Kurs!

Ja den 18e skall jag på min första "Dekorationskurs" Ska bli super spännande och roligt! Denna gång blir det i spritsning, något som jag inte fått tillfälle att göra så mycket men som jag behöver träna på så detta ska bli super roligt:D Så nu håller vi tummarna att det går bra oxå!!




Så duktiga, jag tycker Icing tårtor är ganksa coola, och ser så smidigt och snabbt ut:D Så jag ska träna träna och träna!!!

Sveriges Nationaltårta!

Missade ni programmet som visades ikväll då det presenterade alla Finalister i Sveriges Tårta? Kolla då här nere, man blir dock mycket sugen på tårta:D


Tävla med marabou!

Nu ger marabou dig för första gången möjligheten att designa din egna chokladkaka. Temat är söderhavet! Och gå in på marabou du oxå och gör din design, som sedan kommer lanseras i butiker runt om i sverige.


Jag är ju självklart med och tävlar och nu måste ni ju rösta på min design som jag själv är mycket nöjd med. "En smak av Söderhavet"




Tävlingen!

Glömm nu inte tävlingen, inte långt kvar nu inte:D



Klicka på bilden så länkas du vidare!!


Mikadesign!

Jag fick ett paket i början av veckan, 2 underbara Margaretha skålar från mikadesign! Dom är så himla fina, och jätte praktiska när man ska göra tex tårtfyllningar, bara på med ett lock och in i kylen, man behöver inte oroa sig för att de ska ta smak av andra saker i kylen eller torka!




Klicka dig in på mikadesign och beställ ditt eget sett i många underbara färger!



Shopping for one "våg"!

Japp nu efter jobbet skall jag springa och leta efter en köksvåg (skämms på mig som faktist inte har en) för i helgen skall det bakas macarons. Ska även på ett barnkalas, där jag tänkte ta med mig ett gäng och bjuda på!



Vilken är din macarons smak favorit?


Gör som jag-provsmaka Cake of sweden!

Japp Nu är jag med och ska få provsmaka de 2 finalisterna till Cake of sweden, och även betygsätta vilken jag tycker skall vinna! Var med du oxå, kankse finns på just din hemort, och bor du i helsingborg, anmäl dig och följ mig:D

Dessa är Finalbidragen:

Saffrans cheesecake med blåbär


Från: http://pannanochpennan.wordpress.com/



Ooooey Gooey Brownies


från: http://kalasgott.blogg.se/


Gå in på spotandtell.se och anmäl dig till just din provsmakning i din stad!!! Läs mer om eventet här: http://spotandtell.se/castings/?event_id=39




 

AnthonBerg

Jag skrev ju tidigare att man kunde gå in på Anthonberg och rösta på sin favorit chklad bland deras nyheter. OCh gissa om jag vart glad då jag fick hem min favorit! Mörkchoklad med salmiak:D MUMMS, Så det skall sparas till ett spec tillfälle eller recept! Men hellst skulle jag vilja sätta tänderna i den redan:D



Tjej kväll!

Snart skall jag på knytis & tjej kväll, och jag har kaos i min hjärna, jag vill göra allt! Och nu behöver jag lite åsikter, tankar och ideer. Några saker är redan klart men det jag behöver hjälp med är tex om jag skall göra en tårta, paj, moussetårta, cheesecake osv.

Kom men massa tips och Idee'r snälla! En sak bara, det är laktos allergiker som jag måste ta hänsyn till!

Kram
Madde

Glutenfri Tårtbotten!

Detta är en super enkel tårtbotten, där jag byter ut mjölet mot gluten fri mix från semper. Smakar underbart.

Ingredienser:
4ägg
2dl socker
1dl Semper glutenfri mix
1dl potatis mjöl
1tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Blanda mjölet, mixen och bakpulvret och vänd sedan försiktigt ner i äggblandningen. (du kan även ha i lite vaniljsocker om du vill). Smörj formen och "bröa" den med kokos. Häll i smeten och grädda i 175grader i ca 40min.

Låt svalna lite innan du skälper upp kakan!
För en "vanligt" enkel fluffig tårtbotten ha 1dl vetemjöl ist för mixen!



Sommar/Kärleks tårta!

Vart en liten tårta i helgen till familjen. Det fick bli en Gluten fri då vi har gluten allergiska i släkten:) Men smaken var det ingen skillnad på, kankse att det sjönk ihop lite men den vart fin iaf:D Och smaken är ju viktigast!





Fylld med:

3 st ljusa glutenfria tårtbottnar
Vitchoklad cocos fluff
Hallongrädde
Täck och dekorerad i SP

Mmmm så gott detta var, nästa gång blir det dock endast hallon -grädden så den var söt som den var iaf! Men det uppskattades mycket!

Gjorde även havrekakorna med Nougat på, som jag även knäppte kort på men kortet har rammlat bort:( Och dom åts upp så fort jag vände ryggen till:D 

Tårtbrickan är från Siluett 





En till spännande tävling!

Jag kikade som vanligt in hos Tupilansbakverk och fann en helt underbar tävling som jag tänkte testa min tur i. :D Så nu håller jag tummarna! Och var med ni oxå, med eller utan blogg!!!



3st vinner ett varsit paket från Strössel & annat


Fikamera!

Som ni såg i tidigare inlägg så skrev jag om den nya web-shopen fikamera. Och ägaren Lisa frågade om hon fick skicka ett litet paket, och vem gillar inte paket:D 
Så när paketet väl kom i fredags så vart jag MYCKET glad överaskad, så mycket härliga baksaker som låg i. 


2st Silikonformar i form av fjärilar.

Härliga muffinsformar.

Åre biscotti med smak av Safran & Kanel

Och en påse The-GotlandsBlandning.



Tack åter igen för detta söta paket Lisa!


Back and going strong!

Ja efter lite sjukdom och familje träff är jag tillbaka på bloggen och går starkt ut, nä alla har vi lite upp och ned, just nu är det ner!  Men bara hålla tummarna för att våren tar med sig mitt glada humör oxå!!

Jag tänkte nu visa lite pyssel som hänt här hemma, så detta är icke ett mat/bak relaterat inlägg dock är det massa mumms och härlig heminredning:D

FÖRE:



EFTER:




FÖRE:



EFTER:





Fina va;P?


Som ett brev på posten!

Ja för att vara exakt faktist! Så damp det ner ett litet paket på posten, men härliga baksaker i, Som man så klart inte kan få för mycket av!

Och detta var vad som låg i!



En helt ny uppsättning av alfabetet och siffror:) Alltid bra att ha!



En en uppsättning fjärils utstickare!! SKOJ:D


Kärt barn.....har många ändamål!

Ja kakfromar älskar vi alla, i alla dess former och färger. Även min sambo älskar mina kakburkar, dock av andra anledningar än utseendet eller innehållet:




Ja han sysslar med musik, så vi kan ju säga att våra hobbies går hand i hand;P

Ultimate cake!

Det är alltid lika roligt då man hittar olika webbbutiker som säljer bak och dekorations produkter. Man kan helt enkelt inte få för mycket av dessa produkter:D
Och nu har jag hittat ännu en favoit, Ultimate cake, och denna har dessutom massa med reor, på allt från dekorationer till olika dekorations pastor" Så skynda in och kika och beställ, jag vet att jag ska det iaf!





Chokladbutiken.se & Lakritsbutiken.se

Jag fick hem ett litet paket på posten i fredag som innehöll en påse som innehöll 100% ren lakris, i pulver form, så här skall det bakas med Lakrits som smaksättning:D Spännande!




Så tack snälla Lakritsbutiken.se & Chokladfabriken.se Detta var en underbar gåva!

Gå In på chokladfabrikens hemsida och finn kvalitetschoklad från världens ledande chokladmakare, 1888, Amano, Amedei, Domori, Galler, Montezuma´s m.fl  Dom har webbshop, Blogg, och Upplevelser-roligt med choklad  (Hoklad provning, pralin kurser mm).

Du kan antiken klicka dig vidare från chokladfabriken till lakritsbutiken eller gå in på www.lakritsbutiken.se . Du hittar gourmetlakrits från Amarelli i Italien, finsk lakrits från Kouvolan, brunberg. Haganol och fazer samt lakrits från Island, nya zeeland och Ryfors i sverige mm. Även där webbshop och lakritsprovning mm.

Och om du bor i Sthlm eller har vägarna förbi. Missa inte lakritsfestivalen 2010 24-25 april. Smaka, njut, lär dig mer och köp hem din nya lakritsfavorit. Läs med på deras Hemsida.



 


Chokladpudding!

Fredagen firade vi med att äta chokladpudding med grädde och havrekaka, en underbar combo! Så här kommer receptet på chokladpudding!


Chokladpudding 4port:

6dl mjölk
5msk majsstärkelse
5-6msk socker
3-4msk kakao
1-2msk vaniljsocker

blanda mjölk, majsstärkelse,socker och kakao i en kastrull. Låt krämen koka upp under omrörning och koka någon minut. Smaksätt med vaniljsockret. Häll upp krämen i en vattenskäljd form eller skål eller portionsglas. strö över lite socker så att de inte blir skinn på ytan. Låt puddingen kallna, det tar 2-3 timmar i kylskåp. stjälp ev upp puddingen.

Servera med vispad grädde och Snabba havrekakor.



Snabba havre kakor!

Här kommer ett recept på super snabba, billiga och super goda havre kakor. Som man kan variera i oändlighet!

3½dl havregryn
1½dl socker
150 g smör

Smällt smöret. Blanda havregrym och sockret och häll sedan det smälta smöret över! Rör om väl och klicka ut i formar. Grädda sedan i 175grader i ca 10min.

Nu är det bara fantasin som sätter stopp. Jag blandade i cocos i några. Rev choklad över några och i några blandade jag i blåbärs mix från exotic snacks. Chokladen vart helt gudomliga:D






De underbara formarna är från siluett!







Om du som privat person köpa Siluett of swedens underbara formar så finns dom hos bla KlaraFärdiga....En underbar lite webbshop för oss baktokiga:D


Fika Mera!

Japp Det kan inte bli för många eller för mycket av olika bak & dekorations butiker på nätet! Och här har jag hittat änny en. Ganksa ny men med ett jätte spännande sortiment.


Klika på bilden så kommer du vidare. Det finns även en ny blogg och lite recpt du kan läsa:D


Siluett of sweden!

Fick en avi om att ett paket låg och väntade på posten! Och det var underbara Siluett of Sweden som hade skickat ett paket fyllt med olika formar och tårtbrickor. Helt underbart och dessa kommer jag baka för fullt med!!!

Här får ni lite bilder, men kommer visa bättre bilder allt eftersom jag använder dessa former!!


Ett sett med underbara hjärtformade formar! Ser fram emot att kunna ta med bort fylld med olika sötsaker!!



En mängd av olika tårt brickor:D Dessa behövde jag verkligen och kommer gå åt!!



Och änny fler helt ursöta formar i olika färger, material, former och utföranden:D Detta ger verkligen inspiration....:D


Så ETT STORT TACK SILUETT!!



Tävling i sammarbete med Tårtpinglan.

Nu har jag än tävling i sammarbete med Tårtpinglan. Där 2st vinnare kan vinna ett varsit "gott & blandat" paket med olika bakprodukter från Tårtpinglan.  Var med du med!


Har du Blogg/hemsida
Ta bilden ovan och skriv ett inbjudande inlägg om att du är med och tävlar. Länka även till min blogg och tårtpinglans hemsida.  Kommentera sedan detta inlägg.

För dej utan blogg/hemsida:
Kommentera detta inlägg. Och maila sedan 3 vänner+plus mig [email protected] (då ser jag även vilka du skickat till) Där du rekomenderar denna tävling samt bifogar en länk till min blogg & Tårtpinglan


Vinsterna ser ut som bilden nedan:


Besök även tårtpinglans hemsida och sprid även ordet vidare.

Var även noga med att kolla så att dina länkningar fungerar.
Tävlingen pågår TOM 4/5 kl 20.00





Cloetta!

Jag fick ju ett paket från cloetta med lite smakprover på deras nya faretrade choklad, och nu har jag tagit mig ett smakprov på alla och tänkte nu ge er mitt omdömme:D Alla var mycket goda och jag kommer använda mig mycket av dom i framtiden!!!

På 1:a plats kommer:



MINT. Jag är en sucker för denna, även om minten skulle kunna få vara liiite starkare i smaken.

2:a plats


Hasselnöt. jag som i vanliga fall inte tycker om det, skulle ta en liiten bit men slutade med att jag åt upp hela faktist:D

Och Delad 3:e plats


 

Mjölkchoklad & Tranbär Cashew nötter!!!!

 

Kan dock påpeka att dom hade lika gärna kunnat haft alla på delad första plats. Och att dom dessutom är Fairtrade gör att man kan äta och njuta me dliite bättre samvete:)

Så skynda in och ät och njut:D av Cloetta!


Tävling hos kalasgott!

Jag är med och tävlar hos Kalasgott om ett cupcake-kit från Lyckas med Mat.
Mina tre favoritprodukter från butiken är

Det som en av man kan vinna är....

Sugarpaste
Cupcake dekorationsset

8st färgglada Pastafärger
Söta princess-cupcakeformar


Mina favoriter hos lyckas med mat är:

Wilton Yearbook 2010  

Fondant Ribbon Cutter


Kaksprits - Wilton  



Var med du oxå=)




Miss Cupcake!

Snälla gå gärna in och rösta på någon av mina cupcaks på "misscupcake" Skulle verkligen uppskattas. Mina cupcakes är "miss sweetheart" Och "miss love" Så snälla rösta!!!:)







Bakning hjärtar Kappahl!

Ja tänk att man kan göra ett bakrelaterat inlägg som har med kappahl att göra. Och detta beror på deras UNDERBARA kollektion VINTAGE STORIES. Jag behövr inte tjata om vilka underbara käder dom har fått in (för alla oss som gillar retro looken) Så fort lönen kommer så ska jag springa till Kappahl! Men nu till inlägget:)


Detta underbara förkläde kommer jag baka i, i sommar. Så underbart sommrikt, kvinnligt och vackert:

349985

 

Eller varför inte detta:

 

350769




Kappahl har även tagit in ett set med cupcake formar som är ett sett om 4 olika mönster som man får i en underbar liten kartong ( har tyvär ingen bild) Men har du vägarna förbi Kappahl så gå in och kika, kommer inte bli besviken!

Mikadesign!

Jag tänkte bara medela min Vinnare av MIKADESIGN tävlingen att mika har haft påskstängt och även väntat in lite av vinsterna så i morgon FREDAG och början av nästa veckan börjar dom skicka ut vinsterna:D Så ni får gärna skicka mig ett litet inlägg då ni fått era underbara vinster från mikadesign!!



Sommar tecken!

Min gräslök har börjat titta upp ur jorden:D Förstår ni vad underbart och hur härligt det är:) Lagom till midsommar kan vi laga massa mumms med kryddorna:D


Dulce leche



Tänkte ge ett litet tips hur du kan få din alldeles egna dulce leche (vet att många bak freaks där ute vet detta redan:) Men även många som inte vet detta)

Koka en burk kondenserad mjölk, i ca 4 timmar. Fylla på med vatten eftersom så burken hela tiden är täkt med vatten.







Baka Din nyttigaste tårta!

Baka Viktklubbs tårta

Viktklubb.se fyller 7 år och firar med en tårttävling. Vinnarna kommer att utses av en jury och bidragen publiceras på Viktklubb.se, Tasteline.com och i Aftonbladets bilaga Härligt Hemma.


Skicka ditt recept och en bild på din tårta till [email protected] senast den 18 april, 2010.


Tårtorna bedöms av en jury utifrån kriterierna god, smal och snygg och gärna snabb att laga.


Juryn består av: Josefine Jonasson - dietist på Viktklubb.se, Jon Hansson - matprofil på Aftonbladet, Cecilia von Mentzer - Härligt Hemma, Mia Troberg Elonq Dietist/Hälsoredaktör på Tasteline och Sofia Carlberg - redaktör på Viktklubb.se.




Vinnartårtorna kommer att publiceras på Viktklubb.se, Tasteline.com och i Aftonbladets bilaga Härligt Hemma.


1:a pris: Hela Sverige Bakar – serie med 20 bakböcker med recept av Tastelines Linnea Seidel.


2:a pris: Årsabonnemang på Viktklubb.se


3:e pris: Halvårsabonnemang på Viktklubb.se


Tävla med just ditt bakverk!!

Ja detta blir ju mer populärt, olika företag eller sighter har tävling då man får skicka in sitt favorit recept och nu är det följande tävlingar som drar igång!! Var med du med:D

Vilket bakverk blir Cake of Sweden 2010?

Tävla med ditt recept och vinn en resa för två till Shanghai

Blir det en bakelse, tårta, kaka eller något annat? Var med och avgör! Det vinnande receptet kommer att serveras på världsutställningen Expo 2010 i Shanghai från 6 juni till 31 oktober. Skicka in ditt recept eller rösta på andra fram till 25 april. Receptet med flest röster möter juryns favorit i finalen som kommer hållas på olika caféer i Sverige. Koras ditt bakverk till Cake of Sweden bjuder vi dig och en vän på fika på världsutställningen, med resa och boende inkluderat.



Lever för fullt!

Jo det gör jag faktist! Men ni vet när livet och jobbet kommer emellan!
Skönt att det är kort vecka denna veckan oxå. Min plan är att jag skall baka lite matmuffins, eller rättare sagt lite frukost muffins, lite nyttigare och känns lite "nödvändigare" i svårare tider som dessa:D Plus att det kommer verkligen uppskattas av min sambo. Härligt!
Någon som har recepet på mummsiga frukost muffins som man bara inte får missa?


Bilder från Kalaset!

Här är lite bilder på telletubbies tårtan och Alma från kalaset:D Hon ser ut att gilla det iaf!!!







Lilla söta Alma hela ett år!!!

ALLA BILDER ÄR COPYRIGHT SKYDDADE!!!!!! ANMÄLS!

En rolig kvälls bestraffning!

Jo jag skulle ju ha fixat en liten påsk tårta/paj eller vad det nu skulle ha blivit nu till helgen, men då jag och min sambo hade ALLT för kul efter konserten igår kännde jag mig inte på top för att baka;) Jag har iaf levererat min Telletubbie idag och Linda verkade nöjd. Ist får det bli glass ikvll. Raspberry Cheesecake.



Tänkte även tipsa om vad du kan göra för gott med denna (eller någon annan glass)

Cheesecake-rulltårta:

 

4dl äggvita
5dl florsocker
50g mandelspån
½dl honung
½dl becel flytande
½dl socker
1 förpakning Carte D'or Raspberry Cheescake
200g frysta hallon
1dl socker

  • Vispa äggvitorna. Tillsätt 5 dl florsocker innan de blir alltför fasta.
  • Ta en långpanna och lägg bakplåtspapper i botten. Strö sedan en ½ dl socker i ett jämnt lager över pappret.
  • Rosta mandlarna med honungen och Becel flytande i ugnen i 180° i 10 min.
  • Häll ut de vispade ägg-
vitorna på bakplåtspappret och forma en ca 3 cm hög fyrkant. Grädda i ugnen i 180° cirka 20 minuter. Smeten kommer att svälla upp en del, men den 
sjunker ihop igen när du tar 
ut den ur ugnen.
  • Lägg på glassen när tårtbottnen har svalnat. Fördela glassen jämnt över hela bottnen, cirka 2 cm från kanten. Strö sedan på mandlarna och rulla ihop till en rulltårta.
  • Du kan välja att tina upp glassen 
något först, så att det är lättare att breda ut den. Lägg sedan in rulltårtan 
i frysen i ett par timmar.
  • Du kan också välja att lägga på 
glassen när den är riktigt kall och lägga den i lite större bitar på tårtbottnen. Det går snabbare, men rulltårtan blir då inte lika jämn.
  • Mixa hallonen med 1 dl socker 
i cirka 30 sekunder (bären ska helst vara frysta).
  • Servera rulltårtan med hallonen. 
Den kan antingen serveras hel eller 
i portionsbitar.
  •  



    MMMM Gott!!


    Jippie, jag vann:)

    Jag är den lyckliga vinnaren av boken, SJU SORTERS KAKOR, Ica Bokförlag från bloggen AnnSann. Så nu skall det bakas kakor i massa olika former, har lite annorlunda ideér som jag vill testa!! Så TACK så himla mycket, TACK!


    Telletubbies!

    Glad påsk på er alla:D
    Jag har preis hjälpt min sambos bror att flytta.(5vån utan hiss ner, 3 upp:) Kan säga att jag sitter här med ögonlocken hängandes ner till knäna!!

    Tänkta visa min "Caketopp"( vet ej om det heter så, men Linda vela att jag skulle göra en teletubbie som hon sedan kunde sätta på sin tårta! Ända "kravet" var att den skulle vara röd och hålle i ett ljus precis som min apa gjorde! Då lilla Alma fyller 1år. Och här är resultatet:




    I denn avinkel ser det ut som den bar aär hus färgad men som ni ser på de övriga bilderna är den röd bakom:)



    Jag gjorde även en "plattta" som skulle föreställa en gräsplätt med lite blommor! Jag tycker dock att bilderna inte gör den rättvis, är jätte mycket detaljer i ansiktet som tyvär försvunnit pga blixten, jag hoppas linda och Alma blir nöjda iaf! Jag tycker den vart helt oki:) Men man känner ju jämt att man kan göra bättre!!
    Gjort i SP och kristyr.
    Utstickarna till blommorna är ifrån kakformar( som nu har rea)

    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!