Mintbiskvier!
Mint Biskvier!
Ingredienser:
200g mandelmassa
1 äggvita.
2 dl socker
6 msk vatten
4 äggulor
250 g rumsvarmt smör
3 msk Anthonberg mint
ca 4 droppar mintolja
150g Anthonberg Mint till Garneringen.
Riv Madelmassan i en bunke, blanda väl med äggvitan. Klicka sedan ut 5cm stora klickar, som du sedan plattar till med mjölat hand.
Grädda i mitten av ugnen i 175-200grader i 12min.
Koka vatten och socker till en simmig lag och låt den svalna. Lägg gulorna i en skål och häll i sockerlagen. Vispa blandningen vit och porös.Blanda ner matfettet klickvis och fortsätt vispa en stund.
Smält chokladen till garneringen. Ta 3 msk av den och häll i smörkrämen och mintoljan. Blanda om och provsmaka. Bred krämen på kakornas undersida(lite toppig på mitten) Ställ kakorna i kylen och låt stelna. Värm upp chokladen om den hunnit stelna/kallna. Blanda ner kokosfettet. Rör om tills chokladen blir slät. Doppa krämsidan ner i chokladen, du kommer få små härliga mint bitar på dina biskvier. Låt kallna.
Det där måste jag testa. Har bara gjort vanliga beskvier tidigare, men mintsmak låter riktigt gott.
Kram Erika
Mmmmmmmmm mums !! DOm måste vara goda !!!