Recept Anthonberg Salmiak-Citronmousse tårta med en frasig choklad & Salmiak botten

 

En frisk moussetårta, och vilken combination kan slå Citron, Chokad & lakrits?

Ingresienser:

3,5 dl
6 msk
150 gram
4 st
1 dl
2 st
0,5 dl
3 dl

Topping

Tillagning

Botten
1.Smula kexen och smält smöret, blanda väl.
Låt det svalna lite innan du lägger i chokladen om du inte vill att chokladen skall smälta.

2. Tryck ut massan i formen, grädda i 175 grader i 6 min.

Moussen
1. Tvätta citronerna noga i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften.

2. Förbered ett vattenbad att koka citronkrämen i.
Fyll en kastrull till hälften med vatten.
Koka upp, sänk värmen så vattnet bara sjuder.

3. Vispa lätt ihop äggulor, socker, vatten, finrivet
citronskal och citronjuice i en annan kastrull som är lagom stor att ställa i kastrullen med sjudande vatten.

4. Ställ kastrullen med äggsmet i vattenkastrullen.
Vispa smeten ljus och fluffig över värmen.
Ta av från värmen när krämen börjar tjockna (krämen får inte koka).
Låt svalna.

5. Vispa grädden ganska hårt utan att den blir grynig. Rör ner 1/3 av grädden i citronkrämen till en slät smet.
Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag och fördela moussen på bottnen. Ställ i kylskåp i minst en timme.

Ta ut tårtan och garnera med färska hallon & mynta eller rivet citronskal.

Tårtfatet är från Gerbera




Kommentarer
Linda - Cupcakefluffan

vad gott det ser ut, citron och lakrits är alltid en bra kombination :-)

2010-10-21 06:03:17
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!