Lakrits Lover!

Jag älskar lakrits och som gravid var detta en av mina cravings, tyvär tycker jag att det är svårt att hitta riktigt god lakrits, brukar köpa naturlakrits från hälsokost butikerna......MEN nu mina vänner har ju den underbara lakritsen från Lakrits by Johan Bülow & Lakritsfabriken som ni bla hittar hon Ninasmat.se kommit till sverige. Så jag tänkte här bjuda på en liten resenssion vad jag tycker och uppfattar av dessa lakritssorter.


Lakrits av Johan Bülow har blivit populär på rekordtid. Har du smakat denna underbara lakrits, så vet du varför.
Lakritsen är handgjord från världens minsta godisfabrik. Lång och mycket, mycket god eftersmak. Akta dig för att dela - de försvinner fort!
Tilldelad den danska tidningen Børsens matvarupris år 2009.






"En mjuk sötlakrits överdragen med vit belgisk lyxchoklad med en twist av hallon. Sött, syrligt och suveränt samtidigt med styrka av lakrits, i en förtrollande effektfull skimmrrande silverkula!"
En favorit från min sida, beskrivningen av denna sötsak passar verkligen in, och att den dessutom är snygg är väl bara ett plus, varför inte toppa en härlig cupcake m en av dessa vackra härligheter!



"En mjuk sötlakrits överdragen med vitchoklad och passionsfrukt. Lakritsens kryddighet, chokladens söta smak och passionsfruktens syrlighet är en riktigt god kombination."
Ingen personlig favorit men helt klart duglig, gillade inte den syrligheten som passionen bidrog med, men jag tror att den kan gå hem till dig som vill ha lite mer edge till till Lakrits!



En mjuk sötlakrits överdragen med mjölkchoklad som är pudrad med kakaopulver. Iransk och Afghanistansk lakrits överdragen med belgisk choklad.
Denna är RIKTIGT farlig att ha hemma, den mättar alla dina behov, lakrits och choklad....mumma. Rekomenderar denna STARK!




En saltlakrits. Stark och salt – salmiak härskar! Lakrits nr2 är kokt på ren Iransk lakrits.
Ett ord, KÄRLEK!




En söt lakrits med sötma, balans och styrka. Lakrits nr 1 är tillverkad av lakritspulver från Afghanistan och Iran, med kärlek tillsatt.
Inget fan av sötlakrits men denna är faktiskt riktig god för att vara just söt, den har inte den bittra eftersmak som vissa lakritsar kan ha!




Habanero chili och söt lakritsits (habanero chili liquorice) med sting! Lakrits och chili klär varandra, och den mexikanska Habanero-chilin är särskilt passande.
Ja, jag är ganska kännslig för stark mat osv, har smakat mycket lakrits med just chili i men denna......ja denna är den STARKASTE jag någonsin smakat, så vill ni ha sting i lakritsen är denna något för dig!




Saltlakrits med chili och tranbär med styrka, balans och sötma. Lakrits nr 5 är massor av salt lakrits och massor av chili.
Denna har ja inte smakat men är säkert minst lika go som resten av dessa godingar!





Rålakrits i bitar, torkad och pressad (raw liquorice drops). Bitarna är gjorda på italienska lakritsrötter.
Denna är lurig, vi är så van med en massa sött i lakritsen att detta vart en chock i munnen av lite bitterhet, tror dock att denna är underbar i tex kolor mm!



Rålakrits, torkad, pressad och granulerad (raw liquorice powder). Pulvret är gjort på persiska lakritsrötter.
Underbar produkt att använda i desserer och matlagning!




En saltlakrits eller sötlakrits sirap. Enorm och kraftig smak, som ger smaklökarna arbete.
Mycket goda båda 2, Prova den med glass, desserter och bakverk - bara fantasin sätter gränser, det blir en intressant krydda! Prova att pensla dina chokladcupcakes med denna plus körsbärs sirapen.....Mmmm



Martin Jörgensen som är VD och grundare av Lakritsfabriken i Ramlösa har själv tagit fram recept och alla ingredienser är helt naturliga.
Konsistensen är perfekt – mjuk och lättuggad och bitarna precis lagom stora.




En härlig sötlakrits/saltlakrits med mycket smak. Innehåller 6% lakritsrot från Iran och är till största delen ekologisk. Den första svensktillverkade ekologiska premiumlakritsen.

Denna lakrits finns i olika storlekar för att passa just ditt behov, den senaste ut är den praktiska lakritsförpakningen som passar din ficka, ja en liten pocketask så du kan stilla ditt behov på språng.
Behöver jag säga att jag älskar denna lakrits av många anledningar.
1. EKOLOGOSK mycket bra initiativ
2. Närproducerat RAMLÖSA/SVENSK tillverkad
3. Som beskrivningen säger, otroligt mjuk med mycket smak!

 



Någon som vart sugeb på lakrits? JAAG......klicka er in hos Ninasmat.se och botanisera er runt lakrits, choklad och andra sötsaker!






 


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!