Nöt och Kolapaj med Choklad!

Ingredienser:
2dl mjöl
125g margarin
2msk socker
4dl blandade nötter
150g AnthonBerg mörkchoklad SeaSalt & Almond
2 ägg
1dl sirap
1½dl farinsocker

Mät upp mjöl i en matberedare, använd gärna stålkniven. Skär margarinet i mindre bitar och lägg ner i mjölet tillsammans med sockret ock kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 30min. sätt på ugnen i 175 grader.

Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10min. Hacka nötterna till fyllningen grovt och strö i pajskalet. Smält Chokladen över ett vattenbad. Vispa samman ägg, farinsocker och sirap och tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten över nöttern i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50min servera rumsvarm, gärna med grädde!




Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!