Glöm inte tävlingen med Yr!



Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!

Jag tävlar!

 

Jag tävlar hos LittleDessert.

 

 


Äppelmos med Kanel!

Du behöver

  • 2 kg äpplen
  • 600 gram socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk mald kanel
  • 6-8 kanelstänger (en per burk färdigt mos)
  • 1 tsk citronsyra
  • (ev natriumbensoat)

Gör så här

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten. Tillsätt socker och koka upp.

Låt moset koka samman tills det är slätt. Tag av från värmen och rör eventuellt i två kryddmått natriumbensoat. Rör ner kanelen och blanda väl. Slå på rengjorda burkar och lägg en kanelstång i varje burk.

 

 

 


Fyllda vaniljbullar!

Ingredienser:

Degen:
2dl gräddmjölk
25g jäst
75g smör
1 ägg
ca 8dl vetemjöl.

Värm mjölken till ca 37grader, lös upp jästen i lite av den.
Rör matfettet och rockret smidigt. Tillsätt ägget, den lösta jästen och resten av degspadet. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt den jäsa under duk till dubbel storlek.

Kavla sedan ut degen till en stor fyrkant och ta seda ut cirkalr ca 9cm i diametern. Och klicka ut en valfri fyllning och nyp ihop dem. Placera dem på en plåt med skarven nedåt. Låt den jäsa länge. Grädda i 250 Grader i ca 10min.

Jag fyllde mina med vaniljcrem och Äppel & kanel kompot.

 

Dessa är fylla med äppel och var JÄTTE svåra att få ihop då fyllningen var så kletig så degen ville inte fästa!

 

 

Pensla dem med smör och doppa i strösocker eller pärlsocker

 

NJUT!


Vaniljfrosting!

Ingredienser:

500g Smör
9dl Florsocker
60ml Grädde
2tsk Vaniljsocker

Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret. Vispa tills det blivit vitt och fluffigt. Tillsätt grädde och vanilj och vispa lite till. Använd gärna vaniljstång istället för vaniljsocker men tänmk på att det då blir svarta prickar i frostingen.


MUMS!


Skissar & bakar!

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, har sjuka hundar. sista veckan på jobbet, sundsvall besök, tårtbeställningar, iflamerade handleder osv. Ja ni hör själva och på de har hösten kommit med STORA bokstäver. Så jag har helt enkelt bara somnat då jag väl haft tiden!

Men nu sitter jag och skissar till tårtan på lördag och bakar fyllda bullar sammtidigt! Ska bli spännande och se hur jag löser detta;P



Vad tror ni kan det bli något? Har tejpat ihop 2st papper därav är de ett streck i mitten! Hoppas att min ideé funkar ni! annarst står jag i skiten;P

Kalasbolaget!

Fick hem ett paket i veckan från Kalasbolaget. Lite engångs tallrikar/bestick och muggar är perfekt nu då halloween vankas:D
Fick även ett gäng formar!



Piratform



Helt underbara bull/cupcake formar!Bla flerpack halloween formar!



BRAA saker!








Jordnötskakor!

 

 


Jordnötskakor!

Jag köpte jordnötssmör igår, min sambo vart så hiimla sugen. Och på burken stod det ett recept på kakor med jordnötssmör som jag var tvungen att testa. Jag ändrade lite i receptet och det vart SUPERGOTT. Dock måste man tycka om just jordnötssmör annar gillar man dom nog inte:) Min sambo var tveksam på det 2 första, men efter 5st tog jag det som att det var goda iaf:D

Ingredienser:

2½dl jordnötssmör
2½dl ljust muscovasocker
100g mjukt smör
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1st ägg

Sätt ugnen på 180grader.
Rör ihop smöret, jordnötssmöret och sockret. Tillsätt sedan ägget. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner lite i taget.Knåda degen och linda in den i plast och låt vila i kylen i 30min.
Ta sedan ut degen och gör små kaker i valfriform. Jag gjorde så bollar som jag tröck till med en gaffel. Grädda sedan i 10-15min. Ringa gärna lite smällt choklad över!




Tävling i sammarbete med YR.nu

För att göra en liten tjuvstart på tävlingen för mina Facebookmedlemmar så kör vi en liten tävling här på bloggen som alla kan vara med i.

De underbara priserna kommer från YR.NU Och jag kommer dra 3st vinnare. 1st etta 1st tvåa och 1st trea, och dom kommer i turordning få välja sina priser. Så 3:an får de pris som blir över. Men misströsta inte alla prsier är jättefina!
Alla priser kankse inte går i sammatema som min blogg, mer än att dem är riktiga sötsaker. Så även du som inte bakar så mycket själv men kankse läser min blogg ändå, ta chansen finns något för dig med:)

Bild1: 12st Cupcake Wrappers. För att göra dina cupcakes extra speciella.

Bild 2: Armand gjorda av kåda

Bild 3: Ring gjord i trä!

Vinsterna har ett sammanlagt värde på 710Sek!









Det du behöver göra för att vara med och tävla är:
-Gå in på yr.nu och hitta svaret till hur många märken säljer hon. Skriv sedan svaret i din kommentar här!

-Vi du ha två chanser att vinna länka även till detta inlägget + yr.nu i din blogg(ta gärna med en bild).

Har du ingen blogg, Tipsa då 3 vänner i ett mail, skicka då även en kopia till [email protected]
Du kan även Länka till tävlingen på din facebook lägg då en kopia på länken till inlägget i din kommentar.

Lycka till nu!
Tävlingen avslutas 3 Oktober 24,00


Celebrations!

Japp har massa på G nu bla med Celebrations så håll ögonen öppna:D

Men jag kom på att jag glömt visa er en massa oootroligt söta tårtljus jag fått från Celebrations. Använder man tårtljus fortfarande? Jag vet inte men det kommer med all säkerhet att användas! Finns så himla mycket fina ljus hos celebrations så kila in där vettja:)


 

 

 

Söta va?

 




Inspiration!

Ja nu sitter jag här o letar inspiration till tårtan som jag fått beställning på. Har så många bra ideer men är så svårt att bestämmasig=)

Jag ber om ursäkt än en gång för min dåliga uppdatering, Idag har jag jobbat dubbla pass plus att jag varit på arbetsintervjuv som konditor Sweet huh? Så nu håller vi tummarna. Dom verkade nöjda iaf, sa att blev det inget denna gång ville dem iaf spara mina papper. Alltid possetiv, får svar om 2 veckor iaf!

Sedan försöker jag både gå ner i vikt plus att ekonomin är inte den starkaste nu i slutet av månaden. Men till helgen ska jag göra svartvinbärsgele & i morgon kommer nästa steg för steg!

 

Vad tycker ni? Skall jag göra en Haj eller Krokodil?

 

 


Hejsan alla!

Dåligt bloggat jag vet! Har jätte mycket just nu med tårtbakning, provjobbning och intervjujer! Ska bättra mig och i morgon kommer det upp en till Steg-för-steg Instruktion! Så håll ut jag är inte död:D


Facebook Tävling!

Tänkte bara säga att snart kommer det komma en tävling för alla mina facebook medlemmar. Ett sammarbete med YR.NU Härliga priser!




Problem med kommenteringen!

Nu kan ni kommentera min annanaspaj! Jag vet ej vad som vart fel eller vad som inte funkade! Det ända jag gjorde var att jag uppdaterade just det inlägget! Skummt. Ska ta mig ett snack med blogg.se kanske.

Men nu kan ni kommentera iaf:D

Annanas paj!

Bjöd jobbet på eb av mina favorit pajer, denna är helt underbar, enkel, fräsch så testa vettja!

Ingredienser:

Deg:
150g smör
1dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver
Fyllning:
1st ägg
2dl lätt cremfraiche(eller vanlig)
1dl socker
1tsk vaniljsocker
500g avrunnen krossad annanas

Blanda samman smör, socker, mjöl, bakpulver till en jämn deg(gärna med en matberedare) Tryck ut degen i en pajform, ca 24cm i diameter.
Rör ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda sedan ner den avrunna annanasen. Häll i fyllningen i pajskalet.
Grädda u 175grader i ca 40min i mitten av ugnen i ca 40min.

Jag tröck ut min deg i små formar från Kalasform så jag fick portions pajer!



Använde mig utav "bullformarna" från Kalasform, perfekta!







En snabb dekoration bara;)



Super söta formar från Kalsaform( alla på jobbet vart helt förälskad i dom)




En chans!

Igår ringde dom mig från ett konditori och behövde mig hjälp akut och jag har även sökt jobb på. Men jag har sådan jäkla otur att igår kunde jag inte för jag satt på mitt andra jobb SKIIIIIT. Det hade ju varit värdens chans att få komma in där och visa vad jag går för, då hade jag kankse haft större chans att få den fasta tjänsten! Jag har haft sådan ångest över detta, tänk om jag missat chansen nu!
Jag gjorde allt på mitt jobb för att kunna få ledigt, men det hjälptes inte!
De sa dock att dom skulle ringa mig i veckan så skulle vi träffas över en intervjuv. Så nu håller jag och alla ni mina kära läsare tummarna för att jag får komma till intervjuv & får jobbet:)


Haj & Krokodil beställning!

Ja igår fick jag en beställning på en tårta till en 5årig flicka som älskar hajar och krokodiler så nu har jag suttit på nätet och letat lite inspiration. Finns så mycket tårtor på nätet så man blir helt snurrig! Och sedan den ständiga fråga: 3D/motiv/bild tårta? ujuj














Tävling hos sockerrus!

Hitta 2 roliga tävlingar som jag självklart vill ha chans på=)

Jag tävlar bl.a. om snygga formar från Kalasform hos Sockerrus. Tävla HÄR du med!


Tävling hos fröken M

Klart jag inte vill missa denna chansen!

" Jag tävlar om ett muffinsträd och ett paket valfria muffinsformar
hos Fröken M i samarbete med Lyckas Med mat. Tävla HÄR du också !"


Kom av mig!

Ja och det jag egentligen vela få fram i mitt andra inlägg(haha) Var att jag tom vann en present pga av att jag e en spel nörd! Och det är där min blogg passar in;P Jag vann nämligen en handduk från Marabou, kom två i deras polkagris choklad tävling. Man kunde vinna ett tv-spel som första spris, men jag kom bara tvåa, typiskt! Kan ju dock erkänna att jag bara testa spelet 1 gång!





tjusig va:D


WoW guld

Ett litet off topic inlägg fast ändå inte;)
En sak som ni köra läsare kankse inte vet om mig är att jag är en riktig spel nörd, både dataspel och tv spel! Även fast jag inte hinner spela så mycket så när jag väl satt mig så fastnar jag oxå. Dock har mitt tv-spel gått sönder nu=(
Jag skulle dock aldrig betala för att spel, som man tex måste göra för att kunna "njuta" 100% av ett spel som tex WOW. Jag har en syster som spenderar stora delar av sin vakna tid framför detta spel, tur att hennes man oxå är en nörd, tom ett tal på hennes bröllop bestod av ett medelande från andra WOW spelare som var ägnade till deras spel alias. A bit sick tycker jag haha:D
Men kan dock erkänna att jag oxå har spelat detta spel 1gång. Hade det varit gratis att spela online så hade jag säkert seplat det mer, för det är faktist ganska kul. Men borde räcka med att köpa själva spelet. Har även sett att det tom säljes olika karaktärer med olika skills på annons sajter! Det är ju helt sjukt, du kan alltså köpe en färdig gubbe som redan är "upp tränad". Mycket konstigt:)

 

Visar en super snygg WOW tårta!


Enkel Ros!

Detta är min första "Step By Step" Men jag hade tänkt att lägga upp sådana här så ofta som möjligt! Vi börjar med en enkel ros som blir underbar i ett arangemang!

Du behöver:
Socker/flowerpasta, MMF, Marsipan osv
Kniv
Ev Linjal ( om du vill få raka kanter och mäta, men går stt köra på fri hand!

1. Kavla SP tunn, skär ut en rektangel(min är 10x8cm) vikremsan på mitten

2. Börja snurra ihop remsan från ena änden.

3. När du rullat en liten bit gör du små veck eller volanger som du trycker fast runt.

4. Nyp slutligen ihop rosen i botten.

Kombinera gärna denna ros med små blad och andra blommor!




Aftereight Cheescake!

Cheesecake After Eight

— 1 kaka, ca 12 bitar —

  • 200 g Digestivekex
  • 75 g smör, smält
  • 2 msk kakao
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g choklad, minst 70%
  • 12 bitar AFTER EIGHT
  • 3 st ägg
Kör Digestive, kakao och smör i en mixer/matberedare tills det blir en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugn, 175 grader i 5 minuter. Smält choklad och AFTER EIGHT i mikrovågsugn (på låg effekt under omrörning) eller i vattenbad. Vispa Philadelphia, socker, vaniljsocker och crème fraiche tills det är klumpfritt och fluffigt. Rör i äggen, ett i taget och avsluta med smält choklad. Häll upp chokladsmeten i formen och grädda i ugn, 125 grader i ca 50 minuter (kakan skall vara fast och fin när den är färdig). Kyl kakan och servera den kylskåpskall.


Receptet hittade jag på Nestlé där du hittar många fler mummsiga recept!

HallonFrosting!

Syrlig, enklel och härlig!

Ingredienser:
2,5dl grädde
2msk socker
1tsk vaniljsocker
1dl hallonpure

Börja med att göra hallon puren, Misa hallonmed lite florsocker och sila bort alla kärnor.
Blanda grädden med socker och låt stå i kylen i ca 30min tillsammans med vispen. Vispa upp till en mjuk konsistens, tillsätt viljen och hallonpuréen och vispa till önskad konstisten- KLART!


ChokladCupcake.

Denna är chokladig utan att bli mäktig, helt underbar. Super enkla att bara slänga ihop utan krusiduller.

Ingredienser:
1,5dl kakao
3,5dl mjöl
3,5dl socker
1,5tsk bikarbonat
3/4tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1nypa salt
2st ägg
1,5dl varmvatten
1,5dl mjölk
1/4tsk vinäger
3msk olja

Sätt ugnen på 180grader.
Sikta alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt äggen och alla övriga blöta ingredienser. Vispa lätt tills allt är väl blandat. Fyll i 50% av formarna och grädda i ca 15-20min tills de är torra i mitten. Låt svalna!

(fyll dem gärna med Toblerone fluff & toppa med Hallonfrosting) MUMMS!



KONTAKT!!

Har du frågor gällande bakning, recept, tårtor?
Eller är du intresserad av att sponsra mig eller en tävling här i bloggen?
Eller har du andra funderingar? Tveka inte att kontakta mig!
Maila eller skriv en komentar så svarar jag så snart jag kan.

E-MAIL:
[email protected]

FACEBOOK:

Maddesmumms på facebook


ADRESS:

Madelen Eklund
Gasverksgatan 33C
25268 Helsingborg


Jag ser fram emot just din kontakt!






Celebrations höst nyheter!

Höstkänsla
Duka för hösten i varma och härliga färger. Duni erbjuder i sitt dunilinsortiment varma höstfärger som orange och café och komplettera med deras vackra vepa Sensia som ger tyngd och elegance till bordet. Sensia finns i färgerna café, vanilj, svart och vit. Välkommen att titta in i vår Dunishop.

 

Klicka din in på Celebrations och njut av nyheter. inns allt du behöver för ditt kalas & festligheter.

 




Bröllops tårtor!

Jag har gjort 6st tårtor till ett bröllop i hlegen, tårtorna i sig var ganksa enkla, allt gick smärtsamt att göra själva tårtan, men vägen dit var turbulent. Bruden var nämligen min syster( en syster som jag är MYCKET olik och vi har MYCKET olika smaker och syn på i stort sett ALLT) Så allt har varit en enda lång diskussion om vilja, pengar och vad som faktist går att skapa och ej. Att jag dessutom skulle ha med mig massa saker från skåne upp till Sthlm gjorde inte saken enklare med mitt minne som är helt värdiglöst! Att min syster sedan kom med information i sista sekunden( som bla att vissa tårtor skulle vara laktosfria) gjorde inte saken bättre!

Men slutet gott alting gott. Tårtorna blev jätte fina, bruden vart jätte nöjd trots att hon inte fick som hon vela;) Och den smakade UNDERBART, fick många komplimanger underkvällen, men dem som värmde mest var från min farmor som tyckte tårtan smakade SUPER, och hon är själv en magiker i köket så det var en stor komplimang! Här kommer lite bilder iaf!















Ja lite bilder iaf;) Måste verkligen skaffa mig en bättre kamera!

Vaniljbottnar
Marabouchoklad fluff
Banancreme
Täckt med grädde & SP
Dekorerat med Flowerpasta och kristyr & sockerpärlor från Dr Ouetker



VINNAREN AV PRESENTKORTET HOS KALASBOLAGET!

Jag skulle ha dragit vinnare redan i Torsdags, men då jag både var bjuden på bröllop i Stockholm men även skulle göra tårtorna fick datorn stanna hemma! Har hafts jukt mycket att göra då det även var min syster som gifte sig! Men här kommer vinnaren iaf!


DARKBARIBE

Grattis,

Jag har använt mig utan true random nuber generator så vinnaren är helt enkelt slumpen som avgör!
Grattis än en gång till ditt fina pris hos Kalaabolaget, du kommer garanterat hitta allt du behöver till barnkalaset.


 

 

Ett STORT tack till Lisen på Kalasbolaget för att du delar med dig av dina underbara produkter.


Tävling i mitt kök!



Vinn underbara former från Kalasform Hos bloggen I MITT KÖK!
Jag är med, var det du oxå!

Dr Outker!

Fick ett fint paket från Dr Outker. Har legat på posten ett tag men fick ingen avi=( Typiskt posten där jag hämtar mina paket!

Men när jag öppnade det var det massa underbara produkter som jag inspirerat skall baka med nu.



Har mycket strössel nu, så det måste jag använda=)

Tack en engång Dr Oetker för dessa underbara produkter!

Sista Chansen nu!

På torsdag 20,00 kommer Tävlingen i sammarbete med KalasBolaget att avslutas. Så nu är det sista chansen att testa din tur att vinna ett presentkort hos Kalasbolaget!

Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!

Perfekta vinster för ditt barnkalas!


Bröllopstårta + Cupcake!

Ja beställningen i helgen var en liten bröllopstårta och 14st cupcakes. Ända önskemålet var att det skulle vara något med choklad!

Så Choklad cukcake fyllda med tobleronefluff och hallonmousse! Tårtan var lika!

Di får ursäkta bilderna, cameran strulade så himla mycket så alla var knasiga. Men ni ser vad jag gjorde iaf;P



















Recept kommer i morgon!

Jag hoppas att dem vart lika nödj med tårtan och cupcaksen som jag vart!

Formar och tårtbrika är från underbara siluett, Tyvär börjar dem ta slut=/



Den söta cupcakes kartongen är från Klara Färdiga!


American Cookies!

Jag fick möjligheten att testa American cookies produkter och nu testa jag en av dem, jag fick jätte mycket mousse över sedan jag gjorde en tårta så jag testade att göra små "kakbakelser" Var super smarriga!
Kakorna vart härligta i konsistensen, lagom hårda på utsidan och sega och härliga på insidan med riktiga bitar choklad. Dock tyckte jag att det hade en viss kemisk smak! fast kankse bara var denna, min sambo tyckte dock ej detta och tröck i sig 2st:)
Dessa är perfekta att ha hema i kylen, så nör man får oväntat besök kan man servera  nybakna cookies på max 15min! Super! Det ända du gör är att skära upp, grädda och servera!







Fyllda med Hallonmousse och dekorerad med vit & mörkcholkad kristyr.


Tack så mycket till American Cookies för chansen att testa Era produkter.



Tårtbrickan är från siluett och Choklad kristyren är Dr Oetker.




Tävling hos Kakedesign!



Jag tävlar om fina gåvor hos Kakedesign. Var med du oxå här!


En mummsig present!

Ja fick en liten gåva av min bästaste vän. Hon tänkte på mig då hon såg dessa:D

 

Salt & peppar kar i cupcake format!


Förberdelser i full gång!

Japp har en bröllops beställning till helgen, mitt första cupcake tower. Dock har jag ingen ställning=( Måste verkligen införskaffa det, men kommer nog bli super iaf! Inte en så jätte stor beställning men då det är min första beställning på Cupcake känns det som en bra start! Den stora frågan är......VILKA CUPCAKE FORMAR ska jag ta;D Mycket svårt beslut!

Här får ni lite smakprov iaf!





 

Resultatet får ni se i helgen:D


MaddesMumms på facebook!

Japp här kommer ni kunnat vara först att få se lite smyg bilder och nyaste uppdateringarna, kommer även vara en del enbart facebook relaterade tävlingar. Så vill ni inte missa något så måste ni ju gå in på maddesmumms facebook och gillar:D

Klicka redan nu här till höger i menyn för att gilla och komma timm Maddesmumms facebook--------->


Du kan även klicka på bilden under:



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!