Recept Anthonberg Salmiak-Citronmousse tårta med en frasig choklad & Salmiak botten
En frisk moussetårta, och vilken combination kan slå Citron, Chokad & lakrits?
Ingresienser:
3,5 dl |
6 msk |
150 gram |
4 st |
1 dl |
2 st | ||
0,5 dl | ||
3 dl | ||
Topping |
||
Tillagning
Botten1.Smula kexen och smält smöret, blanda väl.
Låt det svalna lite innan du lägger i chokladen om du inte vill att chokladen skall smälta.
2. Tryck ut massan i formen, grädda i 175 grader i 6 min.
Moussen
1. Tvätta citronerna noga i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften.
2. Förbered ett vattenbad att koka citronkrämen i.
Fyll en kastrull till hälften med vatten.
Koka upp, sänk värmen så vattnet bara sjuder.
3. Vispa lätt ihop äggulor, socker, vatten, finrivet
citronskal och citronjuice i en annan kastrull som är lagom stor att ställa i kastrullen med sjudande vatten.
4. Ställ kastrullen med äggsmet i vattenkastrullen.
Vispa smeten ljus och fluffig över värmen.
Ta av från värmen när krämen börjar tjockna (krämen får inte koka).
Låt svalna.
5. Vispa grädden ganska hårt utan att den blir grynig. Rör ner 1/3 av grädden i citronkrämen till en slät smet.
Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag och fördela moussen på bottnen. Ställ i kylskåp i minst en timme.
Ta ut tårtan och garnera med färska hallon & mynta eller rivet citronskal.
Tårtfatet är från Gerbera
Kommentarer
Linda - Cupcakefluffan
vad gott det ser ut, citron och lakrits är alltid en bra kombination :-)
Trackback