Plommonpaj!
Till en paj (4-6 portioner) behöver du:
Paj:
500 g plommon
2 äggvitor
1 nypa salt
2 dl riven kokos
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör (mjölkfritt margarin går också bra)
Knäcktäcke:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl ljus sirap
75 g smör (mjölkfritt margarin går också bra)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum med en nypa salt, ställ sedan åt sidan. Rör ihop kokosflingorna, sockret, mjölet och det smälta smöret. Rör nu i äggvitorna. Bred ut smeten i botten på ugnssäker pajform. Förgrädda pajen i 10 minuter.
Kärna ur plommonen under tiden och dela dem i klyftor. Rör ihop ingredienserna till knäcktäcket. Ta ut pajformen ur ugnen och lägg på plommonen, gärn i ett vackert mönster. Smula över knäcksmeten. Grädda pajen klart i ytterligare 20 minuter. Servera pajen med en god vaniljglass.
åh de ser så gott ut,mums