Sockerkaks tårtbotten!
En lite fetare, saftigare och Oh så god tårtbotten!
En rund form ca 20cm
200 g smör
200 g strösocker(2½dl)
200 g vetemjöl (3 1/4dl)
2t sk bakpulver
4 ägg
3/4 tsk vaniljextrakt/vaniljsocker
ca 50min i ugnen på 160grader.
Rör Smöret och socket vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje.
Sikta sedan ner mjölet och bakpulvret, och blanda väl. Tillsätt vaniljextraktet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50min, den är klar då den kläpper i kanterna och prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan vila i formen innan du stjälper upp den på galler och låter den svalna.
En rund form ca 20cm
200 g smör
200 g strösocker(2½dl)
200 g vetemjöl (3 1/4dl)
2t sk bakpulver
4 ägg
3/4 tsk vaniljextrakt/vaniljsocker
ca 50min i ugnen på 160grader.
Rör Smöret och socket vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje.
Sikta sedan ner mjölet och bakpulvret, och blanda väl. Tillsätt vaniljextraktet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50min, den är klar då den kläpper i kanterna och prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan vila i formen innan du stjälper upp den på galler och låter den svalna.
Kommentarer
Helena Ljunggren
Bra recept!
Trackback