ChokladMousse

Jag fick panik i lördags då jag hade glömt att förbereda den vanliga maraboufluffen som jag brukar göra så fick improvisera ihop en chokladmousse och den vartsuper god och jag kommer använda den i fortsättningen! Påminner mycket om fluffen men lite syrligare!
150g choklad
100gr philadelphiaost
2dl vispad grädde
Smältchokladen över ett vatten bad, låt svalna lite och blanda sedan i Osten. Vispa grädden och blanda ner i chokladblandningen! Färdigt:D Men viktigt att chokladen blir kall, annars blir det choklad sås:D

Luna´s Doptårta!

Ja då var helgens tårta över, vart ganska mycket stress då jag hade missat förbereda massa saker, men slutet gott allting gott:) Lunas mamma vart nöjd och jag har fått mycket beröm från gästerna och det är alltid roligt att höra!

Jag fick lite inspirations bilder av vad dem vela ha och såhär vart resultatet:

Ni får ursäkta bild kvaliten, det var tidig morgon så var kolsvart ute!
Övretårta innehåller:
Chokladbottnar
Choklasmousse
Banancreme
Spacklad med chokladgrädde och täkt med SP
Undretårta innehåller:
Vaniljbottnar m Almond
Jordgubbsmousse
Glasscreme
Spacklad med vitchoklad smörcreme och täkt med SP
Som sagt alla värkar uppskatta den och tyckte den var super god:)

Valentines!

Ja jag hade tänkt baka ihop lite inspiration inför kärlekens högtid! Men innnan det är klart tänkte jag tipsa er om alla de underbara sakerna Celebrations har fått in som kan göre denna högtid mer romantiskt! Varför inte bjuda in din familj, dina närmsta vänner för att visa hur mycket du älskar dem! Eller kanske bara pynta lite extra för din älskade!
Konfekt hjärtan som även funkar som konfetti
Choklad hjärtan i massa färger
Gift bags!

Konfetti i många utföranden
Dekorartioner

Ballonger
Dollies ( tårt papper )

Och mycket annat!
Och tänk på att dem har allt du behöver till alla fest tillfällen, jag har själv massa prylar från dem som har används både till babyshowers och nu även till dop!

Titt ut

Här är en liten teaser på helgens dekorationer som ligger på tork:)


Ninasmat REA!

Nu har Ninasmat.se utökat sin rea och det är kraftigt reducerade pricer på massor av varor, allt från bakprodukter till sötsaker! Ja skynda in och shoppa nu innan dina favoriter försvinner!!
Kan tipsa om Léuké´s silicon formar som även är på Rean...FANTASTISKA!
klicka här och kom direkt till Rean!
Som sagt missa inte att dessa hjärtan, 2st är samma mängd som 1 barnmatsburk alltså perfekta att frysa in hemmagjord barnmat i! Det gör jag och är så lätt att fu ut maten! Är dessutom gulligt att servera min älskling ett hjärta:D

Namngivning!

Japp kommer hållas i en stor namngivning som kommer ske i påsk i Sthlm, SKOJ. Och det trummas på den stora trumman och ett magnifikt dersertbord skall skapas. Man har så GRYMT mycket ideér att man måste försöka sålla bort mycket och hålla sig på en och samma linje för att få det snyggt och organiserat. Jag har satt några vänner och familjemedlemmar i jobb för att få detta perfekt. Pappa är ute i skogen och min bästatse vän sitter i sin pyssel värkstad;D Mer än så får ni inte veta! Kommer kankse komma upp lite ledtrådar här efter vägens gång för att ni ska få lite inspirations och lite försmak på slut resultatet! Men just nu skissas det, mailas och skriver upp shopping listor=) SKOJ!!! Vill att det skall vara påsk nu så jag får köra igång men jag har mycket att fixa undertiden så det lär gå undan!!
Undertiden fixar jag inför helgens dop som det skall fixas en tårta till! Ska oxå bli spännande att se hur resultatet blir, man vet ju aldrig när det skall överföras från huvud och idé till ett verkligt "konstverk" Och ofta får man ju ändra efter vägen.
Vi har ju även Alla hjärtans dag på intåg och även här tänkte jag baka några inspirerande inlägg! Så det måste jag oxå klura på:D
Ja ha en bra vecka nu och håll ut så kommer det lite bilder snart!

Bebisbak!

Jag älskar att baka som sagt och nu får man ju även "baka" till den lille, men vissa bakformar man har används 1gång sedan blir de liggandes i skåpt, jag älskar saker man kan använda i fler användningsområden än de är tänkte! Och i helgen fick ja användning av en form från Ninasmat.se till någon den kanske inte alls var tänkt till:)
Här har jag frysit in aprikos puree i silicon formar från Léuké KÄRLEK, kommer ut så himla lätt och det gäller allt jag har fyllt dessa formar med, underbart! Och ett STORT plus.....2st hjärtan är lika mycket som 1st stor barnmatsburk, så då fryser man in tex st hjärta m fisk & Ris och 1st hjärta med grönsaker, ja då har man en måltid enligt tallriksmodellen;D Och de är ju lite söta oxå haha!
Ni hittar även recept och inspiration hos Ninasmat.se


Irritation!

Jag vet vem du är din fegis;) IP adress.......


Blixten McQueen!

Dagens tårta var ju i cars tema som ni kanske redan listat ut=) Det var William som fyllde år och önskade sig en Cars inspirerad tårta! Min tid rann lite ut och tanken var att även bärgaren skulle få vara med, men det får bli när han fykker 2 ;D. William och hans mamma Therese vart jätte nöjada iaf båda av utseendet och smaken och det ät det som spelar roll!




Förbereder!!

Här sitter ja och klipper, klistrar! Prövar och ångrar mig om och om igen!!!! Får se hur resultatet blir;)


Nu börjar det likna något!

Ja nu har jag pillat och klistrat och svurit osv...men nu liknar det väl något?! Har tom fått in mina EGNA bilder något som jag velat länge! Jag ska pilla vidare och hoppas att det blir änny bättre!
I morgon måste jag skissa upp söndagens tårta, även baka bottnar. ( vilket jag personligen tycker är tråkigast, även om man blir lika stålt varje gång man får de perfekta bottnarna!)

KAOS!

Min design är total kaos.....buhu! så den som är nu är endast tillfällig så sjuukt tråkig! Någon som är duktig på designers?? Hjälp?!

Lakrits Lover!

Jag älskar lakrits och som gravid var detta en av mina cravings, tyvär tycker jag att det är svårt att hitta riktigt god lakrits, brukar köpa naturlakrits från hälsokost butikerna......MEN nu mina vänner har ju den underbara lakritsen från Lakrits by Johan Bülow & Lakritsfabriken som ni bla hittar hon Ninasmat.se kommit till sverige. Så jag tänkte här bjuda på en liten resenssion vad jag tycker och uppfattar av dessa lakritssorter.


Lakrits av Johan Bülow har blivit populär på rekordtid. Har du smakat denna underbara lakrits, så vet du varför.
Lakritsen är handgjord från världens minsta godisfabrik. Lång och mycket, mycket god eftersmak. Akta dig för att dela - de försvinner fort!
Tilldelad den danska tidningen Børsens matvarupris år 2009.






"En mjuk sötlakrits överdragen med vit belgisk lyxchoklad med en twist av hallon. Sött, syrligt och suveränt samtidigt med styrka av lakrits, i en förtrollande effektfull skimmrrande silverkula!"
En favorit från min sida, beskrivningen av denna sötsak passar verkligen in, och att den dessutom är snygg är väl bara ett plus, varför inte toppa en härlig cupcake m en av dessa vackra härligheter!



"En mjuk sötlakrits överdragen med vitchoklad och passionsfrukt. Lakritsens kryddighet, chokladens söta smak och passionsfruktens syrlighet är en riktigt god kombination."
Ingen personlig favorit men helt klart duglig, gillade inte den syrligheten som passionen bidrog med, men jag tror att den kan gå hem till dig som vill ha lite mer edge till till Lakrits!



En mjuk sötlakrits överdragen med mjölkchoklad som är pudrad med kakaopulver. Iransk och Afghanistansk lakrits överdragen med belgisk choklad.
Denna är RIKTIGT farlig att ha hemma, den mättar alla dina behov, lakrits och choklad....mumma. Rekomenderar denna STARK!




En saltlakrits. Stark och salt – salmiak härskar! Lakrits nr2 är kokt på ren Iransk lakrits.
Ett ord, KÄRLEK!




En söt lakrits med sötma, balans och styrka. Lakrits nr 1 är tillverkad av lakritspulver från Afghanistan och Iran, med kärlek tillsatt.
Inget fan av sötlakrits men denna är faktiskt riktig god för att vara just söt, den har inte den bittra eftersmak som vissa lakritsar kan ha!




Habanero chili och söt lakritsits (habanero chili liquorice) med sting! Lakrits och chili klär varandra, och den mexikanska Habanero-chilin är särskilt passande.
Ja, jag är ganska kännslig för stark mat osv, har smakat mycket lakrits med just chili i men denna......ja denna är den STARKASTE jag någonsin smakat, så vill ni ha sting i lakritsen är denna något för dig!




Saltlakrits med chili och tranbär med styrka, balans och sötma. Lakrits nr 5 är massor av salt lakrits och massor av chili.
Denna har ja inte smakat men är säkert minst lika go som resten av dessa godingar!





Rålakrits i bitar, torkad och pressad (raw liquorice drops). Bitarna är gjorda på italienska lakritsrötter.
Denna är lurig, vi är så van med en massa sött i lakritsen att detta vart en chock i munnen av lite bitterhet, tror dock att denna är underbar i tex kolor mm!



Rålakrits, torkad, pressad och granulerad (raw liquorice powder). Pulvret är gjort på persiska lakritsrötter.
Underbar produkt att använda i desserer och matlagning!




En saltlakrits eller sötlakrits sirap. Enorm och kraftig smak, som ger smaklökarna arbete.
Mycket goda båda 2, Prova den med glass, desserter och bakverk - bara fantasin sätter gränser, det blir en intressant krydda! Prova att pensla dina chokladcupcakes med denna plus körsbärs sirapen.....Mmmm



Martin Jörgensen som är VD och grundare av Lakritsfabriken i Ramlösa har själv tagit fram recept och alla ingredienser är helt naturliga.
Konsistensen är perfekt – mjuk och lättuggad och bitarna precis lagom stora.




En härlig sötlakrits/saltlakrits med mycket smak. Innehåller 6% lakritsrot från Iran och är till största delen ekologisk. Den första svensktillverkade ekologiska premiumlakritsen.

Denna lakrits finns i olika storlekar för att passa just ditt behov, den senaste ut är den praktiska lakritsförpakningen som passar din ficka, ja en liten pocketask så du kan stilla ditt behov på språng.
Behöver jag säga att jag älskar denna lakrits av många anledningar.
1. EKOLOGOSK mycket bra initiativ
2. Närproducerat RAMLÖSA/SVENSK tillverkad
3. Som beskrivningen säger, otroligt mjuk med mycket smak!

 



Någon som vart sugeb på lakrits? JAAG......klicka er in hos Ninasmat.se och botanisera er runt lakrits, choklad och andra sötsaker!






 


Vinnare 2Myror.se

Även denna tävling vart försenad pga data haveri men nu har jag fått fram en vinnare och det vart:

EMMA

GRATTIS, vänligen kontakta mig på [email protected] med din adress och vilken tavla du vill vinna!




Det går bra nu!

Ber om ursäkt för att jag varit frånvarande ( av många anledningar jul & ledighet ) men mitt internet har även varit nere=( Men nu så startar vi bakmaskinerna igen:) På söndag skall årets första tårta levereras och jag har även många tårtor på G, känns toppen.....här får ni lite sneakpik vad tårtorna kommer bjuda på!










Ja dessa bilder är från Google,  i får se mina tålkningar under kommande månad!

Fina gåvor!

Jag fyllde 26år 4jan, och då fick jag en suuper fin överraskning i min mail från underbara Nina & David som driver Ninasmat.se De visste om min födelsedag och detta hade dem att överaska mig med:







Ett gäng UNDERBARA silicone formar från Léuké som jag bara ÄLSKAR, har några redan och allt släpper SÅ lätt, jag gör både praliner, is och barnmat i mina formar! Perfekt! Så här skall det bakas för fullt för att använda dessa sötnosar!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!