Tårtbottnar & pyssel

Har fixat lite till inför namngivningen, idag vart de tårtbottnar och cupcake toppers! Kommer blir så bra!

Denna botten är blåbär& citron!! Recept kommer senare!


Namngivning!

Här hemma pysslar vi med namngivningen för fullt, har dock MASSA kvar att fixa men är svårt då man har lilla tornardon oxå att ta hand om!  Plus att nu när han sover i sitt rum som ligger mitt i lgh så kan inte jag baka då han somnat för han vaknar av maskinen ( ekar som fan i vår lgh ) men får ta det i helgen.
Såhär vart gästboken iaf, jag tog ett vitt häfte från Granit som jag sedan pimpade lite. Varje gäst har sin egna sida där dem ska skriva en hälsning till Ralph och på andra sidan kommer der att sättas ett foto på dem tillsammans med Ralph. Detta album kommer han få då han blir lite större!
Ja som ni ser saknas den en 2:a i datumet men jag köpte fel siffra:/ så får köpa en ny.....
Vi har även klistrat in lite mysiga foton på Ralph och hans familj ;D

Efter lite klipp och klister så är fadder breven klara! Vart fina även om ja i efterhand önskar ja valt en annan penna! Men de ska väl synas att de e hemma gjort;P


Macroner

Ja ni testar vi igen:) nytt recept..... Z


Maria Bakelser!

Detta åt jag och svärmor idag.... MUMMS!

Mariabullar
På denna sats blir det ca 15 st

Mördeg:
• 50 g smör eller margarin
• 2 msk socker
• 1 1/2 dl vetemjöl

Petit-choudeg:
• 1 1/2 dl vatten
• 75 g smör eller margarin
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 4 ägg

Fyllning till 6 bullar:
• drygt 1/2 dl hallonsylt
• 3/4 dl färdig marsánkräm
• 2 dl vispgrädde
• lite florsocker att sikta över

Gör så här:
1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och låt den vila kallt en stund.
2. Sätt ugnen på 200°. Gör petit-chousmeten. Koka upp vatten och smör eller margarin
och tillsätt vetemjölet. Rör om till en slät och klumpfri smet. Värm den i kastrullen någon
minut under omrörning tills den är blank och släpper kanterna. Låt smeten svalna något.
Tillsätt äggen ett i sänder och rör tills de är riktigt iblandade. Spritsa eller klicka ut smeten
på en plåt klädd med bakpapper.
3. Kavla ut mördegen tunt på mjölat bakbord och ta ut runda plattor som är något större
än klickarna. Lägg dessa ovanpå klickarna och tryck till lätt. Grädda dem i 20-25 minuter.
4. Gör ett litet hål i botten på 6 av de kalla bullarna. Lägg i sylten. Vispa grädden och blanda
ca 1/2 dl av den med marsánkrämen. Fördela krämen i bullarna. Fyll den sista grädden i en
spritspåse och spritsa in den i bullarna. Sikta lite florsocker över.

Bra att veta är (fast det blir det aldrig hemma hos oss)

Bullarna som blir över går bra att frysa in. Sedan är det bara att ta fram så många som behövs
och fylla när du får oväntade kaffegäster.


"Långpanne" bottnar!

Jag har alltid tyckt det är svårt att få till recept som passar till större tårtor, tex långpannor. Tycker att dem lätt blir stabbiga och trökiga. Men sist testade jag detta recept, gott, snabbt och enkelt!
Receptet är till en botten som du INTE delar! Utan vill du ha 3st får du baka 3st=)
4st ägg
2dl socker
1dl mjöl
1dl potatismjöl
2tsk bakpulver
ev vaniljsocker.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, potatosmjöl och bakpulver i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i äggen och rör ihop.
Smörj en form ( eller täck den med smörpapper) Och grädda i ugnen 225grader i ca 10min!
Toppen!!

Vit Choklad smörkräm!

Denna är toppen att täcka tårtor med tycker jag, inte så söt och lätt arbetad!
100g smör
100g Philadelfia ost
100 smör
Lite vaniljsocker eller extract
Låt smöret bli rumsvarm.
Smällt chokladen över vatten bad och låt svalna, vispa sedan ihop allt och det är redo att använda.
Kan med fördel göras någon dag innan och förvaras i kylen, man får bara vispa upp "fluffet" igen innan man använder den!
vill du använda dem på cupcakes så tillsätt florsocker till önskad koncistens!

Födelsedags tårta!

En tjej som har sett mina tårtor länge beställde nu äntligen en tårta till hennes 22års dag, och hon visste vad hon ville ha:D Hade sett denna & denna och det var hennes önskemål, lite mer välhängd och med rosa zebra mönster!!
Erika vart mycket nöjd och det är huvudsaken!
Vita bottnar
Japp fluff
Hallonmousse
Täckt med vitchoklad smörkräm & SP Zebra överförings arket kommer från Strössel & annat!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!