Akuten!
Kalasform
Kalasform finns nu även på Facebook- Klicka dig in och bli en medlem du oxå, bli först att se nyheterna, dele med dig av dina bakverk eller inspireras av alla underbara formar och bakverk som erbjuds.
Tack åter igen Christina!
Göteborgskex!
Och i och med detta kommer det även komma en tävling där ni mina kära läsare har chansen att vinna ett kitt från göteborgskex. Härligt va?
Tävlingen kommer upp i morgon!
Kristyr skola- step by step!
Vad tycker ni om detta?
Är detta något som ni skulle intressera er?
Jag själv tycker att det var super svårt att spritsa snyggt innan man kom på knepen ( och jag jobbar än på dem)
Vad tycker ni och är det något särskilt ni skulle vilja lära er/veta?
Chokladtårta i mikron.
Ingredienser:
1½ dl socker
2dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ msk kakao
75 g smör
3/4 dl vatten
2 små ägg ( eller 1 stort)
Gärna chokladströssel att garnera med!
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Lägg matfettet i en låg form, tex en pajform, och smält det på full effekt, max 800W 2min. Häll i vattnet.
Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i mjölblandningen tillsammans med fettet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan på medeleffekt ca 8min. Den får gärna vara lite kladdig i mitten inuti. Strö chokladströsel över den varma kakan och garnnera gärna med färsk frukt och servera med lättvispad grädde.
(bilden är från google)
Recept Anthonberg Salmiak-Choklad Salmiak Cupcake med Citronfrosting
200 gram |
5 dl |
4 st |
2,5 dl |
0,5 tsk |
5 dl |
1 tsk |
0,5 dl | ||
150 gram | ||
Frosting Riven Citronskal |
||
1 st | ||
200 gram | ||
100 gram | ||
4 dl | ||
Ev Gul hushållsfärg & citron smak essense. |
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen.
Tillsätt yoghurt, salt och lakritsflarn, sikta i mjöl och bakpulver, vänd snabbt in i smeten med en slickpott.
4. Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Låt Cupcaken svalna helt medan du gör frostingen.
6. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
7. Lägg alla ingredienserna till frostingen i en bunke och vispa ihop väl till en fluffig smet, färga ev med hushållsfärg.
Bred eller spritsa ut frostingen på din cupcake.
Garnera med citrusströssel.
Vinnaren av Cupcakes Wrappers
Grattis än en gång och tack alla tävlande och YR.nu
Tjejkväll! Känsliga tittare varnas;)
Jag har letat överallt efter penis formar men detta verkar vara omöjlig i de storlekarna jag vill ha dem i;) (höhö)
Men vi får se, ska bli super kul och liiite annorlunda. Hoppas tjejerna kommer uppskatta detta.
Här under bjuder jag på lite Penis tårtor, vissa coola, vissa lite för realistiska.
Så känsliga tittar varnar;)
Bakformar!
Kolla och inspireras!
Detta är min favorit. En höst krans
Tänk så mycket roligt man skulle kunna göra med alla dessa formar, vore man rik hade man köpt alla!
Formodesign.com har verkligen formar för ALLA tillfällen. Både aluminium och silikon. Klicka dig in och du lär inte gå ut tomhänt=)
2 dagar kvar!
Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!
Recept Anthonberg Salmiak-Citronmousse tårta med en frasig choklad & Salmiak botten
En frisk moussetårta, och vilken combination kan slå Citron, Chokad & lakrits?
Ingresienser:
3,5 dl |
6 msk |
150 gram |
4 st |
1 dl |
2 st | ||
0,5 dl | ||
3 dl | ||
Topping |
||
Tillagning
Botten1.Smula kexen och smält smöret, blanda väl.
Låt det svalna lite innan du lägger i chokladen om du inte vill att chokladen skall smälta.
2. Tryck ut massan i formen, grädda i 175 grader i 6 min.
Moussen
1. Tvätta citronerna noga i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften.
2. Förbered ett vattenbad att koka citronkrämen i.
Fyll en kastrull till hälften med vatten.
Koka upp, sänk värmen så vattnet bara sjuder.
3. Vispa lätt ihop äggulor, socker, vatten, finrivet
citronskal och citronjuice i en annan kastrull som är lagom stor att ställa i kastrullen med sjudande vatten.
4. Ställ kastrullen med äggsmet i vattenkastrullen.
Vispa smeten ljus och fluffig över värmen.
Ta av från värmen när krämen börjar tjockna (krämen får inte koka).
Låt svalna.
5. Vispa grädden ganska hårt utan att den blir grynig. Rör ner 1/3 av grädden i citronkrämen till en slät smet.
Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag och fördela moussen på bottnen. Ställ i kylskåp i minst en timme.
Ta ut tårtan och garnera med färska hallon & mynta eller rivet citronskal.
Tårtfatet är från Gerbera
Recept Anthonberg Salmiak-Chokladkola m lakrits.
Ca 50 Kolor
30 min
Ingredienser:
25 g smör
0.5 tsk salt
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl socker
2 msk honung
2 msk ljus sirap
150 g hackad Anthon berg Salmiak.
(ev lite hackade lakritsgodis eller lakrits pulver)
1. Blanda grädde, socker, smör, salt, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då under tiden.
2. Låt koka på svag värme tills smeten når en temperatur på 122 grader, rör om då och då under tiden. Använd dig av en digital kökstermometer. Har du inte någon termometer kan du även använda dig av kulprovet.
3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält.( rör ev ner extra lakrist om du vill ha en mer distignt lakrits smak). Häll kolan i en smord form.
6. Låt svalna och skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Kakornas Kungar!
"Amerikansk dokumentär från 2009. Världens bästa konditorer möts i en stenhård kamp om VM-guldet. Under tre nervpirrande dagar tävlar de i allt från choklad till bräckliga skulpturer i glasyr. Alla är stjärnor, men bara en kan bli kakornas konung."
Så roligt att se andra tårt skapare i arbete!
Anthon berg Salmiak!
"Jag är modig & har atittyd mörk premium choklad smaksatt med salmiak pulver och bitar av lakrits.
jag är en ny smak upplevesle för lakris älskare, jag vågar gå först och och visar vägen, jag skapar åsikter och tror på valfrihet & mångfald. Njut av en läcker kombination av smak & kännsla."
Mitt Betyg:
Chokladen i sig är det aldrig något fel på när det kommer till Anthon Berg, men jag skulle vilja ha en lite "starkare" smak av just salt lakris. Men gillar man lakrits så älskar man denna, så är det bara.
Info:
"Anthon Bergs 100 grams -serie består av 9 smaker alla med Fairtrade märkning.
Läs mer om Fairtrade etiketten här."
Klicka här för att se Anthon Bergs medverkan i Fairtrades reklamfilm.
Första Receptet kommer i morgon;)
Tävling hos Anskus.
Anthon Berg Serie!
"Anthon Berg har mer än ett hundra års erfarenhet av exklusiv chokladtillverkning och är en av de äldsta chokladtillverkarna i Danmark. Allt sedan starten år 1884 har det varit en helig princip för företaget att endast tillverka choklad av bästa kvalitet."
En ny kategori och en liten "serie" kommer nu att dyka upp här kommande veckor.
Varje ny vecka kommer ni att få bekanta er med en ny smak från Anthonbergs nya serie av lyxiga chokladkakor. Det kommer bjudas på Tips, Recept, Chokladens & Anthonbergs historia mm.
Ni kommer kunna hitta Hela Serien under kategorin "Anthon Berg"
"Choklad är ett ämne som hamnat alltmer i fokus. Många har fått upp ögonen för chokladens många fasetter och smaknyanser – och inte minst för dess historia. Idag definieras choklad som en ätbar produkt, bestående av kakao och socker, men ursprungligen användes den som dryck eller i mer grötliknande rätter. Användningen av kakao kan spåras 2600 år bakåt i tiden, till det norra området av Belize."
Anthon Berg!
Gå in på Välj din favorit och var med och ha chansen att få din favorit hemmskickad;)
När ni ändå är igång, klicka er in på Tasteline & sök på Anthonberg;)
Jag tävlar om en goodiebag!
"Jag är med och tävlar om en stor goodiebag värd minst 8000 kr hos Lindet. Tävlingen hittar du här! Var med du också!"
♦ Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kr att köpa canvastavlor för. Dessutom bjuder de på frakten!
♦ Karin Herzog sponsrar med en lyxig Oxygen Foot Cream.
♦ Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 500 kr att shoppa kalasprylar för.
♦ Cb kids sponsrar med ett presentkort på 200 kr.
♦ Namnnappen sponsrar med en motivnapp.
♦ Barntyger.se sponsrar med en stor och en liten textilkorg från Nyblom o Kollén.
♦ Spöket Laban sponsrar med Tummen badcapé och Tummen reflex till vagnen.
♦ Bambino Mam AB sponsrar med ett On-the-Go –kit ( picnicbox, sportflaska, bestick osv ) från Bambino's sortiment.
♦ Darling Express sponsrar med ett presentkort på 250 kr. Darling Express, som har perfekta presenter till nyfödd baby, levererar gärna vinsten presentinslagen.
♦ Pappaprylar sponsrar med en valfri vara till ett värde av upp till 500 kr från Pappaprylar.se - babymonitorer, skötväskor, barnsäkerhet och mycket mer!
♦ Studio Nele, som bland annat säljer fina doppresenter, sponsrar med en valfri grafisk tavla (21 * 30 cm).
♦ Önskefoto sponsrar med en Fotokalender Klassisk med ett lyxomslag.
♦ Kalasform sponsrar med 8 paket Mumim bakformar (tryffel och muffin).
♦ Pledd.net sponsrar med en personlig Baby filt i valfri färg. En babyfilt med barnets namn, födelsedatum, födelsetid, vikt, längd och dedikation.
♦ KidMix sponsrar med en halsduk från Fransa Kids.
♦ My Own Style sponsrar med en almanacka i plåt med praktiska magneter att flytta på för att välja datum.
♦ myHeart sponsrar med par örngott/Kuddfodral, Mitt hjärta tillhör dig.
♦ Barnkalaset sponsrar med en valfri tårtbild (oblat).
♦ Leklandet sponsrar med ett presentkort på 300kr att köpa leksaker för.
♦ Living and room sponsrar med två kökshanddukar.
♦ Lindblom of Sweden sponsrar med fyra valfria tavlor (15 x 15 cm). Lindblom of Sweden har en barntavla för alla.
♦ MyKidoo sponsrar med ett matset och bestick.
♦ Familjesmycken är med och sponsrar med ett presentkort på 500 kr. Familjesmycken har underbara namnsmycken för hela familjen.
♦ Ecoloco sponsrar med en ekologisk shoppingväska från Katvig, som går att göra om till en barntunika.
♦ Bokstavsboden sponsrar med en valfri bokstavskudde.
♦ Snutten.se sponsrar med ett 3-pack snuttefiltar.
♦ Bioform sponsrar med Broncilan och Flurival som är perfekt mot höstens förkylningar.
♦ Royaltstick.se sponsrar med en Royal T-Stick.
Tårta med leksaks tema!
Men är nöjd iaf, tyckte de vart söta tillsammans!
Nalle med klossar och bil. Nr 1 så klart då Lennox fyllde 1år!
Super dåligt foto men kom på precis innan de skulle hämta tårtan att jag glömt knäppa kort på denna!
Lennox 1år! Och ett stjärnljus i mitten.
Prickar längs sidorna!
Vanilj Tårtbottnar
Jordgubb/blåbär & Jodrgubb/hallon
Vaniljcrem
Spacklad med grädde / Smörkräm
Täckt och dekorerat med SP
Tårtbrickorna kommer från Siluett ( som jag tyvär fick klippa till då jag bara har ett fåtal STORA kvar)
Ljuset är från härliga Celebrations!
Vinter Vit!
En vit choklad med en hint av vanilj! Den kommer komma ut i butikerna vecka 42.
Vad tycker ni, För eller emot vit choklad?
Jag älskar att baka med vit choklad, men äta den direkt som den är......osäker, kankse den snälla vanilj smaken kan lätta upp den. Måste testa=)
Fortsättning följer......
Jag vet ej vad som gick fel men tårtan började svettas när jag hade dekorerat klart den. FAAAAN. Så det var bara att börja om! Jag som köpt den bästaste SP OCH fodrat locket, och ändå böjade skiten att smälta!
Jag har nu gjort allt för att fodra min tårta ( som än så länge inte visar några tecken på att svettas) Så HÅLL TUMMARNA att den klarar natten=(( Annars vet jag inte vad jag gör, ger bort den gratis i morgon!
Så konstigt att av 2st likadana tårtor börjar den ena att svettas, då jag gjort dem exakt lika. Jaja något har jag säkert lärt mig=// Hoppas den smakar lika bra i morgon som den andra oxå!
Nä nu ska jag tigga till mig en massage, för min rygg dödar mig!
Bilder får ni i morgon ( om det finns någon tårta kvar:S)
Facebook Tävling i sammarbete med MIKADESIGN!
Då jag nåtte 100 Medlemmar på FB utlovade jag en tävling, bättre sent än aldrig då vi invänatde dessa produkter.
Allt ni behöver göra är att "gilla" MaddesMumms & MikaDesign på Facebook.
Lämna sedan en komentar i detta inlägg att ni är med och tävlar!
Så lycka till nu att vinna dessa underbara redskap i mycket hög kvalite och härliga färger!
Klicka på namnen så kommer ni direkt till respective FB sida!
Beställning!
Någon som har tips på recept och smaker?
Jag älskade ju att jobba med marschmallows fluffen, men den var för söt för min smak, så tar gärna ett förslag på frosting som håller formen snyggt men samtidigt smakar bra!
Lennox 1års tårta!
Det kommer bli finare då detta är slarviga bilder som är helt "oputsade" Så var inte orolig Bianca om du ser detta;)
Kan ni gissa vad temat vart?
En andra Chans!
Allt ni behöver göra är att kommentera detta inlägg.
Vill nu ha en extra chans skriv då om tävlingen i eran blogg.
Tävlingen pågår tills den 22/10
LYCKA TILL!!
Full rulle!
Önska mig lycka till!
Projekt Barntårta!
Det skall vara en pojktårta med "pojk" färger. Bilar eller nalle är något som önskas!
Älskade sickepott!
Jag hittade denna underbart söta Slickepott på Lagerhaus och föll direkt, retro söt och helt underbart material, använder denna jämt nu! Att den sedan matchar mina margaretha skålar ger det ju ett stort plus:)
Som sagt, slickepotten från Lagerhaus.
Och de söta blåa Margaretha skålarna är från Mikadesign - Mina favoriter i köket som jag jämt bakar i, så himla smidigt med lock! Köpa dina skålar hos Mikadesign du med!
Chokladfestivalen!
" Välkommen till en festival för alla sinnen i dagarna tre! För nionde året i rad intar choklad- tillverkare, leverantörer, chocolatierer och konditorier museets stora hall och visar upp och säljer det senaste inom kvalitetschoklad. Välj bland praliner, chokladkakor och bakverk. Fråga experter, provsmaka, köp med hem och njut! Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om. Vi vill även synliggöra människor som jobbar med detta goda varje dag. "
Underbara bilder!
Ska ni dit? Har ni vägarna förbi eller bor ni där så måste ni ju dit!
För mer information klicka här!
Tårtbotten!
Folie kartongen brevid är för att se hur hög den är! (plus att den folien är bäst att plasta tårtorna med)
Rock tårta.
Då han inte är en "Hård" rockare vart det lite mer 50´s kännsla på den!
Skall noter! Fiiina:D
Helt OK iaf!
Vita tårtbottnar
Jordgubbscrem
Vaniljscreme
Täkt med SP & Grädde!
Tårtbrickan är från Siluett. ( jag saknar tyvär lite storlekar så får klippa till mina för att passa tårt kartongen=/..)
Sneek Peek!
Tips & Tricks!
När jag lägger en tårta så gör jag den jämt dagen innan. Sedan låter jag den stå över natten inplastad. Detta är ett jätte viktigt moment då det ger en stadig och fast tårt att jobba med, vilket gör att jobbet med att få en jämn och fin tårta så mycket lättare.
Att den sedan kan suga upp alla safter och bli riktigt saftig gör inte saken sämre!
Rock tårta!
Tror att mikrofonen är min huvud inspiratör då åhan är sångare. vilken gillade du bäst? Har du några andra ideér?
De 2 översta bilderna är gjorda av mig!
Kanelbulle deluxe!
Börja med en sats grundrecept av kanelbullar, tex denna;
Ingredienser:
Ca 40st
50g jäst
175g smör
5dl standardmjölk
800g vetemjöl
1dl socker
2tsk nystött kardemumma
½tsk salt
1 ägg
pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Smält smöret blanda med mjölk och låt det bli fingerljummet. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Väg upp mjölet. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjöl ( spara lite till utbakningen). Arbeta väl 5min i maskin eller 10 min för hand till en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 3 delar. Kavla ut varje del till en rektangel på mjölat bord. Bred på önskad fyllning, se receptet eller en sorts fyllning på varje.
rulla ihop, skär i skivor och lägg i bakformar. Låt jäsa under bakduk i 40min. Pensla med uppvispat ägg och stö på pärlsocker.
Grädda i 250 graer i 5-10 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler.
Fyllning:
Kanel-,mandel och pistaschfyllning
Räcker till 1/3 av grundsatsen.
Ingredienser:
50g smör
100g madelmassa
1½dl hackade pistaschnötter
2tsk kanel
Riv madelmassan och blanda med smöret. Tillsätt hackade nötterna(spara lite till dekoration) kanel + lite grön karamelfärg om du vill. Arbeta ihop till en jämn röra.
Bred ut fyllningen på den utkavlade degen och följ sedan grundreceptet.
Kanel- och ingefärsfyllning
Räcker till 1/3 av grundsatsen.
150g smör
1dl hackad syltad ingefära
½dl socker
1msk kanel
Bred på smöret på den utkavlade degplattan. Strö över hackad ingefära, socker och kanel. Rulla ihop skär i skivor och lägg i formar
Följ sedan grundreceptet.
Kanel-,apelsin Och mörk chokladfyllning.
Räcker till 1/3 av grundsatsen.
150g smör
1msk kanel
½dl socker
50g riven Anthonberg mörk choklad
1 apelsin, rivet skal
bred ut smöret på den utkavlade dehplattan. Strö över kanel och socker. Hacka chokladen och strö över tillsammans med rivet apelsinskal.
Följ sedan original receptet!
Vinnarna av tävlingen i sammarbete med YR!
1:a Plats = Sandra
2:a Plats= IngaLill
3:e Plats= Cassandra
Ett stort grattis till er:)
En liten utmaning!
Nu kommer här en liten frågeutmanning. Jag svarar på frågorna sen
ber jag 3 andra göra likadant och utmanna 3
andra att göra desamma.
Jag vart utmanad av: Frökenkök
1. nämn 3 saker du alltid har i kylskåpet?
(utöver mjölk, smör, ketschup)
- Broccoli
- Chili sås
- Creme Fraich
2. nämn 3 saker du alltid har i frysen?
- Fryst frukt & bär
- Hemma bakade frysta bullar och andra bakverk
- Fisk
3. nämn 3 saker du alltid har i ditt torrförråd?
- Pasta Färg
- Bakpulver
- Mjöl
4. nämn 3 saker du älskar men köper sällan för det
e för dyrt, tyvärr?
- Färska kräftor ( hade kunnat leva på det)
- Sushi
- Räkor
5. länka de 3 du utmannar.
Angelicascupcake
Cupcakefluffan
Bakglädje
Oktober rabatt hos Kalasbolaget!
Så passa på nu och hoppa inför halloween fetsen eller varför inte barnkalaset!
Kanelbullens dag!
Jag sitter tyvär o jobbar ända tills 7 ikväll så tror inte att det kommer bli något bullbak idag, får ta det i morgon! Men ikväll ska ni få en super smarrigt recept iaf på lite annorlunda bullar!
Ta nu en bulle och njut av det underbara höst vädret! Så ska jag ta och dra fram några vinnar ei YR.nu tävlingen:D
Jag tävlar!
Kristyr!
Men har man äggvitepulver i så kan du ha vilket florsocker du vill och den blir underbar att jobba med och glir liiite mer elastisk då den innehåller något ämne som gör den lite mer gummig.
Recept utan äggvite pulver:
600g Florsocker (utan stärkelse)
2 äggvitor
1 tsk citronsaft
Blanda ihop allt, ta lite florsocker i taget så du kan bestämma konsistensen själv. Gör ett test genom att sätta en klick mellan pekfinger och tumme, sära på fingrarna och om det bildas långa toppar som inte tappar formen eller vissnar så är den bra! Vispa gärna kristyrenb länge. Blir den för torr, tillsätt lite vatten!
Recept med äggvite pulver:
1pkt florsocker
2,5mck äggvitepulver
5mck hett vatten
Blanda florsocker med äggvitepulver, tillsätt hett vatten och låt blandaren gå på lägsta hastighet i 10-15 minuter.
Skrapa ner ev. florsocker som hamnar på kanten av bunken med en slickepott. Det ska bildas fina toppar i kristyren, då är den klar(även här kan du testa mellan två fingrar)
Det här receptet är en väldigt tjock kristyr, späd gärna med mer vatten om du vill ha den tunnare.
Bra att ha till hands är rena fuktiga handdukar/trasor som du dels kan lägga över kristyrbunken då du inte använder den och även kan lägga över dina fyllda spritspåsar och tyllar. På så vis stelnar inte kristyren och det är bara att varva mellan tyllar och färger.
Haj Tårta!
Färgen är inte tårtan rättvis, men jag vart jätte nöjd efter mycket pill:) Hoppas deb 5åriga flickan som skulle få den vart det oxå:)
Vaniljcrem
Jordgubbar
Täck med grädde & SP
Tårtbrickorna är från fantastiska siluett, tyvär börjar dem ta slut:/
Marshmallowfrosting
Ingredienser:
150g smör
4dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vanilj pulver
Låt smöret bli rumsvarmt så går det lättare. Vispa sedan ihop allt i en skål.
Hej då bak!
Cakepops
Vit choklad från Odense
Strösslet är från DrOetker
Underbara formar från Kalasform
Strösslet från Kryddburken
Mmmm så god. Även dess små formar från Kalasform.
Vanilj Cupcake fyllda med jordgubbar toppade marshmallows frosting.
Och cakeballs- med smak av nutella & banan/hasselnöt. Super goda!
Formarna kommer från underbara Kalasform & den vita chokladen från Odense.