Glasyr & Topping!

Ikväll skall jag inviga mitt nya tyllsett. Hoppas att dom är värda pengarna:) Kommer självklart lägga ut lite bilder här på bloggen så fort jag har spritsat klart!!

Det finns hur mycket som helst som du kan välja att spritsa/fylla eller dekorera tortor och Cupcakes eller andra bakverk med! Men här tänkte jag ge några alternativ på populära recept!

Smörkräm:
500g smör(viktigt smör ej magarin)
1kg siktat florsocker
2 tsk vaniljextrakt
ev lite mjölk

Rör smöret vitt
Sikta florsockret och blanda noga med smöret
Tillsätt lite mjök om det behövs för att blandningen ska få en mjuk och jämn konsistens.

Du kan även smak sätta denna smörkräm med mycket, det är bara din fantasi som kan stoppa dig! Men här är några exempel:

Kaffe- 5tsk stark kaffe vav expresso eller pulverkaffe typ.
Choklad- 175g smält choklad
Citrussmak- skalet och lite av saften från 2-3 citroner eller apelsiner
Färsostglasyr- tillsätt färskost och rivet skal från en citron

Kristyr:
Vitan från ett medelstort ägg till 300g (3½ dl) socker. Vispa blandningen tills den är mjuk och det blir tydliga spår efter vispen(tillsätt lite vatten om du tycker konsistensen känns torr)

Lyxig Philadelphiaostglasyr:

200g Philadelphiaost
1msk rumsvarmt smör
6dl florsocker, siktat
1tsk äkta vaniljsocker
1msk pressad citronsaft

Rör ihop Philadelphiaost och smör. tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft.

Philadelphiaostglasyr:

20 gram Philadelphiaost
75 gram rumsvarmt smör
6½dl florsocker, siktat
1msk äkta vaniljsocker
ca ½dl mjölk eller grädde

Rör ihop Philadelphiaost och smör och tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Rör i mjölken lite i taget tills du får önskad konsistens. Du kan även göra den enbart med smör, uteslut då Philadelphiaost och ta 95g smör!

Citrusglasyr:

25gram rumsvarmtsmör
Färskpressad citron-eller apelsinsaft eller en blandning av båda
Rivet skal av en citron
5dl siktat florsocker

Rör smöret poröst och tillsätt ett par matskedar fruktsaft och citronskalet. Rör i florsockret och vispa tills glasyren är helt slät. vill du tunna ut glasyren, tillsätt mer fruktsaft eller vatten.

Kaffeglasyr:
2dl florsocker, siktat
1tsk äkta vanilj socker
2msk rumsvarmtsmör
1-2tsk kallt kaffe

Blanda florsocker och vaniljsocker och rör i smöret. Det är lättast att använda en elvisp men det går även bra med en sked. Tillsätt kaffe, lite i taget tills du får fram önskad konsistens.

Karamelglasyr:

25g smör
1dl ljust muskovado- eller farinsocker
1/4dl ljus sirap
½dl vispgrädde
5dl florsocker

Rör ihop alla ingredienser utom florsockret i en tjock bottnad kastrull. Rör hela tiden med en träslev tills sockret har löst sig. Koka 5 min på låg värme och ställ sedan krämen för att svalna. Rör i ungefär hälften av florsockret i karamelbladningen och vispa ett par minuter med en elvisp. Tillsätt resten av florsockret och vispa ett par minuter till. Tillsätt lite mjölk om glasyren verkar tjock eller lite mer socker om den verkar tunn.

Chokladganache:

½dl vispgrädde
100g mörk choklad, i bitar
1msk smör

Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och rör tills den har smällt. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur.

Vit Chokladganache:

1½dl vispgrädde
300g vit choklad

Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt blandningen stå en stund och rör sedan försiktigt om till chokladen har smällt!

Rårörsockerglasyr:

25g smör
6dl florsocker gjort på råsocker
ca 4msk mjöl

Denna glasyr smakar karamell
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör snabbt ner florsockret. Rör om tills allt är blandat och ställ kastrullen på plattan igen. tilsätt mjölken under omrörning och rör hela tiden tills massan är slät. Glassera kakorna medan glasyren är varm. Om glasyren blir för tjock innan du glaserat klart kan du sätta tillbaka kastrullen på plattan och värma den på låg värme. Tillsätt mer mjölk om du vill ha dne tunnare!

Kokosglasyr:

25 gram rumstempurerat smör
5 dl florsocker
ca ½ dl kokosmjölk

Rör smör mjukt och blanda i florsocker. Rör i kokosmjölk tills du får en tjock bredbar konsistens!

Chokladglasyr:

1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
5 dl florsocker
4 msk rumsvarmt smör
2-3 msk kallt kaffe eller mölk

Sikta vaniljsocker, kakaopulver och florsocker i en skål. Rör smöret med en sked eller en elvisp på låg hastighet. tillsätt lite kaffe eller mjölk i taget till du får fram önskad konsistens.


Finns som sagt hur mycket som helst och detta är bara alla av några! Det kommer utökas här, men även en fyllnings kategori kommer komma, så håll ögonen öppna!








 


Olika "smörer"

Citrus-likörsmör
125 g smör
2 msk fint rivet apelsinskal
2 msk Grand Marnier
2½ dl Florsocker


Kanel-Honungssmör
125g smör
1msk honung
½tsk kanel
1 3/4 dl (110g)florsocker



Lönnsirapssmör
125g smör
1msk pannkanssirap (eller äkta lönnsirap)
1 3/4dl florsocker


Vispa ihop alla ingredisenser utom sockret med en elvisp tills det är riktigt ljust. Tillsätt sedan sockret lite i taget.


Yoghurtkräm:

1 1/4 dl grädde
1 1/4 dl yoghurt
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 msk passionsfrukt

Vispa grädde och yoghurt med en elvisp till små toppar formas. Vänd ner skal och passionsfruktkött.







 


Kommentarer
anna

duu, den där kokosglasyren... hur många muffins, ungefär, räcker den till?

2010-03-18 22:28:58
URL: http://savve.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!