Sockerkaks tårtbotten!

En lite fetare, saftigare och Oh så god tårtbotten!

En rund form ca 20cm

200 g smör
200 g strösocker(2½dl)
200 g vetemjöl (3 1/4dl)
2t sk bakpulver
4 ägg
3/4 tsk vaniljextrakt/vaniljsocker

ca 50min i ugnen på 160grader.

Rör Smöret och socket vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje.
Sikta sedan ner mjölet och bakpulvret, och blanda väl. Tillsätt vaniljextraktet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50min, den är klar då den kläpper i kanterna och prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan vila i formen innan du stjälper upp den på galler och låter den svalna.

Kommentarer
Helena Ljunggren

Bra recept!

2010-03-10 21:28:50
URL: http://helenaljunggren.com/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!