Gratis recept.se

Det finns verkligen massa sidor med recept och inspiration, ändå känns de som en djungel ibland då man letar. å här tänkte jag tipsa om en sida som känns både modern, enkel och snygg där du kan hitta och lägga till just dina favorit  recept(länk).

"

Alla har vi någon gång stått där i köket och inte haft någon inspiration till vad vi ska laga för mat eller hur det ska gå till. Det är inte alltid man har den där fantasin att laga något nytt och gott, särskilt inte om det dessutom ska vara hälsosamt. Gratisrecept.se sätter punkt för de dagarna. Här finns nämligen tips för alla smaker och måltider! Med din hjälp samlar vi recept från jordens alla hörn, vars ingredienser skapar de godaste rätter du har ätit. Ni får gärna skicka in era egna recept så att vår receptbank blir så användbar som möjligt, för så många som möjligt.

Varmt välkomna!"

Jag tycker o denna sidan mycket och tror att med lite tid kommer den att bli ännu bättre. Finns många nya och spännande recpt. Som detta tex:

Vinbärspaj

Antal portioner: 12

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

 

  • 3 1/2 dl Vetemjöl
  • 2 msk Florsocker
  • 150 gram Smör
  • 1 äggula
  • 1 msk Kallt vatten
  • 10 dl Röda vinbär
  • 1 dl Socker
  • 2 msk Potatismjöl
  • 3 äggvitor
  • 2 dl Socker

Beskrivning:
En saftig vinbärspaj som passar perfekt som efterrätt med lite grädde till.

Tillagning:
Blanda mjöl, florsocker och smör i matberedare. Tillsätt äggulan och vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten (cirka 25 cm i diameter). Ställ formen kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15 minuter.
Rensa och repa bären. Blanda dem med socker och potatismjöl.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret.
Häll vinbären i det förgräddade pajskalet och grädda i ca 15 minuter.
Täck det hela med marängen. Grädda i 150 graders ugnsvärme till marängen fått fin färg, ca 15 minuter.

 

Så skynda dig in och kika du med:)








Tävling hos sockerrus!


Vinn ett förkläde från Cupcake Provocateur hos SockerrusTävla HÄR du med!



Så dåligt!

Jag har uppdaterat lite dåligt den senaste tiden, och ber om ursäkt för det! Uppskattar verkligen alla trogna läsare om orkar läsa vidare trots allt! Jag skulle precia lägga upp nya bilder på en tårta men det vill inte funka:( Ni får helt enkelt vänta ett tag till tyvär!

Jag kämpar med min ork och styrka just nu! Får inte min ork att vilja räcka till för min vilja:( Har 2 stycken beställningar i helgen och jag roktar ALL min energi ditåt, och det är knappt då att det räcker till. Fattar att ni tycker att "blogga int eär så jobbigt" men just nu är det det. Jag vill, jag vill, jag vill men orken finner sig inte på plats och inte inspirationen heller! Hoppas dte blir bättre, men ett tag framöver får ni kankse nöja er med att se mina bakverk, få lite recept och ev något tips!

Ber om ursäkt men hoppas ni hänger kvar ett tag till. Ska bli bättre!


Love

En hjälpande hand!

Idag då jag bakade förtjänade jag och ÖNSKADE jag mig ett par extra händer. Jag ick hjälp, dock inte som jag tänkt mig och som i slutändan gav mig mer jobb!

 

 

Min kära hund är nu täckt i chokladsmet från cupcaksen, det droppade tydligen från bunken och han skulle städa golvet, bilderna visar ca 40% av hur mycket choklad han har på sig.

 

Så nu måste jag bada/klippa hund oxå:S


Prematur beställning!

Som ni såg i förra inlägget så fick jag en stor beställning från prematurföreningen, här kommer resultatet:

Cupcakes 2sorter:

1, Chokladcupcake med Whippetcream frosting
2, Citroncupcake med vitchoklad frosting



De underbara fromarna är från Kalasform och höll både form & färg SUPER!





De praktiska kartongerna är från Strössel & annat.


Tårtorna:

Klassiska prinsess fyllning, dekorerade med SP



Tyvär tog mina tårtbricka slut:/





De guldfärgade tårtbrickorna kommer från Siluette.

Ja som ni såg i inlägget under så gjorde jag dessa tårtor under STOR press, ville göra me rpå dem men det hade varit omöjligt rent tidsmässigt.

Måste verkligen tacka Christina på kalasform för dessa underbara formar som hon bidrog med, är berkligen underbara att baka i och jag vet att både prematurföreningen och dom som åt av cupcaksen uppskattade de underbara formarna! Åter igen TACK!

 

 

 

 



100cukcakes & 3st tårtor senare!

Japp det är anledningen till att bloggen bla blivit lidande:(

Jag hade som sagt en beställning på detta till den 17:e(idag) då det är Prematurdagen. Det var 100 st cupcake till ett företag ochh 3st tårtor till sjukhuset. Jätte spännande och jag har sett fram meot detta! Dock har jag känns mig mycket trött o hängig så jag sköt allt detta framför mig!

Så igår(tisdag) tog jag tag i allt i tro om att det skulle vara klart på torsdag, vilket jag var HELT hundra på var den 17:e. Ack så fel jag hade.

Jag började igår med dekorationen tilll alla cupcaksen, som skulle vara prematurbandet, var struligare än jag trodde då det var svårt att få det 2 färgat. Men efter 73st så lessnade jag och en rygg som mördade mig bestämmde jag mig för att göra resten i dag(då jag som sagt trodde det skulle levereras i morgon).
När jag skulle åka o handla allt igår så hade bilden dessutom lagt av, och på detta skulle jag dessutom köra ut hela beställningen på torsdagen (läs onsdag) Men jag fixade skjuss till affären, och skulle äeven lösa skjussen på torsdagen.

Jag sov himla skönt denn natten, vakna av att mobilen ringde halv 9 och de ville hämta tårtorna........SHIT vilket datum är det?:O.....jo den 17e=Onsdag = leverans!

För att göra denna histora lite kortare, efter att ha gräddat 100st cupcakes, dekorerat alla, gjort 28dekorationer till, fixat 3st tårtor plus dekoration, upptäkt att alla mina tårtkartonger & tårtbrickor är slut, även fixat hämtning av allt, vi säger CA 5timmar. Är jag nu värd att sova igen HAHA. SHIT har aldrig jobbat så for i hela mitt liv, och dessutom fått så bra resultat som det vart!


Angelica: Jag behövde inte veta hur jag bäst förvarade cupcaksen då jag aldrig ens hann det;P Men chokladfrostingen vart super god & uppskattad. Så ett jätte tack till dig!





Utmanad av Cupcakesfluffan!

Jag har blivit utmanad av Cupcakesfluffan som innebär att jag skall svara på lite frågor:)


4 mat-tvprogram jag gärna ser:
Halv åtta hos mig
Gordon Ramseys (fast bara mat programmen då han själv lagar maten)
Per Moberg
Jamie Oliver

4 saker jag ätit idag:
Ägg
Köttbullar
Yoghurt
Potatis
(ja det är faktist nog ALLT jag har ätit idag)

4 smaker jag längtar efter:
Chokladboll
Sushi
Pizzasallad
Cheddarpopcorn

4 saker på önskelistan :
En ny matberedare, fick en förra julen som tyvärr inte håller måttet som jag önskar!
En större spis & kyl ( får dock inte plats med något av det med det står ju ÖNSKElista oxå)
Fler utstickare( göra nästan allt på frihand idag)
Få en frisk hälsa( Jag har lite problem med den idag och därför bloggen blivit lidande, men mer om det i ett annat inlägg men önskar att allt kunde sluta väl)

4 smaker som jag avskyr eller ja ogillar låter kanske bättre:
Curry
Bearneise
Torkad frukt (förutom russin)
saffran


Så skickar jag utmaningen vidare till 4 andra bloggare och då blir det:
Gränslösa Tårtor
Sockerfrun
cakeocupcakemani
bakglädje





FISK!

Jag tänkte dela med mig av ett av mina absoluta favorit recept på en laxpaj, som både är gudomligt god och nyttig:)

Laxpaj med dinkelmjöl.

Ingredienser skal:

2,5dl dinkel mjöl
100g smör
100g keso

Fyllning:

200g rökt lax
2st ägg
2dl matgrädde
dill finklippt
kokt brocolli
Riven ost

 

Hacka samman alla ingredienserna till degen och pressa utt i en form, låt sedan vila i kylen i ca 1 timme. Grädda sedan skalet i 15min i 200grader. Låt svalna.

Koka broccolin och häll av vattnet, skär laxen i bitar, hacka dillen och fördela alltsammans över pajskalet. Blanda Grädde, ägg, ost pch krydda valfritt ( tex svartpeppar, salt & kayenepeppar) och häll allt över allt i pajskalet.

Grädda 25min 200grader och servera med sallad.

 

MMM sjukt god och saftig paj.

 

 

 

 

 


2 st Awards!

Jag fick 2st stycken awards en Cherry On Top Award och en stycken Beautiful Blogger Award, så båda får dela detta inlägg;D

Cherry On Top Award

Reglerna för utmärkelsen är:
1. Tacka den person du fick det av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker du gillar med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.

Jag fick denna awarden från super söta Christoffer- Sockerpasta. Jätte duktig på det han gör och super kul att läsa en bakblogg som faktist drivs av en kille:) Kolla in vettja!

Mina 3 saker jag kan dela med er käraläsare om jag gillar är:
-Jag ÄLSKAR sushi och skulle kunna leva på det om jag hade haft råd.
-Mina hundar är en av det bästa sakerna i mitt liv, jag kan sitta i flera minuter och bara kolla på hur underbart söta dem är:D
- Jag gillar även blommor & inredning och även där kan jag spendera mängder med pengar:)

(länkar- se nedan)



Även denna award fick jag från Sockerpasta

Här skall man berätta 7 saker om sig själv och även skicka denna vidare.

1.Bott i Helsingborg i 2 år snart, innan dess Sthlm 12 år och Hudiksvall 3år Sundvsall 3-4år och LILLA Gnarp 5+ år

2.Är en riktigt djur människa och är uppvuxen på gård några av alla djur jag haft: Häst,hund,katt,marsvin,hamnster,fiskar,sköldpaddor,duva,fåglar,kaniner,öldor mm

3.Har medverkat i en Curdisk musikvideo;P

4.Har även varit med i Slitz

5.Har 2st syskon

6. Har varit ställföreträdande butikschef i en sexbutik & jobbar fortfarande extra i en sådan butik ( och jag älskart)

7. Min familj & närmsta släkt är mina bästa vänner, vi bratar om ALLT, skrattar & gråter tillsammans. Dom är de bästa!



Och bloggarna som jag nominerar dessa awars vidare till är:

1. http://mariasbaksida.blogspot.com/
2. http://bakgladje.blogspot.com/
3. http://cakeocupcakemani.blogspot.com/
4. http://angelicascupcakes.blogg.se/
5. http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

-



Kristyrskola- Tips!

Om du skall spritsa en heltäckande tårta, om du tex skall göra mönster mm på tårtan- kommer här ett litet tips som man bör tänka på för att täcka tårtan så snyggt som möjligt!




Detta symbolicerar sprits"klickar" Hehe. Du skall alltså inte spritsa varje tex "stjärna" under varandra utan sätt dem omvarannat. Då täcker det bäst och ser snyggast ut!

Ett lite snabbt tips bara!


Sista chansen snart!

Nu är det bara 6 dagar kvar i tävlingen på FB i sammarbete med Mikadesign!
Skynda du oxå och var med och tävla!



klicka på bilden så kommer du rätt!

Kristyrskola-Spritsa en Cakepops.

Nu tänkte jag genom gå en grunt teknik man kan använda då man spritsar en cakepop. Denna är den enklaste och snabbaste att bara "slänga" ihop, lite typisk "pepparkaks" teknink:) Längre fram kommer fler kristyr recept komma och lite olika tekniker!

Ingredienser Kristyr:
1 äggvita
florsocker
Pastafärg.

Knäck äggvitan i en bunke och häll i florsocker tills du får en ganksa fast kristyr för att kunna göra outliners, testa gärna genom att göra "topp" testet: ta en klick kristyr mellan pekfinger och tumme och pressa ihop fingrarna för at sedan separera dem och topparna som bildas i kristyren ska hålla formen bra.
Om du skall använda många olika färger dela då nu upp kristyren och färga, ska du använda en färg så är det bara att färga!

Nu är det dax att göra outliners på cakepopsen, alltså en "ram" som sedan håller den lösare fillout kristyren på plats.

Fyll din spritspåse med tyll 2(jag använder nästan jämt denna) Ta fram din cakepop och förja fylla i kanterna och "inner ramar" om du har några.
Ett tips är att aldrig sätta tyllen i kakan, utan låt kristyren falla "naturligt" på så sett syns inte dina skakiga händer, utan du får raka fina linjer.

Sätt endast ner tyllen i kakan då du ska avsluta din kant.

 

 

Nu är det dax för outfillers. Du tar en del av din kristyr och häller i vatten, lite åt gången. Kristyren ska få den konsistensen att när du drar en sked igenom och räknar till 10 skall det sakta rinna ihop och sedan ska strecket försvinna. Rinner den ihop innan du räknat till 10 är den för lös. Rinner linjen inte ihop alls eller blir det märken kvar så ska det vara mer vatten i. Man lär sig fort.

Sedann fyller jag en spritspåse med tyll 4. som är lite större och det går lite snabbare. Och sedan är det bara att sprita där du vill ha sepective färg, ha gärna ett spetsigt verktyg tillhands (jag använder blade sidan på mitt modelleringsverktyg "shell-blade") Även en nål kan vara bra om det skulle bli stopp i tyllen. Med hjälp av ditt verktyg så behöver du inte vara supernoga med att fylla i kristyren ända ut i kanten utan du kan lätt med hjälp av verktyget släta ut kristyren där du "missat"

 

 

Lägg alltid en våt handuk över dina bunkar med kristyr och även över den spritspåse du inte använder. Då stelnar inte kristyren.

Vill du smidigt fylla och byta kristyr i din spritspåse se här!

 

Nu är det bara att låta första lagret på din cakepop stelna sedan är de klara eller dax att köra lager nr 2.

 

 

 

 

Som sagt håll ut kommer mer steg för steg innom min kristyr skola!

 

 


Arla Testpilot.

Arla Köket® smaksatt vispgrädde är vanlig vispgrädde med två karaktäristiska smakvarianter. I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i jordgubbsgrädden en annan klassisk smakbärare: jordgubbssylt. Chokladgrädden är helt slät medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av jordgubbar. Den smaksatta vispgrädden har en fetthalt på 27 procent och vispas lätt till önskad konsistens. Den är dessutom lika hållbar i uppvispad form som vanlig vispgrädde.

Om du blir uttagen som testpilot får du kostnadsfritt testa de två smakerna, jordgubb och choklad. Du förbinder dig endast att svara på ett webbaserat frågeformulär om den smaksatta vispgrädden samt blogga om dina upplevelser runt produkten. Anmälningstiden går ut den 12 november 2010 och efter det kommer du få ett mail om du är utvald.

 

Klicka här för att delta!

 

 

 

Kommer ju vara suveräna att göra tårt fyllningar med tror jag:D

 

 

 


Tack!

Jag måste verkligen tacka för allt erat stöd och snälla ord. Jag har det väldigt stressigt just nu och det är mycket på den privata delen. Och tyvär hamla bloggen iklämm, men det kommer bli bättre och ni kommer få en förklaring oxå. Inte just nu bara;)

Tack igen mina UNDERBARA läsare!


Utvalda Blog Challenge

Jag fick för ett tag sedan ett mail från Göteborgskex där jag vart inbjuden att vara med i blog Challenge, tillsammans med 20 andra bloggar. Jag bloggar i vanligafall inte så mycket om mat, men jag bloggar ju om MUMMSIGA saker och vad är mummsigare än ett gott glad vin tillsammans med den ultimata kombinationer ost & kex. Denna utmaning gick alltså ut på att komma på en ny kombination som slår den gamla klassikern "ädelost & fikon".
Bidragen blir dömda efter följande kritierierna: Smak, Presentation/utseende och Originalitet.

Så här kommer mina bidrag, jag älskar vekligen ost och ville testa lite nya kombinationer!

Bidrag 1:

Västerbottenost friterad i jordnötsolja & tryffel med Rödlöks marmelad.




Friterad ost är en av mina personliga favoriter, är så himlagott. Och det passar perfekt till den söta rödlöks marmeladen.

Ingredienser:
-
Små Utvalda Digestive
-Västerbottenost (skurna i valfia bitar)
-Jordnötsolja + lite tryffelolja
-2-3 Rödlökar
-Olivolja
-Ca 3 msk rödvinsvinäger
-2msk råsocker
-2st fikon
-mjöl,ägg, tröbröd & havregryn till friteringen.

Skär osten i sådana bitar som du vill ha.
Vänd dom först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd och mannagryn.
Fritera sedan i kastrull eller fritös. Gärna i jordnötsolja (gärna med lite tryffelolja i).


Skala och skiva lökarna. Fräs dom på medlvärme i oljan tills nästan mjuka.
Tillsätt vinäger och socker och koka ihop ett par minuter (någon minut eller två efter att sockret smält ner helt).
Skala fikonen, skär dom i strimlor och tillsätt någon minut eller två före slutet.
Späd möjligen med lite rödvin om det verkar koka ihop eller blir för torrt.



Bidrag 2:

Gruyere toppad med en vinagrett på granatäpple



Denna combo är oxå oslagbar, fräsch och härlig.


Ingredienser:
-Små Utvalda Digestive
- Gruyere
-3,5dl juice av granatäpple
-3,5 dl juice av gtranatäpple
-2 msk vatten
-2 msk apelsinjuice
-4 tsk färsk hackad mynta
-1 tsk dijon-senap
-lite salt
-knappt 1 dl olivolja
-3 tsk sesamolja
-1-2 tsk balsamvinäger efter smak

Kör alla ingredienser förutom oljorna i en mixer tills väl blandade.
Medan mixern fortfarande går, häll mycket sakta i oljorna och fortsätt sedan mixa i minst 1min.
Häll över i kastrull och reducera på låg värme tills konsistensen börjar bli trögflytande.
Ringla över osten och servera gärna med granatäppelkärnorna.


Bidrag 3

Grönmögelost med fikon & bacon



En mycket enkel men ack så underbar smak combo.

Ingredienser
-Fikon
-Bacon
-Grönmögelost
-Små Utvalda Digestive

Linda in fikonen i baconen och in i ugnen till baconen fått en önskad färg. Skär upp osten och sedan är det bara att pussla ihop delicatesserna!

Här hittar nu alla recepten!



Kristyr Skola 1.

Vi börjar denna skola med ett tips som gör det SÅ mycket enklare om du ska spritsa med många färger. Du spar dessutom

på disken och tiden!

Jag gör på detta vis JÄMT!
Gör kristyren.

 

1. Klicka ut en del kristyr på en ganska stor bit plastfolie
2. Linda sedan in kristyren i folien så du får en lång korv
3. Ta sedan tag i varje ände och börja veva den så att varje sida "snor" sig så det blir som på bilden(3)
4. Ta sedan en spritspåse med koppling
5. Dra sedan igenom ena "snodden" genom spritspåset och kopplingen.





6. Dra sedan igenom den så långt du kan
7. Klipp sedan av den "snodden" som sticker ut genom kopplingen
8. ta nu den tyll du vill spritsa med och sätt fast, den är nu redo att spritsa med. och du kan enkelt byta tyllar oxå.
9. När du är sedan är klar är det bara att dra ut plastpåsen. Du har nu en ren spritspåse som du enkelt kan använda igen, Det är även mycket enkelt att hälla tillbaka den kristyren dom vart över.


På detta sätt kan du spritsa med många olika färger och endast använda en sprits påse som du inte ens behöver diska, utan bara tyllarna!

Smart och smidigt!


Chokladmousse Tårta!

Fick en ganksa sista minuten tårta. Kraven var Mousse, ingen sockerkaka, ingen sylt och choklad choklad choklad:D





En kladdig chokladbotten
mörkchokladmousse
Vitchoklad pannacotta
Mjölchokladmousse
Dekorerad med hemmagjord choklad dekorationer och spritsad med lyxig chokladmousse

Även här får jag säga ursäkta för bildkvaliten.

Tårtbrickan är från underbara siluette.

 

Tjejen som beställde denna vart jätte nöjd iaf:D


Martinshop tjejkväll!

Japp jag gjorde ju tilltuggen till Martinshops tjej kväll förra veckan. (ursäkta kvaliteen på bilderna, min camera har sagt upp sig=(......)

 

 

 

 

Ni fattar helheten:D En penis som kollar ut ur en kalsong!

Det vart en tårta med hallon/blåbär & vanilj fyllning.

 

 

 

Cookie Popps i tutt format:D

 

Som ni ser så är bilderna sådär mned ni får stå ut :(


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!