Akuten!

Jag måste be om ursäkt för den dåliga uppdateringen både hör och på bloggen! Har legat på akuten efter en häst olycka! Ska försöka uppdatera bloggen idag! Men inga garantier. Hoppas ni har förståelse!

Kalasform

Fick ett härligt paket från söta Christina på kalasform. Bla några av formarna som jag skall använda mig utav då jag skall göra cupcakes till Prematurföreningen! Ett JÄTTE TACK till Christina, för dessa underbara formar som uppfyller ALLA krav man kan ha på en form!

Kalasform finns nu även på Facebook- Klicka dig in och bli en medlem du oxå, bli först att se nyheterna, dele med dig av dina bakverk eller inspireras av alla underbara formar och bakverk som erbjuds.

 

 

 

 

 

 

Tack åter igen Christina!


Göteborgskex!

Jag är en av 20st bloggar som har blivit utmanad i en blog challang av Göteborgskex. Innan fredagen den 5november kommer jag ha presenterat MAX 3 olika smak kombinationer med ost som passar till Göteborgskex utvalda. Och en vecka efter är det 3st vinnare som presenteras av GÖteborgskex. Kommer bli mycket spännande. Så nu har jag gnuggat keni knölarna så det luktar bränt. Och på fredag skall vi ha en lite träff här hemma då vi ska provsmaka några av mina ideer:)

Och i och med detta kommer det även komma en tävling där ni mina kära läsare har chansen att vinna ett kitt från göteborgskex. Härligt va?


 

Tävlingen kommer upp i morgon!


Kristyr skola- step by step!

Jag har funderat på att göra en lite kristyr skola. Där jag bland annat visar hur ni gör både kristyr blommor, platta figurer och 3D figurer, border och annat skoj.
Vad tycker ni om detta?

Är detta något som ni skulle intressera er?
Jag själv tycker att det var super svårt att spritsa snyggt innan man kom på knepen ( och jag jobbar än på dem)



 

Vad tycker ni och är det något särskilt ni skulle vilja lära er/veta?


Chokladtårta i mikron.

Jag måste bara dela med mig av ett recept som är juper enkelt, gott och perfekt om ugnen är trasig;P

Ingredienser:

1½ dl socker
2dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ msk kakao
75 g smör
3/4 dl vatten
2 små ägg ( eller 1 stort)
Gärna chokladströssel att garnera med!

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Lägg matfettet i en låg form, tex en pajform, och smält det på full effekt, max 800W 2min. Häll i vattnet.
Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i mjölblandningen tillsammans med fettet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan på medeleffekt ca 8min. Den får gärna vara lite kladdig i mitten inuti. Strö chokladströsel över den varma kakan och garnnera gärna med färsk frukt och servera med lättvispad grädde.

(bilden är från google)



Recept Anthonberg Salmiak-Choklad Salmiak Cupcake med Citronfrosting



200 gram
5 dl
4 st
2,5 dl
0,5 tsk
5 dl
1 tsk
0,5 dl
150 gram

Frosting
Riven Citronskal
1 st
200 gram
100 gram
4 dl
Ev Gul hushållsfärg & citron smak essense.



1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget.

3. Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen.
Tillsätt yoghurt, salt och lakritsflarn, sikta i mjöl och bakpulver, vänd snabbt in i smeten med en slickpott.

4. Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.

5. Låt Cupcaken svalna helt medan du gör frostingen.

6. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

7. Lägg alla ingredienserna till frostingen i en bunke och vispa ihop väl till en fluffig smet, färga ev med hushållsfärg.
Bred eller spritsa ut frostingen på din cupcake.
Garnera med citrusströssel.





Vinnaren av Cupcakes Wrappers

Ja den slutliga vinnaren vart  marimilo cakedesign GRATTIS Denna tjej är super på att göra pasta figurer, men även grymm på tårtor & cupcae. Så kika in där för inspiration:D

Grattis än en gång och tack alla tävlande och YR.nu

 





Tjejkväll! Känsliga tittare varnas;)

Ja nästa vecka har jag fått äran att fixa lite tilltugg till en tjejkväll till Martinshop i Helsingborg! Super kul och temat är ju självklart penisar och ev något bröst då det trots allt är rosa månaden.
Jag har letat överallt efter penis formar men detta verkar vara omöjlig i de storlekarna jag vill ha dem i;) (höhö)

Men vi får se, ska bli super kul och liiite annorlunda. Hoppas tjejerna kommer uppskatta detta.
Här under bjuder jag på lite Penis tårtor, vissa coola, vissa lite för realistiska.

Så känsliga tittar varnar;)


Bakformar!

Jag tänkte tispa om super snygga barkfromar som jag hittade inne hos formodesign.com Dessa går verkligen hand i hand med hösten & vintern!
Kolla och inspireras!




En krans av Julgranar




En enkel Gran




En härlig Krans!


Detta är min favorit. En höst krans

Tänk så mycket roligt man skulle kunna göra med alla dessa formar, vore man rik hade man köpt alla!

Formodesign.com har verkligen formar för ALLA tillfällen. Både aluminium och silikon. Klicka dig in och du lär inte gå ut tomhänt=)


2 dagar kvar!

Ja den 22 avslutas tävlingen, andra chansen där du får en ny chans att vinna Cupcake wrappers. Var med och tävla du och!

Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!


Recept Anthonberg Salmiak-Citronmousse tårta med en frasig choklad & Salmiak botten

 

En frisk moussetårta, och vilken combination kan slå Citron, Chokad & lakrits?

Ingresienser:

3,5 dl
6 msk
150 gram
4 st
1 dl
2 st
0,5 dl
3 dl

Topping

Tillagning

Botten
1.Smula kexen och smält smöret, blanda väl.
Låt det svalna lite innan du lägger i chokladen om du inte vill att chokladen skall smälta.

2. Tryck ut massan i formen, grädda i 175 grader i 6 min.

Moussen
1. Tvätta citronerna noga i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften.

2. Förbered ett vattenbad att koka citronkrämen i.
Fyll en kastrull till hälften med vatten.
Koka upp, sänk värmen så vattnet bara sjuder.

3. Vispa lätt ihop äggulor, socker, vatten, finrivet
citronskal och citronjuice i en annan kastrull som är lagom stor att ställa i kastrullen med sjudande vatten.

4. Ställ kastrullen med äggsmet i vattenkastrullen.
Vispa smeten ljus och fluffig över värmen.
Ta av från värmen när krämen börjar tjockna (krämen får inte koka).
Låt svalna.

5. Vispa grädden ganska hårt utan att den blir grynig. Rör ner 1/3 av grädden i citronkrämen till en slät smet.
Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag och fördela moussen på bottnen. Ställ i kylskåp i minst en timme.

Ta ut tårtan och garnera med färska hallon & mynta eller rivet citronskal.

Tårtfatet är från Gerbera




Recept Anthonberg Salmiak-Chokladkola m lakrits.

Super god kola, och en perket kombiation av choklad och lakrits.

Ca 50 Kolor
30 min
Ingredienser:

25 g smör
0.5 0.5 tsk salt
1.5 1.5 dl vispgrädde
1.5 1.5 dl socker
2 2 msk honung
2 2 msk ljus sirap
150 150 g hackad Anthon berg Salmiak.
(ev lite hackade lakritsgodis eller lakrits pulver)


1

1. Blanda grädde, socker, smör, salt, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då under tiden.

2. Låt koka på svag värme tills smeten når en temperatur på 122 grader, rör om då och då under tiden. Använd dig av en digital kökstermometer. Har du inte någon termometer kan du även använda dig av kulprovet.

3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält.( rör ev ner extra lakrist om du vill ha en mer distignt lakrits smak). Häll kolan i en smord form.

6. Låt svalna och skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

 

 




50

Kakornas Kungar!

Ni missar väl inte ikväll kl 22,00 på kanal 1.

"Amerikansk dokumentär från 2009. Världens bästa konditorer möts i en stenhård kamp om VM-guldet. Under tre nervpirrande dagar tävlar de i allt från choklad till bräckliga skulpturer i glasyr. Alla är stjärnor, men bara en kan bli kakornas konung."

Så roligt att se andra tårt skapare i arbete!




Anthon berg Salmiak!

Den första smaken ut är: Anthon Berg Salmiak.

"Jag är modig & har atittyd mörk premium choklad smaksatt med salmiak pulver och bitar av lakrits.
jag är en ny smak upplevesle för lakris älskare, jag vågar gå först och och visar vägen, jag skapar åsikter och tror på valfrihet & mångfald. Njut av en läcker kombination av smak & kännsla
."



Mitt Betyg:
Chokladen i sig är det aldrig något fel på när det kommer till Anthon Berg, men jag skulle vilja ha en lite "starkare" smak av just salt lakris. Men gillar man lakrits så älskar man denna, så är det bara.

Info:
"Anthon Bergs 100 grams -serie består av 9 smaker alla med Fairtrade märkning.
Fokus ligger på att vi på ett enkelt sätt (genom att välja Fairtrade) kan göra skillnad för kakaobönderna samt på chokladsmakens fyllighet dvs procenthalten på kakaon.
Anthon Bergs Fairtrade-kakor är till för dem som gärna utforskar mörk choklad. Chokladen har en fyllig ton, utan att vara skarp, och den ger en spännande och intensiv smakupplevelse.
Vi har nu 7st smaksatta kakor; Sea Salt, Chili/ Honey, Strawberry/Orange, Lingonberry, Raspberry/Blackberry, Salmiak/Lakrits & Mint/Cacao Crips. De två sista lanserades i oktober 2009 & har redan fångat många konsumenters intresse.
Vi har även 2st solida kakor; 72% & 81%.
Gå gärna in på vår tävlings site www.väljdinfavorit.se och få veta mer om dessa kakors personligheter - vilken är din favorit?
Genom användningen av Fairtrade-certifierade råvaror säkerställs att produkten lever upp till ett antal minimikrav i fråga om betalning, arbetsförhållanden, demokratisk utveckling och miljö. Först och främst får småbönder och plantagearbetare ett rimligt pris för sina varor. Arbetarna garanteras dessutom ordentliga arbetsförhållanden, och hänsyn tas även till deras arbetsmiljö.

Läs mer om Fairtrade etiketten här."

 

Klicka här för att se Anthon Bergs medverkan i Fairtrades reklamfilm.

 


Första Receptet kommer i morgon;)






Tävling hos Anskus.

 

Jag är med och tävlar om denna underbara Spillkum hos Anskus-Kammare!

 


Anthon Berg Serie!

 

"Anthon Berg har mer än ett hundra års erfarenhet av exklusiv chokladtillverkning och är en av de äldsta chokladtillverkarna i Danmark. Allt sedan starten år 1884 har det varit en helig princip för företaget att endast tillverka choklad av bästa kvalitet."

 

En ny kategori och en liten "serie" kommer nu att dyka upp här kommande veckor.
Varje ny vecka kommer ni att få bekanta er med en ny smak från Anthonbergs nya serie av lyxiga chokladkakor. Det kommer bjudas på Tips, Recept, Chokladens & Anthonbergs historia mm.

Ni kommer kunna hitta Hela Serien under kategorin "Anthon Berg"



"Choklad är ett ämne som hamnat alltmer i fokus. Många har fått upp ögonen för chokladens många fasetter och smaknyanser – och inte minst för dess historia. Idag definieras choklad som en ätbar produkt, bestående av kakao och socker, men ursprungligen användes den som dryck eller i mer grötliknande rätter. Användningen av kakao kan spåras 2600 år bakåt i tiden, till det norra området av Belize."











Anthon Berg!

Har ni sett Anthon bergs nya smak? LingonBerry. Låter super spännande tycker jag!

Gå in på Välj din favorit och var med och ha chansen att få din favorit hemmskickad;)



När ni ändå är igång, klicka er in på Tasteline & sök på Anthonberg;)


Jag tävlar om en goodiebag!

När jag såg denna kunde jag helt enkelt nte låta bli! Så mycket bra saker i denna!






"Jag är med och tävlar om en stor goodiebag värd minst 8000 kr hos Lindet. Tävlingen hittar du här! Var med du också!"


Goodiebagen innehåller:

Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kr att köpa canvastavlor för. Dessutom bjuder de på frakten!

Karin Herzog sponsrar med en lyxig Oxygen Foot Cream.

Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 500 kr att shoppa kalasprylar för.

Cb kids sponsrar med ett presentkort på 200 kr.

Namnnappen sponsrar med en motivnapp.

Barntyger.se sponsrar med en stor och en liten textilkorg från Nyblom o Kollén.

Spöket Laban sponsrar med Tummen badcapé och Tummen reflex till vagnen.

Bambino Mam AB sponsrar med ett On-the-Go –kit ( picnicbox, sportflaska, bestick osv ) från Bambino's sortiment.

Darling Express sponsrar med ett presentkort på 250 kr. Darling Express, som har perfekta presenter till nyfödd baby, levererar gärna vinsten presentinslagen.

Pappaprylar sponsrar med en valfri vara till ett värde av upp till 500 kr från Pappaprylar.se - babymonitorer, skötväskor, barnsäkerhet och mycket mer!

Studio Nele, som bland annat säljer fina doppresenter, sponsrar med en valfri grafisk tavla (21 * 30 cm).

Önskefoto sponsrar med en Fotokalender Klassisk med ett lyxomslag.

Kalasform sponsrar med 8 paket Mumim bakformar (tryffel och muffin).

Pledd.net sponsrar med en personlig Baby filt i valfri färg. En babyfilt med barnets namn, födelsedatum, födelsetid, vikt, längd och dedikation.

KidMix sponsrar med en halsduk från Fransa Kids.

My Own Style sponsrar med en almanacka i plåt med praktiska magneter att flytta på för att välja datum.

myHeart sponsrar med par örngott/Kuddfodral, Mitt hjärta tillhör dig.

Barnkalaset sponsrar med en valfri tårtbild (oblat).

Leklandet sponsrar med ett presentkort på 300kr att köpa leksaker för.

Living and room sponsrar med två kökshanddukar.

Lindblom of Sweden sponsrar med fyra valfria tavlor (15 x 15 cm). Lindblom of Sweden har en barntavla för alla.

MyKidoo sponsrar med ett matset och bestick.

Familjesmycken är med och sponsrar med ett presentkort på 500 kr. Familjesmycken har underbara namnsmycken för hela familjen.

Ecoloco sponsrar med en ekologisk shoppingväska från Katvig, som går att göra om till en barntunika.

Bokstavsboden sponsrar med en valfri bokstavskudde.

Snutten.se sponsrar med ett 3-pack snuttefiltar.

Bioform sponsrar med Broncilan och Flurival som är perfekt mot höstens förkylningar.

Royaltstick.se sponsrar med en Royal T-Stick.

Tårta med leksaks tema!

Ja det vart temat på 1års tårtan. Var som ni läste innan inte precis som jag tänkt mig, skulle göra tårta nr 2 med klossar på mm, men halv 3 på natten hade helt enkelt lusten runnit ut och jag kämpade bara för att få en tårta som faktist funkade att servera!

Men är nöjd iaf, tyckte de vart söta tillsammans!





Nalle med klossar och bil. Nr 1 så klart då Lennox fyllde 1år!







Super dåligt foto men kom på precis innan de skulle hämta tårtan att jag glömt knäppa kort på denna!
Lennox 1år! Och ett stjärnljus i mitten.



Prickar längs sidorna!


Vanilj Tårtbottnar
Jordgubb/blåbär & Jodrgubb/hallon
Vaniljcrem
Spacklad med grädde / Smörkräm
Täckt och dekorerat med SP

Tårtbrickorna kommer från Siluett ( som jag tyvär fick klippa till då jag bara har ett fåtal STORA kvar)
Ljuset är från härliga Celebrations!





Vinter Vit!

Jag såg att Marabou har kommit ut med en vinter choklad.
En vit choklad med en hint av vanilj! Den kommer komma ut i butikerna vecka 42.

 

Vad tycker ni, För eller emot vit choklad?

 

Jag älskar att baka med vit choklad, men äta den direkt som den är......osäker, kankse den snälla vanilj smaken kan lätta upp den. Måste testa=)


Fortsättning följer......

Klockan är nu 02,49 och jag har precis ställt in tårtorna i kylen. Allt som kan gå åt helvete gick åt helvete. Nu står dom och ser super fina ut( även om det ej vart som jag tänkte mig) Men jag var nära ett sammanbrott där ett tag=(

Jag vet ej vad som gick fel men tårtan började svettas när jag hade dekorerat klart den. FAAAAN. Så det var bara att börja om! Jag som köpt den bästaste SP OCH fodrat locket, och ändå böjade skiten att smälta!
Jag har nu gjort allt för att fodra min tårta ( som än så länge inte visar några tecken på att svettas) Så  HÅLL TUMMARNA att den klarar natten=(( Annars vet jag inte vad jag gör, ger bort den gratis i morgon!

Så konstigt att av 2st likadana tårtor börjar den ena att svettas, då jag gjort dem exakt lika. Jaja något har jag säkert lärt mig=// Hoppas den smakar lika bra i morgon som den andra oxå!

Nä nu ska jag tigga till mig en massage, för min rygg dödar mig!

Bilder får ni i morgon ( om det finns  någon tårta kvar:S)


Facebook Tävling i sammarbete med MIKADESIGN!

Nu har alla ni som har facebook chansen att vinna detta(bild) fina lilla kit från märket Kitchen Craft .
Då jag nåtte 100 Medlemmar på FB utlovade jag en tävling, bättre sent än aldrig då vi invänatde dessa produkter.


 

 

Allt ni behöver göra är att "gilla" MaddesMumms & MikaDesign på Facebook.

Lämna sedan en komentar i detta inlägg att ni är med och tävlar!

 

Så lycka till nu att vinna dessa underbara redskap i mycket hög kvalite och härliga färger!

Tack  för priserna!

 

 

Klicka på namnen så kommer ni direkt till respective FB sida!


Beställning!

Jag har precis fått en stor beställning på bla 100st cupcake. Spännande va:) Nu ska jag bara knåpa ihop recept.

 

Någon som har tips på recept och smaker?

Jag älskade ju att jobba med marschmallows fluffen, men den var för söt för min smak, så tar gärna ett förslag på frosting som håller formen snyggt men samtidigt smakar bra!


Lennox 1års tårta!

Ja den jobbar jag på i fullfart, här får ni en liten förhandstitt på hur den kommer se ut!



 

Det kommer bli finare då detta är slarviga bilder som är helt "oputsade" Så var inte orolig Bianca om du ser detta;)

 

Kan ni gissa vad temat vart?


En andra Chans!

Då vinnaren av Cupcake wrappersna från YR.nu inte har tagit kontakt med mig eller svarat på mina mail så ger jag er nu en andra chans att vinna dessa underbara Wrappers!



Allt ni behöver göra är att kommentera detta inlägg.

Vill nu ha en extra chans skriv då om tävlingen i eran blogg.

Tävlingen pågår tills den 22/10

LYCKA TILL!!


Full rulle!

Första tårtbotten är gräddad (vart underbar som vanligt) alla modeleringsvertyg är framme alla klumpar med olikfärgad sockerpasta är framme, nu skall det roliga börja(som äeven brukar sluta med MASSA svordommar)

Önska mig lycka till!


Projekt Barntårta!

Japp denna vecka kommer gå till en(läs flera) barntårta till lille Lenox som fyller 1år. Det är runt 40gäster så får se hur jag skall göra tårtorna, har massa ideér, men sedan skall tiden o allt passa oxå=) Men ska bli super skoj!

Det skall vara en pojktårta med "pojk" färger. Bilar eller nalle är något som önskas!







Älskade sickepott!

Visst är det underbart att baka och arbeta då man har riktiga verktyg, om det sedan är söta som socker gör det ju ännu roligare!

Jag hittade denna underbart söta Slickepott på Lagerhaus och föll direkt, retro söt och helt underbart material, använder denna jämt nu! Att den sedan matchar mina margaretha skålar ger det ju ett stort plus:)



 

 

Som sagt, slickepotten från Lagerhaus.

Och de söta blåa Margaretha skålarna är från Mikadesign - Mina favoriter i köket som jag jämt bakar i, så himla smidigt med lock! Köpa dina skålar hos Mikadesign du med!

 


Chokladfestivalen!

Ja ni har vääl inte missat att den äger rum den 15-17 Otober på Nordiska museet. ( Jag själv missar det tyvär, men kanske lika bra med tanke på vikten)

" Välkommen till en festival för alla sinnen i dagarna tre! För nionde året i rad intar choklad- tillverkare, leverantörer, chocolatierer och konditorier museets stora hall och visar upp och säljer det senaste inom kvalitetschoklad. Välj bland praliner, chokladkakor och bakverk. Fråga experter, provsmaka, köp med hem och njut! Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om. Vi vill även synliggöra människor som jobbar med detta goda varje dag. "









Underbara bilder!
Ska ni dit? Har ni vägarna förbi eller bor ni där så måste ni ju dit!
För mer information klicka här!

Tårtbotten!

Med DETTA recept får man jämt helt underbara bottnar, Höga, fina, saftiga och ootroligt goda!



Folie kartongen brevid är för att se hur hög den är! (plus att den folien är bäst att plasta tårtorna med)

Rock tårta.

Denna tårtan är jag inte alls nöjd med:/ Jag hade en vääldigt snäv budget och tiden rann ifrån mig. Jag är jätte nöjd med microfonen och döskalle noterna. Men inte helheten i sig! Men för det superlåga priset han fick beta för denna fick han verkligen valuta för pengarna! Plus att han vart super nöjd och det är ju huvudsaken!



So far so good:D



Då han inte är en "Hård" rockare vart det lite mer 50´s kännsla på den!



Skall noter! Fiiina:D



Helt OK iaf!

Vita tårtbottnar
Jordgubbscrem
Vaniljscreme
Täkt med SP & Grädde!

Tårtbrickan är från Siluett. ( jag saknar tyvär lite storlekar så får klippa till mina för att passa tårt kartongen=/..)


Sneek Peek!

På kvällens tårta- Tema rock!




Tips & Tricks!

 

När jag lägger en tårta så gör jag den jämt dagen innan. Sedan låter jag den stå över natten inplastad. Detta är ett jätte viktigt moment då det ger en stadig och fast tårt att jobba med, vilket gör att jobbet med att få en jämn och fin tårta så mycket lättare.

Att den sedan kan suga upp alla safter och bli riktigt saftig gör inte saken sämre!

 

 


Rock tårta!

Helgens beställning ska gå i musikens och rockens tema! Är sångaren i min sambos band som ska ha den! Shit så svårt det är att hitta inspiration som passar.









Tror att mikrofonen är min huvud inspiratör då åhan är sångare. vilken gillade du bäst? Har du några andra ideér?





De 2 översta bilderna är gjorda av mig!



Kanelbulle deluxe!

Jag lovade igår att ni skulle få ett super god "kanel"bulle recept. Så här kommer det.

Börja med en sats grundrecept av kanelbullar, tex denna;

Ingredienser:
Ca 40st

50g jäst
175g smör
5dl standardmjölk
800g vetemjöl
1dl socker
2tsk nystött kardemumma
½tsk salt
1 ägg
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smöret blanda med mjölk och låt det bli fingerljummet. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Väg upp mjölet. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjöl ( spara lite till utbakningen). Arbeta väl 5min i maskin eller 10 min för hand till en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek.

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 3 delar. Kavla ut varje del till en rektangel på mjölat bord. Bred på önskad fyllning, se receptet eller en sorts fyllning på varje.

rulla ihop, skär i skivor och lägg i bakformar. Låt jäsa under bakduk i 40min. Pensla med uppvispat ägg och stö på pärlsocker.

Grädda i 250 graer i 5-10 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler.


Fyllning:

Kanel-,mandel och pistaschfyllning
Räcker till 1/3 av grundsatsen.
Ingredienser:

50g smör
100g madelmassa
1½dl hackade pistaschnötter
2tsk kanel

Riv madelmassan och blanda med smöret. Tillsätt hackade nötterna(spara lite till dekoration) kanel + lite grön karamelfärg om du vill. Arbeta ihop till en jämn röra.

Bred ut fyllningen på den utkavlade degen och följ sedan grundreceptet.




Kanel- och ingefärsfyllning

Räcker till 1/3 av grundsatsen.

150g smör
1dl hackad syltad ingefära
½dl socker
1msk kanel

Bred på smöret på den utkavlade degplattan. Strö över hackad ingefära, socker och kanel. Rulla ihop skär i skivor och lägg i formar

Följ sedan grundreceptet.



Kanel-,apelsin Och mörk chokladfyllning.
Räcker till 1/3 av grundsatsen.

150g smör
1msk kanel
½dl socker
50g riven Anthonberg mörk choklad
1 apelsin, rivet skal

bred ut smöret på den utkavlade dehplattan. Strö över kanel och socker. Hacka chokladen och strö över tillsammans med rivet apelsinskal.

Följ sedan original receptet!












Vinnarna av tävlingen i sammarbete med YR!

Japp drog dom igår men har inte hunnit berätta vilka vinnarna vart:) Så här kommer de:

1:a Plats = Sandra

2:a Plats= IngaLill

3:e Plats= Cassandra


Ett stort grattis till er:)


En liten utmaning!



Nu kommer här en liten frågeutmanning. Jag svarar på frågorna sen
ber jag 3 andra göra likadant och utmanna 3
andra att göra desamma.

Jag vart utmanad av: Frökenkök

 

1. nämn 3 saker du alltid har i kylskåpet?
(utöver mjölk, smör, ketschup)

- Broccoli

- Chili sås

- Creme Fraich

 

2. nämn 3 saker du alltid har i frysen?

- Fryst frukt & bär

- Hemma bakade frysta bullar och andra bakverk

- Fisk

 

3. nämn 3 saker du alltid har i ditt torrförråd?

- Pasta Färg

- Bakpulver

- Mjöl

 

4. nämn 3 saker du älskar men köper sällan för det

e för dyrt, tyvärr?

- Färska kräftor ( hade kunnat leva på det)

- Sushi

- Räkor

 

5. länka de 3 du utmannar.

Angelicascupcake

Cupcakefluffan

Bakglädje


Oktober rabatt hos Kalasbolaget!

Hela Oktober månad ger Kalasbolaget 20% rabatt på HELA sortimentet om du uppger  HALLOWEEN  i kassan så du beställer!

Så passa på nu och hoppa inför halloween fetsen eller varför inte barnkalaset!



Kanelbullens dag!

Ja det har väl ingen missat, jag är väl en av 100 bakbloggar som skriver om detta:D Men känner att det lixom är min plikt att berätta det iaf=)
Jag sitter tyvär o jobbar ända tills 7 ikväll så tror inte att det kommer bli något bullbak idag, får ta det i morgon! Men ikväll ska ni få en super smarrigt recept iaf på lite annorlunda bullar!

Ta nu en bulle och njut av det underbara höst vädret! Så ska jag ta och dra fram några vinnar ei YR.nu tävlingen:D

 


Jag tävlar!



Jag tävlar om en Decoupe dekoreringssprits från webbutiken Culina hos Sockerrus.

Tävla HÄR du med!


Kristyr!

Haj tårtan hade jag spritsat själva hajen med kristyr( Jag fick dock varken tag på florsocker utan stärkelse eller äggvite pulver, men det funkar om man ska göra sådana saker, men man får inga fina toppar). Man ska helst ha Florsocker utan stärkelse i, då blir inte kristyren lika skör.
Men har man äggvitepulver i så kan du ha vilket florsocker du vill och den blir underbar att jobba med och glir liiite mer elastisk då den innehåller något ämne som gör den lite mer gummig.

Recept utan äggvite pulver:

600g Florsocker (utan stärkelse)
2 äggvitor
1 tsk citronsaft


Blanda ihop allt, ta lite florsocker i taget så du kan bestämma konsistensen själv. Gör ett test genom att sätta en klick mellan pekfinger och tumme, sära på fingrarna och om det bildas långa toppar som inte tappar formen eller vissnar så är den bra! Vispa gärna kristyrenb länge. Blir den för torr, tillsätt lite vatten!



Recept med äggvite pulver:

1pkt florsocker
2,5mck äggvitepulver
5mck hett vatten


Blanda florsocker med äggvitepulver, tillsätt hett vatten och låt blandaren gå på lägsta hastighet i 10-15 minuter.
Skrapa ner ev. florsocker som hamnar på kanten av bunken med en slickepott. Det ska bildas fina toppar i kristyren, då är den klar(även här kan du testa mellan två fingrar)
Det här receptet är en väldigt tjock kristyr, späd gärna med mer vatten om du vill ha den tunnare.



Bra att ha till hands är rena fuktiga handdukar/trasor som du dels kan lägga över kristyrbunken då du inte använder den och även kan lägga över dina fyllda spritspåsar och tyllar. På så vis stelnar inte kristyren och det är bara att varva mellan tyllar och färger.




Haj Tårta!

Här kommer resultatet.







Färgen är inte tårtan rättvis, men jag vart jätte nöjd efter mycket pill:) Hoppas deb 5åriga flickan som skulle få den vart det oxå:)

Vaniljbottnar
Vaniljcrem
Jordgubbar
Täck med grädde & SP

Tårtbrickorna är från fantastiska siluett, tyvär börjar dem ta slut:/




Marshmallowfrosting

Jag har läst mycket om denna frosting och var bara tvungen att testa det. Ingen personlig favorit, för smörig och söt. Men dem som åt av den gillade det!

Ingredienser:

150g smör
4dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vanilj pulver

Låt smöret bli rumsvarmt så går det lättare. Vispa sedan ihop allt i en skål.

 

 


Hej då bak!

I ferdags var det min sista dag på DHL. Så jag bakade lite och bjöd på fika, vilket uppskattades av alla. Allt vart inte Som jag vela men vart jätte gott iaf:)

Cakepops



Frosting



Vit choklad från Odense







Strösslet är från DrOetker



Underbara formar från Kalasform





Strösslet från Kryddburken



Borgeby Kryddgård



Mmmm så god. Även dess små formar från Kalasform.



Vanilj Cupcake fyllda med jordgubbar toppade marshmallows frosting.

Och cakeballs- med smak av nutella & banan/hasselnöt. Super goda!

Formarna kommer från underbara Kalasform & den vita chokladen från Odense.

 




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!