Tävling hos bakecake i sammarbete med coolstuff!

Nu har du chans att vinna 2 jätte fina silikonformar från Coolstuff hos Bakecake! Så klicka dig in och var md du oxå!!




Tävlingen pågår till 4 juli.
Hitta tyvär inga bilder på formarna, men spännande formar att baka med, så skynda in på bakecake o kolla in priserna och tävla!


Mintbiskvier!

Mint Biskvier!

Ingredienser:

200g mandelmassa
1 äggvita.
2 dl socker
6 msk vatten
4 äggulor
250 g rumsvarmt smör
3 msk Anthonberg mint
ca 4 droppar mintolja
150g Anthonberg Mint till Garneringen.


Riv Madelmassan i en bunke, blanda väl med äggvitan. Klicka sedan ut 5cm stora klickar, som du sedan plattar till med mjölat hand.


Grädda i mitten av ugnen i 175-200grader i 12min.

 

Koka vatten och socker till en simmig lag och låt den svalna. Lägg gulorna i en skål och häll i sockerlagen. Vispa blandningen vit och porös.Blanda ner matfettet klickvis och fortsätt vispa en stund.

Smält chokladen till garneringen. Ta 3 msk av den och häll i smörkrämen och mintoljan. Blanda om och provsmaka. Bred krämen på kakornas undersida(lite toppig på mitten) Ställ kakorna i kylen och låt stelna. Värm upp chokladen om den hunnit stelna/kallna. Blanda ner kokosfettet. Rör om tills chokladen blir slät. Doppa krämsidan ner i chokladen, du kommer få små härliga mint bitar på dina biskvier. Låt kallna.





 


Chokladtårta med Jordgubbar-Recept!

Ja här kommer receptet:D



Chokladpaj med Jordgubbar 6-8port

Ingredienser deg:

  • 3dl vetemjöl

  • 125g smör

  • 1dl florsocker

  • ½tsk kanel

  • 1st äggula

Fyllning:

  • 100g Anthonberg SeaSalt

  • ½dl vispgrädde

  • 2st äggulor

  • 1dl socker

  • 1tsk vaniljsocker

  • 2msk vetemjöl

  • 125g ricotta

  • 2st äggvitor

Garnering:

  • Jordgubbar

     

Hacka ihop ingredienserna till pajdegen till en smulig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23cm och ställ kallt i 30min.

Nagga och förgrädda pajskalet i 200grader i 10min. Hacka chokladen och smällt den över ett vattenbad tillsammans med grädden.

Vispa äggulorna pösigt med hälften av sockret. Tillsätt vaniljsocker och chokladblandningen. Sikta ner mjölet och vänd ner ricottan.

Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa tills vitorna är blanka. Vänd ner i chokladsmeten och häll i pajformen.

Baka i 150grader, 45min. Stäng av ungen och låt pajen stå kvar i 30min. Låt kallna helt innan den serveras. Garnera med jordgubbarna. Den lilla choklad blomman i mitten är spritsad med Dr Oetker´s Choklad glasyr

 Formen är såklart från underbara Gerbera.




Vinnarna Till "din bästa Cupcake"

Vinnaren är:




Grattis Electra, du har vunnit 700kr att handla för hos celebrations!

Och 2:an är......




Diana, du har vunnit 500kr hos Celebrations att shoppa för!




Pga av tidspress från både mig och Celebrations så fick vi kompromissa lite! Vinnaren fick bli det bidrag som fått flest röster och nr 2 kom jag och Celebrations enigt fram till med hjälp av utseende och ingredienser! Grattis igen!



Och ETT STORT TACK till Birgitta på Celebrations som varit så generös med denna tävling! TACK. Och ni som inte vann eller hann vara med att tävla, håll ögonen öppna för det kommer komma fler sammarbete med Celebrations!



Och de 5 Finalisterna är!











Grattis! Instruktioner om hur tävlingen går vidare kommer ikväll!
Grattis än en gång och lycka till nu- 5 ska bli 2.

Mjukglass Dilemma!

Jag älskar glass, och även just mjukglass, dock gillar jag ej rån, utan vill ha den gammla klassiska struten! VIlket är mycket SVÅRT för folk i glassstånden att fatta! Har ALLA glömt vad struten är eller? Jag har aldrig haft detta som ett problem förens jag flyttade till skåne, så är den klassiska truten påväg bort i hela sverige, eller är det bara skåningarna som är så jävla tröga!
Jag blir arg då jag måst eförklara i 10 min för at få dem att fatta! Ibland går det så långt att jag måste peka på deras bilder för det ska fatta " STRUTEN ni har som "hatt" i barn glassarna" Ahhh den?????

Så en gång för alla, detta är en STRUT:



Och detta är en våffla:


Tävla med din Favorit CupCake!

Ja nu är röstningen avslutad och rösterna räknade, de 4 finalisterna är framröstade, och nu återstår de i birgittas händer vem som blir den sista finalisten, sedan skall jag provbaka alla och då får vi veta det 2 finalisterna:D Spännande! Ni får stå ut någon dag till innan jag ka visa finalisterna, men den som väntar på något gott......


Hoppas ni alla haft en bra midsommar, ska g er ett recept och bilder på en underbar midsommar tårta!


Nöt och Kolapaj med Choklad!

Ingredienser:
2dl mjöl
125g margarin
2msk socker
4dl blandade nötter
150g AnthonBerg mörkchoklad SeaSalt & Almond
2 ägg
1dl sirap
1½dl farinsocker

Mät upp mjöl i en matberedare, använd gärna stålkniven. Skär margarinet i mindre bitar och lägg ner i mjölet tillsammans med sockret ock kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 30min. sätt på ugnen i 175 grader.

Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10min. Hacka nötterna till fyllningen grovt och strö i pajskalet. Smält Chokladen över ett vattenbad. Vispa samman ägg, farinsocker och sirap och tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten över nöttern i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50min servera rumsvarm, gärna med grädde!




Stressigt!

Jag har SÅ mycket att göra just nu, både med bloggen och runt om!

I morgon kommer jag lägga upp 2st nya recept, skall även skicka ut MÅNGA rabat koder till CUPCAK tävlingen, hade även tänkt visa hur resultatet ser ut just nu:)

Så håll ut, det kommer mera......

Tävling i sammarbete med Carolyn´s Kitchen!

Nu har du chansen att vinna ett förekläde från Carolyn´s Kitchen, hela vägen från  LA. Du har bla kunnat se deras förekläder i "Svenska Hollywood Fruar".



Regler:

1 LOTT: Gå in på Carolyn´s Kitchen och ta reda på vad Carolyn heter i efternamn. Skriv ditt svar i en kommentar och även vilket ditt favorit förkläde är!

2 LOTTER: Som ovan, men även att du gör ett inlägg i din blogg och tipsar om tävlingen och länkar till Carolyn´s Kitchen & Maddesmumms. Lägg gärna även upp en bild på just ditt favorit förkläde!
Har du ingen blogg kan du även maila 4st vänner och tipsa om tävlingen och vidarebefodra till [email protected]

Så missa inte chansen att vinna detta underbara Förkläde. Tävlingen pågår till den 6:e Juli.



Tävlings Sommar!

Ja tävlingarna kommer att dugga tätt i sommar, har många roliga sammarbete som jag måste ta tillvara på, så kolla in här med jämna mellanrum så du inte missar en tävling!
Ikväll kommer en tävling upp hela vägen från usa:D Du kan vinna ett underbart frekläde från Carolyn´s Kitchen!( se nedan!)

Så glöm inte att kika in senare!!

Carolyn´s Kitchen!

Jag båste bara tipsa er om denna hemsida, har helt WONDERFUL förekläden och handskar, jag vill ha ALLA Och gillar du RETRO stil så är du fast! Kika in här!
















Kan ju även medela att såda tatto skall jag göra:D My kind of GAL. 





Alla bilder är länkade till Carolyn´s kitchen

Tävling med bakecake & Lyckas med mat!

Jag är med och tävlar hos BAKECAKE, där 3st vinner fina priser från LYCKAS MED MAT. Klicka dig in och se reglerna!

Priserna är följande:








Födelsedags tårta!

Fick en Sista minuten beställning, höll på halva natten och gick upp kl 6 för hinna! Resultatet vart verkligen inte som jag ville. Prövade ett nytt recept att spakla med och det vart kack! :( Men hoppas att den smakade iaf!!



Fylld med lyxig vanilj och jordgubbs kvarg!



Var från barnbarnen till mormor!

Hoppas dom vart nöjda om att det smakar!

Födelsedags tårta!

Ikväll skall det skapas en födelsedags tårta. Inspiration blir nog sommaren! Inte en så stor och en liten hastig beställning så vi får hoppas att resultatet blir precis osm jag tänkt mig:D

Bilder och recept kommer ikväll med en bättre camera, så vi hoppas att resultatet blir värd att knäppa kort på;P


Fikamera!

Jag sitter ofta och kollar runt på olika hemsidor. Och Fikamera är en av mina favorit sidor, både inspiration och produkter som verkligen skapar bak och skaparglädje. Så här tänkte jag bjruda på mina favoriter från Fikamera, kankse även du hittar dina favoriter. Klicka då bara på bilderna så kommer du komma rätt!

























Jag skulle kunna lägg aupp hur många bilder och länkar som helst, Fikamera har enormt mycket mysiga produkter! Allt från baktilbehör, dekorationer, till kaffe & teer! Klicka dig in och du kommer garanterat hitta dina egna favoriter!

Tårt & Kakfat!

Ja detta är något som jag verkligen måste införskaffa mig! Finns ju så oootroligt många fina, men pengarna skall tillåta oxå, och man kan ju aldrig ha för många! Är som med bakformar ungefär:D



Mycket fina och finns i alla möjliga former och färger:D

BIDRAGS STOPP!

Nu Kan man inte längre komma in med fler bidra till CupCake tävlingen i sammarbete med Celebrations! 10 underbara bidrag. Så nu är det bara att börja rösta! Vilket bidrag är din favorit? 
Klicka på den bild som du vill rösta på och du kommer komma till bidragets sida där du skriver i kommentars fältet "jag röstar på bidrag X"  Och glömm inte att ge en E-mail eller blogg för att din röst ska räknas!


Bidrag 1:

 

Bidrag 2:



Bidrag 3:



Bidrag 4:



Bidrag 5:



Bidrag 6:



Bidrag 7:



Bidrag 8:




Bidrag 9:



Bidrag 10:





Starta att  RÖSTA nu!

Alla som röstar får 15% rabatt när det handlar för 200kr från Celebrations.




Jag tävlar!




Jag är med och tävlar o dessa underbara formar från Kalasform hos BakeCake! Skynda in du oxå och var med, helt underbara!!

Tävlings Bidrag 10!!

FRÅN: Kakbiten



TEMA: Hawaii Lhua party

En variant på Leilas klassiska cupcakes. Har en fantastiskt fyllig vaniljsmak som du aldrig kan uppnå med bara vanligt vaniljsocker...


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 10!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Jag röstar på bidrag 10!

Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!

Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen




TÄVINGS BIDRAG 9!!!

FRÅN: DIANA LARSSON






TEMA: LASVEGAS

En sommrig smak av rabarber & vanilj!!

För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 9!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Jag röstar på bidrag 9!

Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!

Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen



TÄVLINGS BIDRAG 8!!

FRÅN: SaNa sanitwatee








Aloha party cupcake!!
En härlig sandstrand och hawaii blomma, perfekt för aloha partyt!
En fin chokladcupcake med Philadelfia frosting och knaprig digistivekex!


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 8!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Jag röstar på bidrag 8!

Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!

Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen

TÄVLINGS BIDRAG 7!!

FRÅN: Lovisa Ingelsson



Temat på min cupcake är Casino !!!
kanske inte i alla ögon men i mina är det lite "glamour"
 å så måste man ju ha väskan med sig då det går en å annan krona hihihi ,
och för hoppningsvis så kan man få fylla på väskan med lite pengar innan man åker hem !!

En chokladcupcake med en krämig Philadelphia cream cheese frosting!


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 7!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Jag röstar på bidrag 7!

Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!

Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen

Orättvis tävling?!

Jag har fått en kommentar från en ANONYM funderare som skrev följande:

känns som att om man INTE har en stor blogg så har man nada chans i denna tävlinegn.. stor blogg många röster vare sig folket tycker kakan verkar god eller inte.. tragiskt och lite orättvisst enligt min mening


Jag förstår att det kan kännas så, men det är just därför 4 av 5 finalister röstas fram och den 5e vänljer Birgitta på Celebrations ut-och hon går efter utseende och innehåll! Så även om du har en pytte liten blogg(eller ingen alls) så har du fortfarande en chans att bli en av finalisterna om du baka en mummsig och fin Cupcake!
Detta är hur vi valt att lägga upp tävlingen denna gång, nästa tävling kankse har ett helt annat upplägg, som kanske gynnar en annan part.

Så Känn inte att du INTE har en chans för det har du!!
Plus att vinnaren utseer jag och det beror helt på smak och dels på utseende.

BRA & DÅLIGA Nyheter!

Så roligt att så många är inne och röstar just nu på olika Tävlingsbidrag! Så forstsätt så:D

Men är mycket tråkigt att så många MISSAR, att det måste fylla i en gilltig E-MAIL eller BLOGG, annars kommer inte rösten att räknas tyvär:( Och detta är för att inte den som skickat in bidraget skall kunna rösta på sig själv under olika alias, vilket jag tror att ni förstår! Så snälla missa inte detta! Både för er skull ( å ni får rabattkoden, men även för bidraget ni röstar på ska få den rösten)

Så ni som vet med er att ni röstat anonymt eller utan mail, in o rösta igen:D

 

Chokladpaj med Jordgubbar!

Jag bakade lite och tog med mig till jobbet:D







Visst ser den underbar ut!?

Den underbara formen kommer från Gerbera och ALLA på jobbet vart helt förälskade i den:D





Receptet kommer senare!


TÄVLINGS BIDRAG 6!!

FRÅN: ELECTRA SVORONO



Casino/Lasvegas

En härligt Choklad cupcake med Vitchoklad och Philidalfia topping, täkt med sockerpasta!


För att rösta lägg en kommentar här där du skriver: Jag röstar på bidrag 6!!
Kan du ej rösta? Maila [email protected]  Jag röstar på bidrag 6!

Glöm inte att uppge en gilltig e-mail eller blogg för att rösten skall räknas!!


Vill du oxå vara med att tävla? klicka då här (eller i annonsen till höger) så kommer du till Tävlingsregler.


Alla Bidragen!











Här får ni en förtitt!

Jag pratade ju tidigare om ett sammarbete! Denna bild säger nog mer är tusen ord.:D Sedan vad resultatet blir får ni nog se, Kankse dyker upp ett inlägg då och då innan allt e klart:D Annars kommer det senare!!

 

MMmmmmm mumms=D

 


Kladdkaks Muffins!



Ingredienser:
2ägg
2,5dl socker
4msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1krm salt
100g smältsmör
3dl mjöl
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg & socker ljust och fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna, SMÖRET sist. Rör till en slät smet och fyll formarma. Grädda i ca 10-15 min.




Man kan göra mycket roligt med en enkel cupcake.
Dessa är dekorerade med Färdig kristyr från DrOutker, Och den främre med DrOutker Chokladkristyr( helt gudomlig)


Inspirations Cupcake!

Jag bakade lite inspirations Cupcake i helgen till "Baka din favorit cupcake-tävling" Jag lät Rockstar& Lasvegas Inpirera mig:D

Vad tycker ni?




LasVegas/Casino





Rockstar




Silver formen kommer från Klarafärdiga!

Och den svarta med guld från Siluett!








Recept på kladdkakemuffins finns här!


8 DAGAR KVAR ATT TÄVLA!



Glömm inte tävlingen, var med och tävla eller rösta på dee underbara bidragen vi fått in!!

Måste bara påminna- När ni röstar glömm INTE uppge en gilltig mail eller Blogg, Annars kommer inte rösten att räknas!

Klicka på bilden så kommer ni till tävlings reglerna!
För att se bidragen, klicka här


Kola Kakor recept!

Ca 35st

100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
1msk ljus sirap
2½dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen.
3. Arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Rulla ut degen till 3 drygt finger tjocka längder. lägg de på bakplåtspapper. platta till längderna lite.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12min, skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma!









Kolakakor!

Enkla, Goda och min sambos favorit!







Såå goda;)


Skålen kommer från Underbara GERBERA!!






Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!