Hela Sverige bakar!

Ikväll kl 20.00 på 7an ni kommer väl inte missa det?
Vad tror ni om deltagarna?


Plommonpaj!

Jag har aldrig ätit plommonpaj och hade ingen possetiv inställning till det, men då jag har SÅ mycket plommon i trädgården så var jag tvungen att testa och FY så gott det var med lite glass till, min sambo älskade den oxå och tog 2 bitar:O han som knappt äter paj:P
Hittade detta receptet hos Nadjaskitchen, dock måste den vara inne längre i ugnen då den var helt rinnig då jag tog ut den!!
 



Till en paj (4-6 portioner) behöver du:

Paj:

500 g plommon
2 äggvitor
1 nypa salt
2 dl riven kokos
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör (mjölkfritt margarin går också bra)

Knäcktäcke:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl ljus sirap
75 g smör (mjölkfritt margarin går också bra)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum med en nypa salt, ställ sedan åt sidan. Rör ihop kokosflingorna, sockret, mjölet och det smälta smöret. Rör nu i äggvitorna. Bred ut smeten i botten på ugnssäker pajform. Förgrädda pajen i 10 minuter.

Kärna ur plommonen under tiden och dela dem i klyftor. Rör ihop ingredienserna till knäcktäcket. Ta ut pajformen ur ugnen och lägg på plommonen, gärn i ett vackert mönster. Smula över knäcksmeten. Grädda pajen klart i ytterligare 20 minuter. Servera pajen med en god vaniljglass.


Måltidsdryck Äpple.

 
En frisk och god måldryck! Mmmm måste prövas!
 
 
 
 
 
 
 

Äpple & plommon mos!

Ja det gjorde jag och Ralph idag, och han älskar att ha det i gröten! Mummsigt! Såhär får ni receptet, tror att det kommer från Ica kuriren från början!
 
 

Ananascheesecake!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!