Recept Anthonberg Salmiak-Chokladkola m lakrits.
Super god kola, och en perket kombiation av choklad och lakrits.
Ca 50 Kolor
30 min
Ingredienser:
25 g smör
0.5 tsk salt
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl socker
2 msk honung
2 msk ljus sirap
150 g hackad Anthon berg Salmiak.
(ev lite hackade lakritsgodis eller lakrits pulver)
Ca 50 Kolor
30 min
Ingredienser:
25 g smör
0.5 tsk salt
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl socker
2 msk honung
2 msk ljus sirap
150 g hackad Anthon berg Salmiak.
(ev lite hackade lakritsgodis eller lakrits pulver)
1. Blanda grädde, socker, smör, salt, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då under tiden.
2. Låt koka på svag värme tills smeten når en temperatur på 122 grader, rör om då och då under tiden. Använd dig av en digital kökstermometer. Har du inte någon termometer kan du även använda dig av kulprovet.
3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält.( rör ev ner extra lakrist om du vill ha en mer distignt lakrits smak). Häll kolan i en smord form.
6. Låt svalna och skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Kommentarer
Trackback