli bli hur lång som helst, men dett aär prio 1)





Har du all du "behöver" innom bakning`??

TÄVLA MED DIN BÄSTA CUPCAKE!!




Tävlingen för just din favorit cupcake, toppad med lite fantasi!

De enkla tävlings reglerna:

-Baka valfri cupcake i ett av följande Teman ur Celebrations TEMAFESTER:
LASVEGAS-CASINO, ROCKSTAR, HAWAII-LAUA PARTY
- Skicka in FOTO & RECEPT([email protected])
-Läsarna RÖSTAR fram sina 4 favoriter(så sprid ordet VIDARE i din blogg & mail)
Den 5e finalisten utseer Birgitta från Celebrations.
-Röstningen kommer pågå 2 veckor efter den 13:e!


Priser:

-1:a pris- 700kr att handla för hos CELEBRATIONS+ Kunder av TEMAT får även ditt recept!   
-2:a pris- 500kr att handla för hos CELEBRATIONS+ Kunder av TEMAT får även ditt recept!
Alla Tävlande + Röstande får 15% hos CELEBRATION (vid köp över 200)

Jag kommer sedan provbaka de 5 favoriterna och sedan bedömma dem. Sedan utser jag & Celebrations vinnarna.
(baserat på utseende,smak & fantasi)

 

Alla som röstar, måste uppge en gilltig e-mail adress för att räknas och kunna få rabattkoden. (man får dock rösta på fler bidrag, men bara en rabattkod) 

Tävlingen pågår till den 13e JUNI!!








Vill du se alla bidrag?
Klicka här


Tävling!

Bagerskan firar ju 1års jubileum så kolla in där om du vill hitta många spännande aktiviteter!



Jag tävlar om en fjärilsutstickare och mousse-pulver
från Tårtpinglan hos Bagerskan.
Var med och tävla här du också!





Handdukar!

Måste ju bara få visa vilka sötahanddukar jag hittade på IKEA idag!
ita så passar fint hemma hos oss och MYCKET söta motiv=)







3.pack endast 50kr:D


Shopping i Malmö!

Vart en sväng till Malmö igår, där den lilla tårtdekorerings butiken CAKEDESIGN ligger! Köpte på mig lite nya verktyg, som jag bla tänkte använda till Bröllopstårtan ( dock som vanligt nu i efterhand då jag bestämmt utseendet så inser jag at jag kommer bara anväda 2 av produkterna jag köpte) Men men de andra kommer GARANTERAT oxå komma till användning:D




Pärlbands utstickare, flowerpasta, kantutstickare, bladutstickare, blommutstickare & glitter färg!

Man kan aldrig få för mycket av dessa produkter. Så vill någon bidra så är ni mer än välkommna;P


Chocolate Chip cookie Dough Cheesecake!

Idag bakadejag en liten kaka som jag tog med till jobbet. Detta Recept måste finslipas lite, men då alla mina kolegor verkligen älskade den så lägger jag upp det ändå!

Ingredienser:
Botten-
3,5dl digistive smulor
6msk smör
150g finhackad choklad

Cookie Dough-
100g smör
1dl farin socker
3msk socker
1 tsk vaniljsocker
2dl mjöl
1 nypa salt
2dl chokladdroppar(chocolate chips)

Fyllning-
300g philadelphia ost
0,5dl socker
1 ägg
1tsk vaniljsocker

Smörj en form(jag använde en "vanlig" pajform)

Börja med botten, smula kexen och smällt smöret, blanda väl med en gaffel. Låt det svalna lite innan du lägger i chokladen om du inte vill att chokladen skall smälta. Tryck ut massan i formen, Grädda i 175 grader i 6 min(jag missade detta moment med att grädda botten och det vart super ändå)

Vispa philadelphia osten och socker slät, Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa bara tills de blandat sig. Häll fyllningen i formen.

Börja sedan med coocie dough genom att vispa smör, båda sockren, salt och vaniljsocker slät. Sänk hastigheten på vispen och blanda i mjölet, vispa tills det blandats. Rör i chokladlinserna.
Ha sedan över cookie Dough:en i formen(smula över den eller med hjälp av en gaffel) jämt fördelat.
Grädda i 30-35 min tills kakan är fast i konsistensen. Låt svalna en stund, ringla sedan lite smällt choklad över. Låt svalna minst 1 timme. Har du brottom så ställ den i kylen!

Mmmm så god denna är, sött och syrligt bryter friskt av varandra!



Denna bild gör inte kakan rättvis. Men ville ej skära i den innan den skulle bjudas på. Så ta bilden x 10000000 så god är den:DD Du kommer inte bli besviken!!


Bröllopstårta!

Japp nu har jag fåt min första beställning på en bröllopstårta. Var en tjej som sett mina bilder som gillade dom och ska gifta sig, Super va? Det är en liten tillställning, så blir ingen jätte tårta, men känner att det kan vara en härlig mjukstart innom detta! Efter denna skall jag bege mig in i våningstårt världen:D

Så nu sitter jag och sammlar inspiration och planerar:D Så jäkla roligt!!



Vad sägs  om denna;P?

Klara Färdiga Gå!

När jag kom hem från jobbet i veckan hade jag en avi ang ett paket på posten, nyfiken som man är skuttate jag ner. Och till min GLADA förvåning hade jag fått ett underbart litet paket ifrån KlaraFärdiga. Fyllt med FINA Cupcake formar, som kommer användas flitigt då det hade sommriga härliga färger!




(kan ge er läsare en hint om att det kommer komma en tävling med liknande vinster längre fram;)......den som väntar på någog gott.....)

Klarafärdiga är en mysig butik som har allt från inredning, bakformar, förpackning till bad& spa. Så du hittar garanterat något du vill ha, eller varför inte ge bort i present. Sedan finns bloggen-Hemma hos klara. En mysig blogg, med tävlingar, tips & triks, bakning och smakprov på webbutikens sortiment.

 


En annan typ av sötsak!

Dessa kankse inte är ätbara men minst lika söta. Och mycket inspirerande!







Dessa hittar ni bland cocoos nyheter och på hemsidan finns det även massor av andra sötsaker, bakelser och godis i smyckes form.

Nu skall jag in och handla iaf:D


Och vinnarna är!!!

Så äntligen kan jag presentera vinnarna!!!

1:a Priset går til KAJSA ( har ingen blogg) Som vinner "strösselpaketet"

2:a Priset går till Annelie som vinner de söta "kakformpaketet"

Maila gärna mig!! 



TACK ALLA SOM VAR MED ATT TÄVLADE.
OCH ETT STORT TACK TILL TÅRTPINGLAN SOM BIDROG MED DESSA UNDERBARA PRODUKTER.

 


Tävlingen är avslutad!

Ja nu är tävlingen avslutad med tårtpinglan. Så håll ut så kommer vinnarna alldeles strax!!
Tack för alla medverkande:D Kolla in senare i veckan så har det kommit upp en ny tävling med 2 finalister men bonusvinst till alla medverkande:D



Cupcake tävlingen!

Har blivit lite uppskuten, kommer komma igång i morgon onsdag (om inga andra missöden händer)  Så håll ut lite till!







Ikväll är det ju dessutom dragning för tävlingen i sammarbete med tårtpingland! SPÄNNANDE Så glömm inte att kolla in i kväll:D


GODISEXPERTER SÖKES!

Till hösten kommer årets godaste tävling tillbaka – Din Påse! I årets upplaga kommer vi att behöva tre kunniga godisälskare till vår expertpanel som ska hjälpa oss att utse den absolut bästa godispåsen bland alla de fantastiska tävlingsbidrag vi hoppas att få in. 

Är du en godisgourmet av världsklass? Vill du använda denna gåva för att hjälpa Malaco att ta fram världens bästa godispåse?
 

Om svaret är: Ja, det vill jag! 
Maila då: malaco. info@leafsweden.se innan måndag den 10/5 och svara på:
 
  1. Vad gör dig till en bättre godiskännare än alla andra?
  2. Hur ser den perfekta godispåsen ut enligt dig?
Som medlem i denna prestigefyllda expertpanel kommer du förutom evig berömmelse även få tillgång till ett stort lager av researchmaterial i form av Gott & Blandat.

Som expert kommer du att få bedöma och kommentera tävlingsbidrag. Du kommer även att få dela ut olika utmärkelser till tävlingsbidrag som du tycker är bra och hjälpa vår jury att utse vinnare i tävlingen.

För att förstå den sofistikerade processen bakom skapandet en Gott & Blandat påse kommer du också att få en utbildning på Malacos kontor i Malmö där du kan förfina dina godiskunskaper.
 

Malaco och alla andra godisälskare i Sverige behöver din hjälp


Detta låter väl inte heeelt fel, eller:D?

Tävling hos klara färdiga!




Kika in till Hemma hos Klara där kan du tävla om muffinsformar från butiken http://www.klarafardiga.com/
Lycka till!

Celebrations!

Ja mina kära läsare, nu kan jag glatt delge att på måndag kommer en ny spännande tävling dra igång i sammarbete med celebrations. Så redan nu kan jag tipsa om att ni skall fundera ut just erat avorit cupcake recept, för det kommer att löna sig med fina priser;)

Mer detaljer och regler kommer alltså upp på måndag:D




Clicka på bilden så kommer ni vidare till deras hemsida!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!