Recept Anthonberg Salmiak-Choklad Salmiak Cupcake med Citronfrosting
200 gram |
5 dl |
4 st |
2,5 dl |
0,5 tsk |
5 dl |
1 tsk |
0,5 dl | ||
150 gram | ||
Frosting Riven Citronskal |
||
1 st | ||
200 gram | ||
100 gram | ||
4 dl | ||
Ev Gul hushållsfärg & citron smak essense. |
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen.
Tillsätt yoghurt, salt och lakritsflarn, sikta i mjöl och bakpulver, vänd snabbt in i smeten med en slickpott.
4. Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Låt Cupcaken svalna helt medan du gör frostingen.
6. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
7. Lägg alla ingredienserna till frostingen i en bunke och vispa ihop väl till en fluffig smet, färga ev med hushållsfärg.
Bred eller spritsa ut frostingen på din cupcake.
Garnera med citrusströssel.
Kommentarer
Linda - Cupcakefluffan
härlig cupcakes, låter himla gott citron och lakrits
Anna S
Verkar supergott! Det måste provas. :)
Trackback