Chokladtårta med Jordgubbar-Recept!
Chokladpaj med Jordgubbar 6-8port
Ingredienser deg:
-
3dl vetemjöl
-
125g smör
-
1dl florsocker
-
½tsk kanel
-
1st äggula
Fyllning:
-
100g Anthonberg SeaSalt
-
½dl vispgrädde
-
2st äggulor
-
1dl socker
-
1tsk vaniljsocker
-
2msk vetemjöl
-
125g ricotta
-
2st äggvitor
Garnering:
-
Jordgubbar
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen till en smulig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23cm och ställ kallt i 30min.
Nagga och förgrädda pajskalet i 200grader i 10min. Hacka chokladen och smällt den över ett vattenbad tillsammans med grädden.
Vispa äggulorna pösigt med hälften av sockret. Tillsätt vaniljsocker och chokladblandningen. Sikta ner mjölet och vänd ner ricottan.
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa tills vitorna är blanka. Vänd ner i chokladsmeten och häll i pajformen.
Baka i 150grader, 45min. Stäng av ungen och låt pajen stå kvar i 30min. Låt kallna helt innan den serveras. Garnera med jordgubbarna. Den lilla choklad blomman i mitten är spritsad med Dr Oetker´s Choklad glasyr
Formen är såklart från underbara Gerbera.
låter verligen jättegott, får ta och testa detta recept i sommar
Hej!
Vilken smaskig tårta! =)
Vill tipsa dig om en tävling på min blogg där man kan vinna ett namnsmycke.
http://sockerrus.wordpress.com/
Ha det gott!
Kram
Lisa
Det låter smarrigt.
TÄVLING PÅ BLOGGEN, var med du också! :)
http://klackarnaitaket.blogg.se
fin :)