Det dör så snabbt!

Ja det är konstigt hur snabbt ens baklust bara kan döööö, jag har en beställning om någon vecka och just nu har jag INGEN lust alls att baka eller att ens bry mig om bloggen! Nä all lust bara försvann vilket är SÅ tråkigt! Den senaste inidenten med tårtan fick mig bara att helt tappa lusten!
Att man dessutom som nybliven småbarns förälder sover  sååå dåligt och har en sambo som är borta 5 av 7 dagar & kvällar gör att deet kräver och tär extra på mig! USCH och FY!

18års tårta!

Detta vart en trååkig histora till tårta, Ja ni som läser sockerrus blogg och vet vad som hände henne kan jag säga att det var samma sak här! Inget jag vill skriva ut i detaljer.....men vart mycket strul och ledsamma diskussioner! här är resultatet iaf!









glasscreme och jordgubbsfluff fyllning med färska jordgubbar, täkt med SP från Wilton och stjärnströssel!
Både Sp , kavelplattan och stjärnutstickarna kommer från strössel & annat

lördags mys var chokladmousse m apelsingrä...

img_8352 (MMS)

lördags mys var chokladmousse m apelsingrädde och havrecrumble! Recept kommer!


Jag Vann:D

 

Detta kitt vann jag från härliga Chanette


sneak peek på helgens tårta!

img_1985 (MMS)

sneak peek på helgens tårta!


Vinnare Decomax!!

AVSLUTAT



Vinnare av denna tävling vart RENEE Stort grattis! Vänligen maila mig dina uppgifter [email protected]
Var gräna med och tävla HÄR om en fotobok!
Och om Göteborgs Kex HÄR

Göteborgskex Bake off!

Ja nu har ni mina kära läsare turen att få vara med och tävla om att bli bland det första som får provsmaka göteborgkex nyheter innom bageriets bästa! Underbara cookies "Marias chokladterapi" Och "Jennis bärsymfoni" Se bilder nedan!



5st läsare vinner 2 paket var, en smak av varje! Allt ni behöver göra är att skriva vad eran favorit cookie innehåller, eller vad ni skulle vilja att en cookie innehöll! Tävlingen pågår till den 30e

För dubbel chans gilla GOFIKA & MADDESMUMMS på Facebook!

Lycka till nu och go bannanas i vad eran cookie ska innehålla:D

Bageriets bästa Bake of challenge

Jag är som sagt en av 20 bloggar som vart som sagt utmanad i  ”Bageriets bästa bake off challange” och självklart måste jag ta utmaningen! Jag är ett riktigt kak monster och oftast inte sugen på godis utan just KAKOR. Så detta blir mitt första bidrag:)

Jordnötskakor:

Ingredienser:

2½dl jordnötssmör
2½dl ljust muscovasocker
100g mjukt smör
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1st ägg
1 dl hackade salta jordnötter
Smält mörk choklad

Sätt ugnen på 180grader.
Rör ihop smöret, jordnötssmöret och sockret. Tillsätt sedan ägget. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner lite i taget.Knåda degen och linda in den i plast och låt vila i kylen i 30min.
Ta sedan ut degen och gör små kaker i valfriform. Jag gjorde så bollar som jag tröck till med en gaffel. Grädda sedan i 10-15min.
Ringla gärna lite smällt choklad över och strö på det hackade salta jordnötterna! MUMMA

 





Go fika!

Spännande;D


Panduro Hobby!

Eller jag menade Panduro Bak! För panduro har verkligen utökat sitt bak sortiment, gaalet mycket! Det har riktigt mycket produkter just nu, allt från formar, frostingar till ballinas SP i både vanilj & choklad!

SP i flera smaker

 

 

Marsipan i flera smaker och färger!

 

Smak aromer

Smak ämnen

Klubbformar

Pasta färger

 

Ätbart lim

 

Livsmedels färg på penna

Och mycket mer:) Bra om man saknar något akut o inte hinner beställa! Bra att det är kända märken oxå!

 


Sammarbets Partners!

Kolla in dessa underbara företag och deras inspirerande och fantastiska produkter!





Nödvändigt!

Ja då man bakar har man stor användning utav många maskiner, och jag har en del jag behöver och endel maskiner jag måste uppdatera!

Men en maskin kommer på fredag, det är inget direkt bakrelaterad, men GUD så jag saknat den varje gång jag bakat!

 

En DISKMASKIN jisses så underbart....får den på fredag, så på lördag efter tårtbaket ska den invigas:D

Slut spurten!

Ja i morgon kl 00,00 avslutas tävlingen!! Klicka på bilden och var med du oxå!

 


Gräddbullar!

Då det öppnat sveriges första Gräddbulleria i Helsingborg så vart jag inspirerad att baka egna, var mycket länge sedan jaag gjorde gräddbullar! Men nu fick jag massa inspiration och vart SÅ nöjd med utseendet och resultate! Så nu skall jag exprementera vidare med smaker:)







Jag har tagit DETTA grundreceptet och sedan i den högra blandat i torkade hallon ( även dekorerat den med det) Och den vänstra la jag en nougat bit i botten innan jag spritsade på "grädden" ( dekorerade med hasselnötter ) Ja nästa gång ska jag testa apelsin och marsinpan:D

De söta små papprena kommer från Celebrations och jag använde choklad från Anthonberg:)

 

 

Som sagt än en gång får ni ursäkta mina bilder:( Mörkt och jag knäpper med min mobil )






Jossans tårta!

 

 

 

 

Vart en mycket mäktig men god tårta, och skulle bara vara till 4personer men vart snarare 12:P

Broklyn Blackout & White almond velvet cake bottnar

Hallonmouss + färska hallon

Nougatcremé

Täckt med chokladsmörkräm och grädde, dekorerat med socker blommor och silver kulor.

Tårtfat från Siluett

 

Ursäkta de dåliga bilderna, han bli mörkt plus att jag verkligen behöver en ny camera och utrustning:/

 


Chokadsmörkräm

FY så god denna är:

180g smör rumsvarmt
9dl florsocker
2tsk vaniljsocker
2½dl kakao
1 1/4 dl mjölk

Vispa allt i en bunke, vispa till de e mjukt och fluffigt! Mumms!!


Nougatcremé

Denna är super god, men mycket mäktig!

200g smör, rumsvarmt
250g nougat, mjuk
4dl florsocker
2tsk vaniljsocker

Vispa smör och nougat smidigt. Tillsätt florsocker och vaniljsockret och vispa tills allt är smidigt och välblandat. Tänk på att smörbaserade fyllningar och frostingar blir godast om det får stå framme o mjuktna, så låt tårtan stå framme en stund innan den serveras!


Min egna lilla Cupcake!


Ja visst e han för underbar i sin ubersöta pyjamas:)


Tårtbotten!

Min kära svägerska fyller år idag så vi bjöd hem dem på fika med tårta och presenter, super mysigt! Så då tänkte jag testa 2 nya recept och jag hittade dessa hos sockerrus......


Se så underbart höga och jämna och fina dem vart! Och när jag sedan delade dem så hörde man hur luftubblorna smattrade KÄRLEK:D

Sen bruna är:

Brooklyn Blackout Cake

(Endast själva tårtbottnen)

100 g smör, rumstempererat

250 g strösocker

2 ägg

1/4 tsk vaniljpulver (eller 1/2 tsk vaniljsocker)

50 g kakao

3/4 tsk bakpulver

3/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

170 g mjöl

1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa lite efter varje ägg så att allt är väl blandat. Häll i vaniljpulver, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda väl. Tillsätt mjölken och hälften av mjölet. Vispa en stund innan du häller i resten av mjölet. Vispa tills allt är väl blandat och du har en jämn smet.

Häll smeten i 3 formar á 20cm och grädda på 175 grader i 25-30 min. Kakan går även att göra i bara en form. Skulle tro att kakan behöver runt 50-60 min i ugnen då men vet ej exakt tid utan låt en sticka avgöra när kakan är klar (den ska vara torr). Öppna dock ej ugnen de första 40 minutrarna då den lätt kan sjunka ihop då.

Jag gjorde denna i en form och gräddade i 55min

 

Den ljusa botten är:

White Almond Velvet Cake

135 g äggvitor (ca 4 1/2 st)

240 g mjölk

1 1/4 tsk vaniljpulver (2 1/2 tsk vaniljsocker)

1 tsk mandelessens (mandelarom)

300 g mjöl

300 g socker

1 1/3 msk bakpulver

1/4 tsk salt

170 g smör, rumstempererat

Ev lite pastafärg (karamellfärg)

Gör så här:

Vispa ägg, mjölk, vanilj och mandelessens. Ställ äggblandningen åt sidan. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.

Fördela smeten jämnt mellan 3 stycken 20 cm formar och grädda på 175 grader i 25-35 min (kolla av med sticka, den ska vara torr). Vill du hellre använda en form så dubblar du gräddningstiden och kan kolla av med sticka efter minst 40 min.

Gjorde även denna i en form 20cm och gräddade i 55min!

 

Super bra recept som gullliga Lisa på Sockerrus har skapat fram. Och mina betyg är:

Brocklyn black out, reste sig super bra, enkelt och bra recept, smaken.....ja som en choklasbotten:D Jättegod och luftig.

White almond velvet cake: UNDERBAR, ja skulle ha gräddat den liite längre, men denna kommer ja använda mig mycket utav i framtiden, även skippa mandeln o då få en " neutral" tårta.....fantastisk:)

 

 

Vackra va och lika saftiga dagen efter:)

 

 


Bull tävling!

Den 4 oktober firar vi Kanelbullens dag på Röhsska museet, Göteborg.

I år är alla välkomna att tävla med en egen kanelbulledesign!
Tävlingen pågår fram till 26 september - vinnarna presenteras på Röhsska museet, Vasagatan i Göteborg, på Kanelbullens dag den 4 oktober kl 14.00.

Alla kan delta – gammal och ung, enskilt eller i grupp, några arbetskamrater eller en hel skolklass. Tävlingen pågår fram till 26 september 2011!

Tävlingsregler:

Vad -Tänk ut en ny design på kanelbullen och sätt en bra bulldeg (recept finns på www.hembakningsradet.se, välj t ex Fina Kanelbullar)

Hur - Baka ut den till bullar som ser helt annorlunda ut! Släpp kreativiteten lös; kavla, forma, knåda, stampa och skapa en ny personlig design för din bulle.

Skicka vad - Fotografera alstren. Eller måla av bullen eller hitta på ett annat sätt att avbilda din bulle.

Skicka in bilden - till oss tillsammans med en motivering och ditt namn, adress, mailadress, telefonnummer och, om du vill, din ålder.

En jury - med representanter från Röhsska museet och Hembakningsrådet bedömer bidragen och korar vinnarna! 1:a, 2:a och 3:e pris. I juryn sitter; Birgit Nilsson Bergström – Hembakningsrådet, Bosse Wallberg – Röhsskas egen konditor samt Ted Hesselbom – museichef.

Vinnande bidrag - presenteras på Röhsska museet den 4 oktober, på självaste Kanelbullens dag. På museet inbjuds alla att delta i museets aktiviteter som pågår under Kanelbullens dag.

Vi vill ha bidragen senast 26 september 2011.

Skicka till: [email protected] eller till Hembakningsrådet, Box 7040, 402 31 Göteborg. Tel 031- 24 50 14

Vinnarna presenteras den 4 oktober kl 14.00 på Röhsska museet, Vasagatan i Göteborg.

Pristagarna vinner bra-att-ha-redskap och ingredienser för bakning.

Kanelbullens dag - föddes för tolv år sedan, 1999 för att hylla det kreativa och trivsamma hembakandet i Sverige och för att fira Hembakningsrådet som fyllde 40 år. Hembakningsrådet arbetar för att hålla vårt unika kulturarv att baka hemma levande, att utveckla och sprida inspirerande recept samt att ge goda råd. Kanelbullen är en god symbol och har fått en alldeles egen dag i den svenska almanackan. www.hembakningsradet.se www.kanelbullensdag.se



Tävla!

Nu kan du vinna 300kr att göra din alldeles egna fotobok, en om dina barn/familj eller varför inte dina bakverk:) Jag har en om våra hundar!

 

Ja alla är vinnare 79kr är vad deras billigaste fotobol kostar så delta du med:) KLicka på bilden så kommer du rätt:)


Tävlingar!

Ja vem gillar inte att tävla, och att vinna såhär kommer lite tävlingar:)



Tävla hos Littledessert och vinn presentkort från style & fun stuff
Klicka på bilden så kommer du rätt!




Tävla hos Sockerrus och vinn 3 hjärtformade rosa pajformar, en vacker glasburk med hjärta samt en slickepott i valfri färg från webbutiken FikaMera.


Strössel & Annat!

Jag hade lite svårigheter att hitta allt jag behövde till en tårtbeställning från ett och samma ställe.....Men självklart Fixade Pernilla från Strössel & Annat detta, SUPER service och snabb leverans. Man får snabb suport och svar på sina frågor! ja jag älskar denna webb butik...ett STORT plus för att de dessutom uppdaterar sitt sortimentet flera gånger i månaden ( läs veckan ) Ja denna butik är jag en trogen kund och hoppas att vi skåningar någongång i framtiden även kommer kunna besöka strössel & annat som butik i malmö innom kort!

Detta är vad jag fick hem iaf:


Utstickare


Mönster matta


Testade Wiltons SP


Flower pasta!

Tyvär vart tårtan uppskjuten till den 24e(?) så ni får vänta o se resultatet. Var med och tävla i inlägget under så länge:)

Tävling hos cupcakesfluffan



Tävla hos CUPCAKESFLUFFAN och vinn priser från Style & Fun Stuff ( klicka på bilden så kommer du rätt)

Vinn en Decomax Dekorationssprits!!


Jag tävlar hos MADDESMUMMS om att vinna en Decomax från MIKADESIGN



Nu har ni chansen att i sammarbete med MIKADESIGN vinna en Decomax:

"Decomax: en stor och kraftig sprits för t.ex grädde, kristyr eller annat som man behöver göra stora mängder av.Decomax levereras med hela 6 st tyllar vilket gör att du kan dekorera på många olika sätt.
Glöm kladdiga påsar och pilliga tyllar. Du kan smälta t.ex choklad i Decomax direkt i micron och genast är den klar att dekorera med."

Denna underbara uppfinning kan nu bli din! Den du skall göra är följande:

  1. Kopiera bilden + kursiv text och gör ett inlägg i din blogg/FB, länka både till min blogg och Mikadesign ( har du ingen blogg, maila då 3 vänner eller tipsa på FB )
  2. Gå in på Mikadesign och kolla vilken färg du vill ha på din Decomax
  3. Lämna såklart en kommentar här om att du är med. ( bifoga länkarna och/eller ditt namn )
  4. För två extra lotter-Gilla Mikadesign på FB

Lycka till nu och missa inte denna chansen!!

Exempel på vad du kan göra för vackert med denna!

 

Tävlingen pågår till midnatt 19/9

AVSLUTAD


Köp & sälj, bytt och nytt!

Måste tipsa om denna sidan som nu finns på Facebook och som jag tycker är ett super initiativ. Sidan "

"Säljes bak-deco saker"



En sida där du kan köpa bakprylar, sälja bakprylar.....ja rensa ut ditt bakskåp och sälj här för att sedan kanske fynda nya saker! Ja det låter väl toppen, för visst har vi alla köpt produkter så var "SÅÅÅÅ kul" men som man sedan aldrig använt....ja då kanske det finns någon som har behov av det bättre än ditt bakskåp;)




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!