DajmTårta!
Detta receptet stal jag av en gammal barndomsvän vars mamma ofta bakade denna tårta vars smak fastnade i min gom=) Så testa denna och njut!!!
Ingredienser:
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice Krispies
Vispa ägg och socker till maräng ( skall kunna vända upp och ned på bunken) Vänd ner rice krispies och spritsa utt önskad form x2 (funkar även att fylla en långpanna och sedan dela den på mitten så får du 2 bottnar)
Grädda i mitten av ungen i 125 grader i ca 80-90min
Kräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk mjöl
1 dl socker
100g smör
Blanda allt utom smöret i en kastrul och låt sjuda så krämen blir tjock (ej koka då ägggulorna och smöret kan skära sig) Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret då krämen blivit tjock.
Vispa grädde och blanda med krossad dajm och bre över hela tårtan.
NJUT!
Tårtan blir godare om den får stå och dra smörkrämen lite;)
Då marängen svalnat, bre krämen på ena botten och lägg sedan den andra på.
Ingredienser:
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice Krispies
Vispa ägg och socker till maräng ( skall kunna vända upp och ned på bunken) Vänd ner rice krispies och spritsa utt önskad form x2 (funkar även att fylla en långpanna och sedan dela den på mitten så får du 2 bottnar)
Grädda i mitten av ungen i 125 grader i ca 80-90min
Kräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk mjöl
1 dl socker
100g smör
Blanda allt utom smöret i en kastrul och låt sjuda så krämen blir tjock (ej koka då ägggulorna och smöret kan skära sig) Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret då krämen blivit tjock.
Vispa grädde och blanda med krossad dajm och bre över hela tårtan.
NJUT!
Tårtan blir godare om den får stå och dra smörkrämen lite;)
Då marängen svalnat, bre krämen på ena botten och lägg sedan den andra på.
Kommentarer
Anna
Tack tack. Himla mysig blogg du också har. Här lär jag nog titta in fler gånger. Kram
Jeanette
Måste testa!! ääälskar dajm :) Mums!
Jeanette
Anna
Åh, vad mycket gott du bakar! Man kan aldrig få för mycket av det goda!
Trackback