Bageriets bästa!

"I nästa vecka lanserar Göteborgs Kex två nya smaker i serien Bageriets Bästa, Jennis Blåbärssymfoni och Marias Chokladterapi. I samband med detta utlyser vi en bloggtävling där du och ett 20-tal utvalda bloggare utmanas att skapa ett kakrecept som slår våra goda kaknyheter. En jury hos Göteborgs Kex väljer ut de tre bästa recepten och vinnande bloggare belönas med, förutom äran, fina priserfrån Göteborgs Kex och det omtalade designföretaget JellyBean."

Jag är en av dessa 20st:D SUPER kul och för att fira detta kommer en tävling komma för er kära läsare att vara med att ha chansen att vinna produkter från Göteborgs kex! MUMMS! Så håll ögonen öppna som kommer tävlingen innom kort;)


 

 Tävlar hos:Jag e med & tävlar om super fina blomutstickare
hos I Köket Med Chanette.
Var ni det oxå

Cupcakes!

Var på Babyshower för 2v sedan och då gjorde ja lite cuppisar och tog med mig, det var inget tema på BS och jag vet att hon ogillar tjej och kill teman och blåtto o rosa.....ja ni fattar så jag tog enbart temat att vi var ute:)

Så här kommer bilder, såg nu att ja missat några:( Men men

Choklad cupcakes med marshmallowsfrosting och de två färgade är vanilj/choklad smörkräm......
Skulle sprits mycket mer men fristingen ville inte hålla formen:(
Dekorerade med kristyrblommor och sp blommor och nobless.

Formarna kommer från Dr.oetker

 

Tjejen som vi hade BS för är företsen Kajsa som driver denna bakblogg Kajsaskondis.....så roligt att vi träffas i mamma gruppen och båda har läst varandras bloggar:)


Banan & Kola paj!

GUD så underbar denna paj är, söt och sliskig, men grädden och bananen tar den till andra nivåer MUMMS! Min svärmor älskade denna! Vet ej vart jag hittade grundreceptet men jag ändrade lite då pajbotten inte höll ihop som jag velade!

Ingrdienser:
200g digistive kex
100g smält smör

3st banander
1burk kokad kondenserad mjölk
2dl grädde
lite riven mörkchoklad eller pudrad kakao


Koka den kondencerade mjölken ( hela burken oöppnad, ta bara bort ettiketten ) i vatten i ca 2 timmar, burken måste vara täkt av vatten hela tiden ( ju kortare du kokar desto lösare "kola" och längre desto hårdare )

Sätt ugnen på 200grader
Smält smöret och mixa digistive kexen och blanda med smöret, tryck ut i en pajform med avtagbara kanter. Grädda i 10min.

Då mjölken kokat klart låt den svalna men inte bli hård. Bre sedan ut kolan på bottnen. Skriva bananerna och lägg på och vispa grädden och bre/spritsa ut överst.
Riv lite mörkchoklad över eller pudra på kakaon

NJUT!
Den är ännu godare dagen efter så kan med fördel göras dagen innan!


Beställning!

oki nusitter jag här och ska beställa lite produkter till en kommande tårta beställning i början av september! Men det är så SVÅRT att bestämma vartifrån jag vill/ska beställa ifrån, vill ju helst ha allt från samma ställe men det verkar vara omöjligt! Och framför allt då man vill ha särskilda märken mm.

Vart gör nu i huvudsak era beställningar ifrån? Har ni ett ställe eller varierar nu, och lägger ni flera små beställningar från olika ställen?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!