Morotskaka!

Jag är själv inte så förtjust i morotskaka men denna älskar jag och tom min sambo sa att den var "supergod" och då tar jag åt mig:D


Julgransform- Ninasmat.se

Testade baka i en silikonform från Léuké som ni hittar hos Ninasmat.se. Och jag är MYCKET nöjd, den kom ut ur formen helt perfekt och linjerna var mycket skarpa! Det ända misstaget jag gjore var att jag fyllde den med lite för mycket smet, så de tog ett tag innan den vart genom gräddad och då vart tyvärr grenarna på granen lite bränd. Så nästa gång ska jag inte fylla den lika mycket!
Glittret hittar ni hos Style&funstuff
Detta var bättre än förväntat och är alltså en morotskaka:D Och GUD sågod den vart. Här hittar du recept!

Vaniljbullar & Sockerkringlor!

Japp det har vi hunnit slänga ihop i veckan.
Recept här!
ca 20st
Detta är ett bas recept och sedan kan du variera fyllningen.
2dl gräddmjölk
25g jäst
75g smör
3msk socker
1 ägg
ca 8dl mjöl
Ljumma mjölken till 37grader och lös upp jästen i lite av det. Rör matfettet och sockret smidigt i en bunke. Tillsätt ägget, den lösta jästen och resten av degspadet. Arbeta in mjölet till en smidig och kladdfri deg och låt jäsa under duk till dubbel storlek! Spar lite mjöl till utbaket.
Sätt ugnen på 250grader.
Sedan kan du göra egen vaniljkräm eller använda dig utav marsánkräm.
Kavla nu ut degen till en stor fyrkant, ta nu ut cirklar i ca 9cm i diameter. Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem sedan på en kläddplåt med "öppningen" neråt. Låt nu bullarna jäsa väl. Grädda i mitten av ugnen i ca 10min. Pensla de gräddade bullarna m smält smör och rulla i socker!
Även detta är min sambos älsklings bullar och det ända han faktist tömmer frysen på:D

Sirapshjärtan!



Sirapshjärtan!

Min sambo älskar sirapskakor/kolakakor och då tänkte jag testa detta recept där den har en liten julig tvist! Och de vart värkligen super goda! Dock levde min spis ett eget liv så tyvär vart en plåt förstörd!
Recept kommer i morgon!

Happystore.se

I och med tävlingen under så måste jag ju även tipsa om andra härliga saker som Happystore.se har :
Underbara ( jag ÄLSKAR DESSA, vill ha alla:D ) burkar och sett från Cotton Candy!
Söta kakel dekorer
Retro inspirerade hyll papper och kantremros ( det vill jag ha om jag skulle ha öppna hyllor )
Allt detta hos Happystore.se plus MYCKET mer kika in där då ni ska kolla julklappar!

Tävling- Happystore.se

Tävla hos Maddesmumms och vinn ett Makaron sett i sammarbete med Happystore.se
Ja nu har jag äran att få tävla ut ett Makaron sett från Happystore.se till er mina kära läsare, har själv inte testat detta men jag vet att Dekomaxen är mycket användbar till många områden nu även makaroner, dessutom får du berfekt runda och lika stora makaroner! Alla kan delta och det är enklet!
1 Lott Obligatoriskt- Gå in på Happystore.se och välj ut en favorit produkt, lämna en komentar

2 Lotter- Gör ovanstående plus skriv ett inlägg i din blogg eller FB använd bilden ovan och länka till oss båda

2st Extra Lotter- Gilla Maddesmumms på FB & Happystore.se Skriv då även ditt namn i komentaren
Man kan MAX få 4st lotter!
Så kom igen nu, Tävlingen pågår till 7:e Dec

Chokladpaj!

Denna Devilscake bakade jag till svärmor i måndags mycket mäktig och gillar du inte mörkchoklad så bör du byta ut det mot ljusare choklad så denna blir väldigt mörk! Dock älskar jag den! Hittade original receptet hos Mirabellcupcake men jag har gjort om det lite då jag helt enkelt inte hade det som behövdes hemmaD:D
Ingredienser "kakan"
250 g mörkchoklad av god kvalité
250g smör
4ägg
1½dl florsocker
2dl Choklad florsocker
2dl vetemjöl
3msk hallon pure
Ingredienser Topping

½dl socker
½dl grädde
100 g hackad mörk choklad av god kvalité
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret & häll över chokladen så den smälter. Vispa ihog ägg & florsocker luftigt.
Tillsätt chokladsmeten & rör ner mjölet. Tillsätt purén & häll därefter smeten i en form ca. 24 cm i diameter. Grädda kakan ca. 20 minuter, kakan ska inte vara helt genombakad.
Smält sockret i en kastrull & häll över grädden. Låt koka ihop till en kolasås någon minut. Häll kolan över chokladen & rör ihop till en slät kräm. Bred ut toppingen på den avsvalnade kakan. Jag rev sedan vitchoklad över!
Servera med lättvispad grädde eller glass!

Tips om säving hos

Måste ju tispa om att du kan tävla om dessa söta silikon formar från Culina.se hos smulansbakblogg ! Klicka på

2:a i Kungsörnens Cupcake tävling!

JIPPI, jag kom 2:a i kungsörnens cupcake tävling, var otroligt roligt:D Hade jag inte räknat med faktist! Och jag vann med dessa:
Och det jag vann är en Cupcake maker och cupcake satser från Kungsörnen!
1:a kom Mirabellcupcake som gör mycket mummsiga bakvärk.

Celebrations, inför julbaket!

Måste tipsa om detta, Celebrations tar in mer och mer cupcake ställningar och tillbehör som både är oootroligt söta och smidiga då du lätt plockar ihop dem till platta små paket:D Så nu skall jag visa dels lite som jag fick hem i postlådan förra veckan:D Men även lite tips och andra nyheter som kan intressera!=)
Söta formar och cupcaketoppers!
Juligt cupcake stand! ( dett alängtar jag sååå efter att få duka med på julafton och andra fikastunder i juletider )
Små serverings tallrikar att duka upp julgodiset i!
Dessa suuper söta sugrär som du kan baka dina cakepops på eller styoppa i julmusten:)
Nu lämnar vi jul temat och så passar ja på att visa lite andra nyheter ( kan ha visat lite förr )
Söta wrappers plus cupcakes toppers m söta budskap
Cupcake ställning
Cupcake ställning som har plats för 1st cupcake underbara!
Pralinställning ( dessa borde vi se mer av, mycket praktiskt och fint=)
Lite av Celebrations underbara sortiment och nyheter!

Gräddbullar m en twist!

m ni läst här & här så gillar jag gräddbullar, dem är goda och dem är enkla o billiga! Så sist jag balade testade jag 3 till nya smaker  ( detta var så vi åkte på magsjuk, så jag skicka iväg alla på en fest som jag hade bakat till då jag själv vart sängliggandes, och glömde tyvär knäppa kort:( )
Men jag använde mig utav detta recept och delade upp den i 3 bunkar!
I den första smaksatte jag med päronessens och doppade i vitchoklad och sedan hällde jag lite grönt strössel på GUD så goda dessa vart helt sjuukt. Så detta rekomenderar jag starkt eller hallon essens!
Den andra använde jag mig utav Saltlakrits strössel som jag blandade i efter egen smak, supersalt lakrits strössel kan ni hitta hos bla Style & Fun Stuff ( detta är så gott att man kan äta det som godis;) Doppade dessa i mörkchoklad och strössla strössel på!
Och i den sista smeten använde jag mig av samma metod som ovan fast blandade i polkagris strössel som ni hittar här! Dessa doppade jag i mjölkchoklad och strössla lite strössel på!
So
En gammal bild men UJ så snygga:D
Så söta burkar dessutom, klicka på det strösslet du är nyfiken på så kommer du rätt direkt!

Champange Cupcake Recept!

Jag har hittat detta recept i en engelsk blogg som jag googlade fram, jag minns inte från vilken sida, men googlar ni så ligger den relativt högt upp!
Jag bakar med "Cup"mått så jag har inte ändrat något i receptet. Men på denna sidan kan du läsa om hur du "omvärterar" dessa till dl!
Cupcake´n:

1/2 cup smjukt smör
1 cup strö socker
2 ägg
1 tsk Vaniljsocker
1 3/4 cups mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarrbonat
1/4 tsk salt
1/2 cup gräddfil
1/2 cup champange
Vispa ihop socker och smör tills det blir mjukt och fluffigt, vispa sedan ner ett ägg i taget och blanda väl mellan varje ägg. Tillsätt vanilj och blanda väl.
Blanda i en annan bunke mjöl,bakpulver,bikarbonat och salt, ställ åt sidan.
Blanda Champangen och gräddfilen i en ny bunke.
Tillsätt nu mjölblandningen och champange vätskan om vartannat i smörsmeten, börja och sluta med mjöl!
Fyll formar 1/4 och grädda i ca 175grader i 17-22min
( du kan även tillsätta färska jordgubbar men tänkt då på att cupcaken inte blir lika hög och fin! Jag använde även choklad med jordgubbs smak vilket resulterade i mycket högre och luftigare cupcakes, dock en aning sötare.
Champangekräm:

Detta är som en vaniljkräm fast med champange smak!
1/2 cup Vispgrädde ( uppdelat )
1/2 cup Champange
2tsk majssträrkelse
5tsk strösocker
1 ägg
2 äggulor
2tsk smör
1tsk vaniljsocker
Vispa ihop 1/4cup grädde + majsstärkelse.
Blanda resterande grädde och champangen i en kastrul och låt koka upp, ta bort från värmen.
Vispa sönder äggulorna och ägget tillsammans med grädden/majsstärkelse. Häll i 1/3 av den uppkokande champangen i äggsmeten, rör konstant så att inte äggen "kokar".
Ställ tillbaka champange blandningen och låt koka upp igen, häll under konstant vispning och med jämn stråle ner äggblandningen tills det tjocknar, ta bort från värmen. Rör ner vaniljsockret och smöret.
Låt de svalna lite innan du fyller cupcaksen.
Champange smörkräm

1cup + 1tsk champange
220g smör Rumsvarmt
2 1/2 cup florsocker
Koka 1cup champange så att den reduceras till ca 2tsk. Ställ undan och låt svalna.
Vispa smöret och florsockret mjukt och fluffigt, tillsätt sedan 1tsk champange ur flaskan + 2tsk reducerad champange och vispa väl.
Redo att spritsa!
Om du vill ha alkoholfria alternativ så finns det sparkling vine som är alkoholfri och 7up funkar oxå bra, kankse till barnkalaset:D



Bröllops Cupcakes!

Ja i fredags bakade jag cupcake´s till fina Tina & Fredrik som gifte sig, en stoor ära att få baka dessa, och färgerna var vitt & champange och smakerna är champange & jordgubb.

RECEPT!
Jag önskar Tina & Fredrik all lycka och välgång i deras gemensamma liv! Och tack för de fina orden jag fick av er och era gäster! 
Och ni som bor i Helsingborg.....kika in på Tinas skönhetsalong....www.tipisalongen.se
Champangecupcakes m jordgubbar, Fyllda med champangekräm och toppade med Champangesmörkräm.
Desan dekorerade jag dessa skönheter med satinband från Style & Fun Stuff och hjärtan rån panduro! Snacka om att ta formarna till en ny nivå!
Dessa formar (från strössel&annat) är dessutom behandlade så att man skall kunna ha glass och andra "blöta" bakverk i, så det är ingen risk att ev lim går igenom!

Farsdag!

Och här kommer lite inspiration till dagens bak!
Praliner
Denna hade pappa gillat:D
Baka med barnern!
"baka med glass"
Detta skulle vara min sambos favorit :)
Så visa nu extra uppskattning för alla pappor där ute!

Kakformar.se

Ja glömde ju visa er mina kakepops som vi hade på Halloween, som tur var hade jag några kvar i frysen!
Söta va? Chokladkaka + kaffe som jag tryckt ut i formar från kakformar.se där hittar du allt du behöver till julens kakbak och många andra roliga former!

Kladdkakans dag!

Japp de är det idag:) Och vi kanske borde fira d med en tävling, vad säger ni?
Måste tipsa om att du kan tävla med Ballerinas kladdkaka på FB HÄR.
Här är ett snabbt recept på kladdkaka i micron

Kungsörnens Cupcake!

Jag fick äran att testa Kungsörnens cupcake mix! Och dessa har jag exprementerat med de sensate dagarna och nu tänkte jag presentera detta för er och mina åsikter mm!
Varje pörpakning innehåller:
1 paket formar
1 påse strössel
2 st påsar m pulver
Och du tillsätter 1dl vatten i påse 1 ( smeten ) Och 50g smör m påse 2 ( frosting )
Så med andra ord du får allt du behöver för att göra cupcakes.
Mina +
- Snabbt och enkelt (perfect för en stressad småbarns mamma eller pappa)
- Jättefint strössel och gott, detta borde de sälja separat i större förpakning, jag hade köpt det!
- Att man fick formar & strössel med
- Bra smak på choklad varianten
- Saftiga o reser sig fint!
- Stadiga och fina formar

Mina -
- Det blir ju automatiskt mer e-ämnen, tillsatser och konserverings medel mm
- Det borde innehålla en sprits oxå, en billig engångs så även icke bakfantaster kan spritsa:)
- Alldeles föär lite frosting, om jag skulle spritsa som vanligt så räcker den till ca 3st
- Det finns en viss bismak av kemiskt i dess tycker jag, om du tillsätter en egen smak (tex vitchoklad lr kokos blir smaken bättre.
- Jordgubbsfrostingen smakade verkligen inte gott, kemisktsocker m någon form av jordgubb ( chokladen var mycket bättre)

Ja det var mina åsikter, hatar man att baka är dessa perfekt att slänga ihop och få en doft av nybakat i huset ( jag rekomenderar chokladen ). Vill du baka med barnen och lägga krutet på dekorationen så kör dessa men gör egen frosting och köp massa strössel och gå CRAZY på dekorationerna! Ja kommer dock baka mina själva och detta är inget jag skulle bjuda på för att "impa" på mina gäster!

Men här kommer mina versioner av kungsörnens Cupcake´s mix



La vitchoklad och kokos i chokladcuppisarna


En rolig och effekfull sak man kan göra är att hälla strösslet i smeten ist för att lägga det på frostingen, roligt att överaska den som äter med lite färgglada prickar! Som sagt älskar detta strössel.



Här färgade jag jordgubbsfrostingen orange då de faktiskt har varit halloween. Och ett till tips, är du händig, har en skrivare, bra fantasi, tandpetare, lim & sax så kan du lätt skapa dina egna cupcake dekorationer. Dessa är dock från Wilton och är från Scrapproom.se






Även här har jag använt mig utav cupcake toppers i papper, dessa från Celebrations.se ´s "cupcakes and tea" collection.

Ja detta var vad jag ville erbuja er mina läsare, lite ideer, tips, råd och mina åsikter om Kungsörnens cupcake mix, kolla gärna in på deras FB sida, tävlingar, diskussioner och annat skoj!





Pågens Brödpanel!

Ja som ni sett så är jag utvald att delta i Pågens Brödpanel, och förra veckan fick jag hem lite olika brödsorter och då min familj från norrland var nere i vecka så gick dem åt som smör i solsken, och här kommer mina betyg!
JätteFranska har vi väl alla ätit någon gång?! Så vad är nytt, jo att det bara är en halv limpa! Vi som är en liten familj är ju detta ganksa smart faktist, även om vi oftast har den i frysen då dessa är godast att rosta. Men det blir mycket godare om det inte är frysta, blir mycket mer frasiga!
Men mitt betyg blir 3 av 5
Har egentligen inget negativt att säga om dessa förutom att det är lite onödigt att ha en halv limpa. Och dessa är antagligen dyrare oxå så man ändå tjänar på att ta en större. Men ett plus om man är en liten familj/ensamstående!
Äntligen, ett ljustbröd med lika mycket fibrer som ett mörkt! Ja dessa var jätte goda och min bror åt upp hela själv! Detta är ju enn bra alternativ om man inte tycker om mörkt bröd! Och kolla tex på Lingongrova den är mörk men innehåller massa socker! Dock måste jag även här säga att smakmessigt, ingen nyhet.....smakar som alla andra av denna typen bröd!
Men mitt betyg blir 4 av 5
Mycket saftigt och gott och mer fibrer utan att bli stabbig och tråkig!
Pågen glutenfria surdegsbröd! Detta tycker jag är toppen, min far är glutenalergisk så detta kom ju som ett brev på posten ( bokstavligt talat) då de var här nu i veckan så han som är proffs av denna typen av bröd var ju en utmärkt dommare! Och det är bra att det kommer mer bröd som är glutenfria utanför frysdisken och som är lite roligare, i detta fall surdegs bröd!
Men mitt betyg blir 5 av 5
Ett stort plus och ett bra initiativ att ge glutenfria bröd en nyhet, det behövs verkligen. Och att det var ett surdeg tycker jag oxå var bra! Om jag ska nämna något negativt så är det att om du har dessa i frysen och sedan rostar dem ( som man måste göra med alla andra sorters gluten fria bröd för att det är så tråkiga annars ) så blir dessa väldigt smuliga och går sönder!
Rågklämmor, denna var en favorit hos min mor som är lite nyttigare;) Jag själv är inget fan av grövre bröd, men detta var gott och saftigt!
Men mitt betyg blir 3 av 5
Hade jag gillar grovt bröd hade den fått högre.
Jag har 2 till sötsaker att utverdera dessa kommer i morgon:)


BabyShower!

Förra lördagen hade jag som sagt annordnat en BS till en god vän....åkte på Magsjuka så lite kastades och resten hämtade dem här, och SÅ KLART hann jag inte fota detta då jag tänkte " det gör jag i morgon då det är ljust ute för att få bättre bilder" Tjenare! Jag hann fota lite få saker och dessa skall ni få se nu! MEN så mycket vart inte fotat *gråter*
Juliga cupcakepops.....(var inte meningen att de skulle bli så juliga:D Men goda, chokladboll doppad i choklad och candymelts
Detta underbara strösslet som passar perfekt nu till jul ( och annars oxå ) Hittar du hos Style & Fun Stuff, som för övrigt även fått in massa strössel & konfetti! Detta är det strössel som är det mest silvriga jag har sett hitills, har andra varianter från USA som är mycket mera grå och mindre metallic så att säga! Gott och inte så hårt heller, rekomenderar jag verkligen!
HAHA ursäkta dessa FULA björnar, men detta är första gången jag använde mig utan candymelts och det är verkligen inte lätt, jag fick spä ut den med massa olja men ändå så var den väldigt tjock, runda saker var lättare än figur så nästa gång skall jag testa "ösa" metoden ist för att doppa och se hur de blir!
Men detta är alltså sockerkaka m lemoncurd som jag tryck ut i björnutstickare som ni hittar hos kakformar.se och sedan ställt i kylen för att stelna innan jag stoppa i pinnen och sedan doppa i Candymelts! Sedan dekorerade jag dem lite snabbt med kristyr.
Bakade även Gräddbullar m päron, lakrits & Polkasmak
Chokladbrownies m jordnötter
Champange cupcakes ( recept får ni till helgen då jag skall göra dessa till ett bröllop )
Hallonbiskvier
Chokladmuffins m vitchoklad
Vaniljemuffint!
som sagt recept kommer dock inga bilder:( då jag inte fick några pga sjukdom

Vinnare!



Vinnaren vart Emma Tornvall och hon är fram dragen genom random number generator! Så kontakta mig på [email protected]


Jag hade bakat som en tpk här till en Babyshower,....tyvär åkte vi på magsjuka så alla bakverk som låg i frysen skickade iväg till kalaset utan mig, och jag hann inte knäppa några kort:( Hade gjort massa gräddbullar, jordnötsbrownies, hallon biskvier mm FAN att jag glömde det...men detta var inte min prio då vi mådde dåligt! MEN det kommer komma recept och liiite bilder iaf!

Vi mår bättre nu men nu är släkten från norrland här, men jag ska försöka lägga upp lite inlägg ikväll då lilleman somnat!


Kram och tack för all förståelse!!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!