Tårtdecor!

nu har jag precis fått hem ett jätte paket från Tårtdecor, så nu skall det börjas att förberedas inför bröllops tårtor som jag har nu 2st framöver:D



13kg sockerpasta;P



Lite smått och gott
SvartSP
Flowerpast
En flower veins
Och en 5 bladig utstickare


Fiskpudding!

Denna åt vi i lördags och var grymmt god=)

1.5 kilo potatis
250g gravad lax
250g laxfile
5st ägg
1dl grädde
4dl mjölk
2knippar dill

Kryddor efter smak!

Koka potatis, låt svalna och skär sedan i bitar, lägg ut hälften av potatisen i en ungsform, lägg sedan på alla fisk och dill. Vispa upp äggen med grädden, mjölkken och önskade kryddor. Lägg på den sista potatisen och slå över äggstammingen! Låt stå i ugnen tills äggen "stannat" i 180grader

 

Den underbara formern är från Gerbera, alltid lika roligt att servera i dessa.

 


BärMousse!

Detta är ett gryndrecept och kan bytas ut till vilka bär du vill. Underbart god!

Ingredienser:
5blad gelatin
2msk hett vatten
250g färsta eller frysta bär
3msk florsocker
3msk vaniljsocker
3dl vispgrädde

Lös upp gelatinet i det heta vattnet och vispa ihop med bären och sockret, vispa noggrant så det ej bildas klumpar av gelatinet. Vispa grädden tjock och rör ner i bären. Räcker till ett lager i en 22cm tårta!


Provbakning

Jo jag ska baka cupcakes till en bröllops beställning nästa helg och tänkte att då test bakar jag för att se att dem verkligen blir som jag önskar! De som vart över skickade jag med sambon till jobbet, så hoppas att dem uppskattades där! Jag tyckte dem var grymmt goda iaf! ( kan dock säga att dekorationerna ska inte vara som på bilden;P Jag bara dekorerade dem med det som fanns klart här hemma kl 23,00 en ferdag kväll!



Chokladcupcakes fyllda med tobleronefluff och toppade med syrlig hallonmousse (fy fasiken så goda dem vart) Dekorerade med blommor i kristyr(hemma gjorda) och choklad bladen är från Dr.Oetker



Cupcakesen på bakre raden har även choklad hjärtan från Dr.Oetker



dessa åt jag o sambon upp;P


Recepten kommer senare! Ett måste att pröva;P

Lime & Mascarpone mousse

Super god med en lagom smak av lime!

5dl vispgrädde
250g mascarpone
½dl florsocker
skalet av 4st lime och saften av 2st


Vispa grädden hårt. Vispa ihop mascarpone, florsocker samt saklet från limen och saften. Vispa ner grädden lite i taget. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Smaka av med limen, jag tycker att detta blir en perfekt smak av lime men då detta kan variera så var lite försiktig med lime.
Låt vila i kylen i någon timme. Sedan klar att fylla tårtan!




Big spender!

Nu har jag gjort ännu en STOR beställning från underbara tårtdecor. Lika snabb frakt som sist hoppas jag på då jag har massa med blommor att fixa till två st bröllops beställningar nu:) mycket spännande!

Hoppas dock att jag blir friskt snart då jag e dunder förkyld=/





Glöm inte tävlingen!

Glöm inte att vara med att tävla om ett present kort hos kalasbolaget. Du hittar tävlingen genom att klicka ppå bilden under:


Tårtbotten recept!

Jag testade detta receptet första gången i helgen, och UJUJUJ så underbara bottnar! När jag delade dem dagen efter så bara smattrade luftbubblorna. Den vart hög, luftig och jätte saftig och god! Nu ska jag bara utvecka detta vidare så jag får fram ett bra racept för olika storlekar!

Ingredienser:
5st ägg
3dl socker
3dl mjöl
1dl potatismjöl
1msk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1dl hett vatten

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem ner i äggsmeten varvat med det varma vattnet. Rör försiktigt. Häll smeten i en smort och mjölad form, ca 22cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 55 min!


(denna tårtbotten recer sig rejält, så bakar du i en vanlig form så glöm inte att sätta smörpapper runt kanterna på formen, annars kommer den arr rinna över kanterna)


85års Tårta!











Bertil 85år fick denna tårta.

Vaniljbottnar(kommer recept på den för den vart UNDERBAR)
Hallonmousse
Limemousse med mascarpone
Tänkte med smörkräm och SP
BLommorna är gjorda i SP och kristyr.


Tårtbrickan kommer från underbara Siluett




Var så fin på sidorna men missade att knäppa kort på de!

Bröllops tårta!













Så fin så, och alla verkar vara nöjda! Smaken var:

Vaniljbottnar
Hallon& Blåbärsmousse
Vaniljfluff
Spacklad med grädde och täkt i SP.

Min första bröllops tårta så jag är mycket nöjd och fick många beröm under natten!=)


( så här bra kamerablixtrar fångar verkligen alla skavanker;P)

Vinn produkter från Kalasbolaget!

Ja nu har ni chansen att vinna priser till ett värda av 350kr från Kalasbolaget som har alla produkter du behöver för att få en lyckad fest, Barnkalas, temafest eller varför inte nu till hösten, den perfekta Kräftskivan. Finns även en tel tårttillbehör och formar som behövs för att få de perfekta kalaset.


Jag tävlar om ett present kort från Kalasbolaget där det finns allt du behöver för barnkalas,temafesten,kräfskivan mm. Tävla hos MaddesMumms



Såhär tävlar du:

1st lott: Gå in på Kalasbolagets hemsida och välj ut en av produkterna som du skulle välja om du vann och lämna en kommentar där du uppger vad du väljer.

2st lotter: Gör som ovan plus ett av följande alternativ:

För dig med blogg: Kopiera bilden plus ovan den feta kursiva texten under och gör ett inlägg om. Se till att alla länkar funkar. Och bifoga länken till ditt inlägg

För dig utan blogg: Maila 3st vänner och bifoga texten och bilden ovan och skicka även en kopia till mig på maddesmumms@hotmail.com



1 kvar 2 to go!

Bröllops tårtan är klar, levererad, och upp äten! Vart mycket uppskattad av både brudpar och gäster(och mig) den vart mycket god! Dock hade jag en fotograf där som jag väntar bilder från, så ni får stå ut ett tag till innan ni får se tårtan!

I helgen skall det göra 2 st till. en födelsedags tårta till en 85 årig man. Måste medge att det är svårare då det är till en karl som man inte känner och inte har fått några önskemål från. det känns som att alla tårtor är så kvinliga! Jag vill ha en ganska neutral tårta!

Har även fått en till bröllops beställning, detta ät skit kul, liet annorlunda oxå mot vad jag brukar göra men ska bli spännande!

Så håll ut bilder kommer snart och ikväll kommer det komma upp en tävling i sammarbete med Kalasbolaget:D

Jag tävlar hos Sockerrus!


Jag tävlar bl.a. om en supersöt bröllopstårta från Bombadill hos Sockerrus. Tävla HÄR du med!



Scandinavian Cake Show-TårtDecor.

 

Agneta Olsson vill tillsammans med Tårtdecors personal hälsa dig vamt välkommen till  Skandinaviens största Tårtutställning.

Lö & Sö 18-19 Sept. i Kungälv

Utställningen kommer att hållas på Kvarnkullen i Kungälv. Karta dit hittar du här. Entréavgift: 60:- (gäller för både lör & sön)

Du kommer bla hitta:

TÅRTUTSTÄLLNING

TÅRTTÄVLING

DEMOSTRATIONER

MINIKURSER

FÖR MER INFO KLICKA HÄR.



Tävling Madickens värd!

Ja här kommer en till tävling med 3 underbara priser:)


Tävling!

Vinst 1: En söt zinkhink för klädnypor etc. Med den lilla kroken kan du hänga upp hinken på stecket! =)

 

Vinst 2: En snygg kökshandduk enligt bilden. Vinsten är sponsrad av butiken "Hemma hos Emla". Emla har både en fysisk butik i Lund och en webbutik. Titta gärna in där!

I föregående inlägg ser du bilder från den söta lilla butiken!

 

Vinst 3: Ett cupcake-set bestående av olika verktyg och formar för att göra riktigt fina och goda cupcakes! Med i paketen finns också Rosenessence och pulver till citronmousse. Vinsten är sponsrad av Anna på Present o Dekor!

Tävla här hos madickens värd!

Tävling Bagerskan:




Jag tävlar om tre söta muffinsformar
från Present & Dekor hos Bagerskan.
Var med och tävla här du också!

Sista botten är gräddad!

Japp har dock inte vågat kolla på den än, har haft sååååå mycket krongel med dessa bottnar. Inte min bakvecka helt enkelt. Så hoppas den vart bra! blommorna jag skulle ha fanns tydligen inte heller=/ Så imorgon och fredag blir det till att jag veeeeerkligen har TUR då jag måste hitta den bruden önskar eller någon som kan kompensera det mycket BRA! Ska även köpa sidenband!

Undertiden har jag letat lite inspiration till en tårta nästa vecka, och på vägen hittade jag lite "annorlunda" bröllops tårtor! Titta och njut:D










Socker Pasta!

Jag hittade en ny sort SP Någon som jobbat med denna? Finns ju sjukt många sorter, vilken är din SP favorit?


Bröllops tårta på G!

Idag var jag och hämtade ställningen till tårtan, har en botten kvar att baka och sedan skall jag köpa siden band och fixa blommorna på fredag:) Så spännande att se resultatet!


Fick en till tårt beställning idag! Suuper skoj:D




Tårtbrickorna är från siluett(nu vet jag varför det är hål i mitten på dem;)


India Tree Tävling/Give Away



Nu har strössel & Annat en tävling på sin blogg där en lycklig vinnare kan vinna allt av detta som är med på bilden:) Vem kan få nog av dessa sötsaker?  Så klica din in till Strössel & Annat och var med du oxå!

Tårt Recept!

Då jag bakar tycker jag att det är svårast att veta vilken mängd av ingredienserna man skall använda då man bakar en tårta i olika storlekar! Så här tänkte jag ge ett recpet till lite olika storlekar! En jätte saftig tårtbotten som smakar riktigt gott!

RUND 15/18CM/ KVADRATISK 12x12/15x15cm

Smör:   150g
Strösocker:   3 3/4dl
Vetemjöl2½dl
Bakpulver:   1½tsk
Ägg:   3st
Vaniljextrakt:   ½tsk
BakTid i ugnen:   50min


RUND 20cm/ KVADRATISK 18x18cm


Smör:   200g
Strösocker:   2½dl    BakTid i ugnen
Vetemjöl:   3 1/4dl
Bakpulver:   2tsk
Ägg:   4st
Vaniljextrakt:   3/4tsk
BakTid i ugnen:   50min


RUND 22cm/ KVADRATISK 20x20cm

Smör:   250 g
Strösocker:   3 dl
Vetemjöl:   4 1/4dl
Bakpulver:   2,5 tsk
Ägg:   5 st
Vaniljextrakt:   1 tsk
BakTid i ugnen:   60min


RUND 25cm/ KVADRATISK 22x22 cm

Smör:   350 g
Strösocker:   4 dl
Vetemjöl:   6 dl
Bakpulver:   3,5 tsk
Ägg:   7 st
Vaniljextrakt:   1 tsk
BakTid i ugnen:   1h & 15min


RUND 28cm/ KVADRATISK 25x25cm

Smör:   450g
Strösocker:   5½dl
Vetemjöl:   7½dl
Bakpulver:   4,5tsk
Ägg:   9st
Vaniljextrakt:   1½tsk
BakTid i ugnen:   1h & 30min


RUND 30cm/ KVADRATISK 28x28cm

Smör:   550g
Strösocker:   6½dl
Vetemjöl:   9dl
Bakpulver:   5tsk
Ägg:   11st
Vaniljextrakt:   2tsk
BakTid i ugnen:   1h & 30min


Sätt ugnen på 160grader. och smörj formen.
Rör smöret och sockret vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett och ett,och vispa en stund mellan varje.
Sikta ner mjölet och bakpulvret, rör väl. Tillsätt vaniljextraktet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen, den är färdig då den släpper i kanterna.
Låt kaka vila i formen en stund innan du stjälper upp den.

Du kan smaksätta smeten, här är alternativen för en 20cm tårta. Anpassa sedan efter din storlek.

CITRUS-
riv skalet från 1½-2 citroner eller apelsin i smetan(men inte saften)
KAFFE-Tillsätt ½dl espresso-eller starkt pulver kaffe
BANAN- Tillsätt en mycket mogen mosad banan/ägg
MANDEL- Ersätt en fjärdedel av mjölet med samma mängd mald mandel och två droppar mandelessens.



Blogg krångel!

Just nu sitter jag och försöker knåpa ihop receptet till en bröllops tårta:) Så spännande och nervöst! Hoppas den blir bra! Resulatet får ni se på söndag(om jag inte e för bakis av bröllops festen:D)
Så är det någon som har ett kanon recept på tårtbotten tveka inte att höra av dig:D

Jag har sett att flera stycken har problem att kommentera min blogg=( Jag vet ej varför! Men jag ska verkligen försöka ändra min blogg. göra om den helt! Ska bara hitta en underbar själ som kan fixa det!!!Känner du dig manad?=)

Tack för alla fina komplimanger det värmer värkligen!

Blommor även en fröjd för munnen!



Ja blommor kan man mer än njuta av med ögat och näsan.  Det är en fröjd att ha i maten, dekorera blommor med eller varför inte göra en underbar dryck på det! Här tänkte jag ge lite tips på vad du kan göra av blommorna, och även vilka blommor som passar bäst till vad. (tänk på att inte använda köpe blommor om det skall ätas då
dessa är start besprutade)

Vissa går bra att ha i sallader, medan andra passar som tårtdekoration som kanske inte alltid äts upp. Blåklint, smultron- och jordgubbsblommor, gladiolus, doftpelargon, daglilja, luktärt och rosor går alla bra att garnera tårtan med.

Fint hackade blad av doftpelargon kan blandas i smeten till sockerkakan eller placera hela blad i den smorda formen innan smeten hälls i.

Du kan även lägga blommor i bålet, eller frysa in i iskuber, t ex gurkört, ringblomma, blåklocka, lavendel, kaprifol, förgätmigej, primula, gullviva och viol.

Rosenbål
1 flaska rosévin
4 msk vodka
75 g skivade jordgubbar
kronblad från några rosor
1 flaska kolsyrat mineralvatten

Häll rosévinet i en bålskål. Tillsätt vodka och de skivade jordgubbarna. Strö kronbladen från rosorna över. Ställ bålen i kylskåpet en timme. Häll på mineralvattnet strax före serveringen
 
 
Rosensylt
450 g doftande röda eller rosa rosenblad
5 ½ dl vatten
5 ½ dl socker
pressad saft av 2 citroner
1 msk rosenvatten

Rensa bort den inre vita delen av blombladen. Skölj och låt bladen rinna av. Koka upp vattnet i en tjockbottnad gryta. Sänk värmen så vattnet sjuder och lägg i bladen. Blandningen bubblar upp så grytan kan bara vara halvfull. Sjud ca 5 minuter tills bladen mjuknat. Tillsätt socker och citron.

Koka upp och sjud 30 minuter, rör då och då. Häll i rosenvattnet när blandningen tjocknat. Låt bubbelkoka tills ytan blir skummig. Låt geléet svalna lite. Häll upp på rena burkar och sätt på lock.
 
 
Kanderade rosor


Alternativ 1:
1. Välj ut fina, nyutslagna rosor, skölj dem och låt dem torka upp på en kökshandduk.
2. Plocka av kronbladen.
3. Vispa en äggvita hårt, ev med lite strösocker.
4. Vänd blombladen i äggvitan.
Pensla äggvitan jämn5. Använd en mjuk pensel (mårdhår är bäst) för att fördela äggvitan över hela bladet. Ta bort överflödig äggvita. Se noga till att äggvitan täcker hela bladet, för det blir brunt där äggvitan inte har fäst. Överflödig äggvita bildar klumpar vid torkningen som inte är så snygga.
6. Håll bladet försiktigt mellan tummen och pekfingret och strö över vitt strösocker på båda sidorna.
7. Bred ut bladet på en bricka/tallrik täckt med bakplåtspapper.
8. Sätt in bladen i ugnen på 40° med luckan lite på glänt. Låt torka över natten, eller åtminstone i några timmar.
9. Förvara bladen kallt i en burk i lager med bakplåtspapper emellan. Håller i ca en månad.

Hel kanderad rosDet går också bra att kandera hela rosor. Tänk på att peta in äggvitan mellan varje blad och att ta bort all överflödig äggvita med penseln. Hela rosor är främst till för dekoration och kanske inte så gott att äta.

Det fungerar inte särskilt bra att torka bladen i mikrovågsugn.
Andra blommor lämpliga för kandering är viol, gurkört, lavendel, salvia och rosmarin.

Alternativ 2:

Plocka blommor, blad.
Doppa blomma för blomma och blad för blad i uppvispad äggvita.
Se till att hela blomman eller bladet dränkts i äggvitan.
Spara gärna lite av skaftet på blomman då finns det nått att hålla i. Andvänd gärna en liten pensel för att se till att äggvitan täcker allt.
Pudra sedan över vanilj eller florsocker.
Det skall vara rikligt och täcka hela blomman eller bladen.
Lägg blommorna eller bladen på bakplåtspapper och låt dem torka på varmt ställe i ett eller flera dygn tills de alldeles torra.
Spara på torrt ställe att ta fram och dekorera tårtor med.
 
 
Blommor i téet
Det finns flera blommor som ger ett gott te. Plocka blommor som läggs i en tesil och häll kokande vatten över. Förslag på blommor att använda till te:
Hibiskus och rosmarin, citronmeliss, lavendel, pepparmynta och kamomill.


Bakugan tårta!

Ja i lördags var den klar, och som alltid hittar man fel på det man göra:) Men pojken som fick tårtan gav sitt betyg " Den bästa presenten på hela dagen" Vad mer än så kan man önska sig=)














Vita bottnar
Päroncreme
Mintchoklad fluff
Spkaklad med smörcreme och täkt med SP & marsipan.



Guld tårtfat från Siluett!
Mint choklad Anthonberg









Vinnaren klara färdiga!

Vinnaren av det underbara formarna från KlaraFärdiga vart:



Ragnhild

Så skicka mig din adress! Och Grattis!




TACK Klara från KlaraFärdiga för att mina läsare fick chansen att vinna dina härliga formar!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!