Nöt och Kolapaj med Choklad!
Ingredienser:
2dl mjöl
125g margarin
2msk socker
4dl blandade nötter
150g AnthonBerg mörkchoklad SeaSalt & Almond
2 ägg
1dl sirap
1½dl farinsocker
Mät upp mjöl i en matberedare, använd gärna stålkniven. Skär margarinet i mindre bitar och lägg ner i mjölet tillsammans med sockret ock kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 30min. sätt på ugnen i 175 grader.
Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10min. Hacka nötterna till fyllningen grovt och strö i pajskalet. Smält Chokladen över ett vattenbad. Vispa samman ägg, farinsocker och sirap och tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten över nöttern i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50min servera rumsvarm, gärna med grädde!
2dl mjöl
125g margarin
2msk socker
4dl blandade nötter
150g AnthonBerg mörkchoklad SeaSalt & Almond
2 ägg
1dl sirap
1½dl farinsocker
Mät upp mjöl i en matberedare, använd gärna stålkniven. Skär margarinet i mindre bitar och lägg ner i mjölet tillsammans med sockret ock kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 30min. sätt på ugnen i 175 grader.
Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10min. Hacka nötterna till fyllningen grovt och strö i pajskalet. Smält Chokladen över ett vattenbad. Vispa samman ägg, farinsocker och sirap och tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten över nöttern i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50min servera rumsvarm, gärna med grädde!
Kommentarer
Trackback