Tårtdecor!
13kg sockerpasta;P
Lite smått och gott
SvartSP
Flowerpast
En flower veins
Och en 5 bladig utstickare
Fiskpudding!
1.5 kilo potatis
250g gravad lax
250g laxfile
5st ägg
1dl grädde
4dl mjölk
2knippar dill
Kryddor efter smak!
Koka potatis, låt svalna och skär sedan i bitar, lägg ut hälften av potatisen i en ungsform, lägg sedan på alla fisk och dill. Vispa upp äggen med grädden, mjölkken och önskade kryddor. Lägg på den sista potatisen och slå över äggstammingen! Låt stå i ugnen tills äggen "stannat" i 180grader
Den underbara formern är från Gerbera, alltid lika roligt att servera i dessa.
BärMousse!
Ingredienser:
5blad gelatin
2msk hett vatten
250g färsta eller frysta bär
3msk florsocker
3msk vaniljsocker
3dl vispgrädde
Lös upp gelatinet i det heta vattnet och vispa ihop med bären och sockret, vispa noggrant så det ej bildas klumpar av gelatinet. Vispa grädden tjock och rör ner i bären. Räcker till ett lager i en 22cm tårta!
Provbakning
Chokladcupcakes fyllda med tobleronefluff och toppade med syrlig hallonmousse (fy fasiken så goda dem vart) Dekorerade med blommor i kristyr(hemma gjorda) och choklad bladen är från Dr.Oetker
Cupcakesen på bakre raden har även choklad hjärtan från Dr.Oetker
dessa åt jag o sambon upp;P
Recepten kommer senare! Ett måste att pröva;P
Lime & Mascarpone mousse
5dl vispgrädde
250g mascarpone
½dl florsocker
skalet av 4st lime och saften av 2st
Vispa grädden hårt. Vispa ihop mascarpone, florsocker samt saklet från limen och saften. Vispa ner grädden lite i taget. Låt moussen stå i kylen i några timmar. Smaka av med limen, jag tycker att detta blir en perfekt smak av lime men då detta kan variera så var lite försiktig med lime.
Låt vila i kylen i någon timme. Sedan klar att fylla tårtan!
Big spender!
Hoppas dock att jag blir friskt snart då jag e dunder förkyld=/
Glöm inte tävlingen!
Tårtbotten recept!
Ingredienser:
5st ägg
3dl socker
3dl mjöl
1dl potatismjöl
1msk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1dl hett vatten
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem ner i äggsmeten varvat med det varma vattnet. Rör försiktigt. Häll smeten i en smort och mjölad form, ca 22cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 55 min!
(denna tårtbotten recer sig rejält, så bakar du i en vanlig form så glöm inte att sätta smörpapper runt kanterna på formen, annars kommer den arr rinna över kanterna)
85års Tårta!
Vaniljbottnar(kommer recept på den för den vart UNDERBAR)
Hallonmousse
Limemousse med mascarpone
Tänkte med smörkräm och SP
BLommorna är gjorda i SP och kristyr.
Tårtbrickan kommer från underbara Siluett
Var så fin på sidorna men missade att knäppa kort på de!
Bröllops tårta!
Vaniljbottnar
Hallon& Blåbärsmousse
Vaniljfluff
Spacklad med grädde och täkt i SP.
Min första bröllops tårta så jag är mycket nöjd och fick många beröm under natten!=)
( så här bra kamerablixtrar fångar verkligen alla skavanker;P)
Vinn produkter från Kalasbolaget!
Såhär tävlar du:
1st lott: Gå in på Kalasbolagets hemsida och välj ut en av produkterna som du skulle välja om du vann och lämna en kommentar där du uppger vad du väljer.
2st lotter: Gör som ovan plus ett av följande alternativ:
För dig med blogg: Kopiera bilden plus ovan den feta kursiva texten under och gör ett inlägg om. Se till att alla länkar funkar. Och bifoga länken till ditt inlägg
För dig utan blogg: Maila 3st vänner och bifoga texten och bilden ovan och skicka även en kopia till mig på [email protected]
1 kvar 2 to go!
I helgen skall det göra 2 st till. en födelsedags tårta till en 85 årig man. Måste medge att det är svårare då det är till en karl som man inte känner och inte har fått några önskemål från. det känns som att alla tårtor är så kvinliga! Jag vill ha en ganska neutral tårta!
Har även fått en till bröllops beställning, detta ät skit kul, liet annorlunda oxå mot vad jag brukar göra men ska bli spännande!
Så håll ut bilder kommer snart och ikväll kommer det komma upp en tävling i sammarbete med Kalasbolaget:D
Jag tävlar hos Sockerrus!
Scandinavian Cake Show-TårtDecor.
Agneta Olsson vill tillsammans med Tårtdecors personal hälsa dig vamt välkommen till Skandinaviens största Tårtutställning.
Lö & Sö 18-19 Sept. i Kungälv
Utställningen kommer att hållas på Kvarnkullen i Kungälv. Karta dit hittar du här. Entréavgift: 60:- (gäller för både lör & sön)
Du kommer bla hitta:
TÅRTUTSTÄLLNING
TÅRTTÄVLING
DEMOSTRATIONER
MINIKURSER
FÖR MER INFO KLICKA HÄR.
Tävling Madickens värd!
Tävling!
Vinst 1: En söt zinkhink för klädnypor etc. Med den lilla kroken kan du hänga upp hinken på stecket! =)
Vinst 2: En snygg kökshandduk enligt bilden. Vinsten är sponsrad av butiken "Hemma hos Emla". Emla har både en fysisk butik i Lund och en webbutik. Titta gärna in där!
I föregående inlägg ser du bilder från den söta lilla butiken!
Tävla här hos madickens värd!
Tävling Bagerskan:
Sista botten är gräddad!
Japp har dock inte vågat kolla på den än, har haft sååååå mycket krongel med dessa bottnar. Inte min bakvecka helt enkelt. Så hoppas den vart bra! blommorna jag skulle ha fanns tydligen inte heller=/ Så imorgon och fredag blir det till att jag veeeeerkligen har TUR då jag måste hitta den bruden önskar eller någon som kan kompensera det mycket BRA! Ska även köpa sidenband!
Undertiden har jag letat lite inspiration till en tårta nästa vecka, och på vägen hittade jag lite "annorlunda" bröllops tårtor! Titta och njut:D
Socker Pasta!
Bröllops tårta på G!
Fick en till tårt beställning idag! Suuper skoj:D
Tårtbrickorna är från siluett(nu vet jag varför det är hål i mitten på dem;)
India Tree Tävling/Give Away
Nu har strössel & Annat en tävling på sin blogg där en lycklig vinnare kan vinna allt av detta som är med på bilden:) Vem kan få nog av dessa sötsaker? Så klica din in till Strössel & Annat och var med du oxå!
Tårt Recept!
RUND 15/18CM/ KVADRATISK 12x12/15x15cm
Smör: 150g
Strösocker: 3 3/4dl
Vetemjöl: 2½dl
Bakpulver: 1½tsk
Ägg: 3st
Vaniljextrakt: ½tsk
BakTid i ugnen: 50min
RUND 20cm/ KVADRATISK 18x18cm
Smör: 200g
Strösocker: 2½dl BakTid i ugnen
Vetemjöl: 3 1/4dl
Bakpulver: 2tsk
Ägg: 4st
Vaniljextrakt: 3/4tsk
BakTid i ugnen: 50min
RUND 22cm/ KVADRATISK 20x20cm
Smör: 250 g
Strösocker: 3 dl
Vetemjöl: 4 1/4dl
Bakpulver: 2,5 tsk
Ägg: 5 st
Vaniljextrakt: 1 tsk
BakTid i ugnen: 60min
RUND 25cm/ KVADRATISK 22x22 cm
Smör: 350 g
Strösocker: 4 dl
Vetemjöl: 6 dl
Bakpulver: 3,5 tsk
Ägg: 7 st
Vaniljextrakt: 1 tsk
BakTid i ugnen: 1h & 15min
RUND 28cm/ KVADRATISK 25x25cm
Smör: 450g
Strösocker: 5½dl
Vetemjöl: 7½dl
Bakpulver: 4,5tsk
Ägg: 9st
Vaniljextrakt: 1½tsk
BakTid i ugnen: 1h & 30min
RUND 30cm/ KVADRATISK 28x28cm
Smör: 550g
Strösocker: 6½dl
Vetemjöl: 9dl
Bakpulver: 5tsk
Ägg: 11st
Vaniljextrakt: 2tsk
BakTid i ugnen: 1h & 30min
Sätt ugnen på 160grader. och smörj formen.
Rör smöret och sockret vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett och ett,och vispa en stund mellan varje.
Sikta ner mjölet och bakpulvret, rör väl. Tillsätt vaniljextraktet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen, den är färdig då den släpper i kanterna.
Låt kaka vila i formen en stund innan du stjälper upp den.
Du kan smaksätta smeten, här är alternativen för en 20cm tårta. Anpassa sedan efter din storlek.
CITRUS- riv skalet från 1½-2 citroner eller apelsin i smetan(men inte saften)
KAFFE-Tillsätt ½dl espresso-eller starkt pulver kaffe
BANAN- Tillsätt en mycket mogen mosad banan/ägg
MANDEL- Ersätt en fjärdedel av mjölet med samma mängd mald mandel och två droppar mandelessens.
Blogg krångel!
Så är det någon som har ett kanon recept på tårtbotten tveka inte att höra av dig:D
Jag har sett att flera stycken har problem att kommentera min blogg=( Jag vet ej varför! Men jag ska verkligen försöka ändra min blogg. göra om den helt! Ska bara hitta en underbar själ som kan fixa det!!!Känner du dig manad?=)
Tack för alla fina komplimanger det värmer värkligen!
Blommor även en fröjd för munnen!
Ja blommor kan man mer än njuta av med ögat och näsan. Det är en fröjd att ha i maten, dekorera blommor med eller varför inte göra en underbar dryck på det! Här tänkte jag ge lite tips på vad du kan göra av blommorna, och även vilka blommor som passar bäst till vad. (tänk på att inte använda köpe blommor om det skall ätas då
dessa är start besprutade)
Vissa går bra att ha i sallader, medan andra passar som tårtdekoration som kanske inte alltid äts upp. Blåklint, smultron- och jordgubbsblommor, gladiolus, doftpelargon, daglilja, luktärt och rosor går alla bra att garnera tårtan med.
Fint hackade blad av doftpelargon kan blandas i smeten till sockerkakan eller placera hela blad i den smorda formen innan smeten hälls i.
Du kan även lägga blommor i bålet, eller frysa in i iskuber, t ex gurkört, ringblomma, blåklocka, lavendel, kaprifol, förgätmigej, primula, gullviva och viol.
Rosenbål | |
1 flaska rosévin 4 msk vodka 75 g skivade jordgubbar kronblad från några rosor 1 flaska kolsyrat mineralvatten Häll rosévinet i en bålskål. Tillsätt vodka och de skivade jordgubbarna. Strö kronbladen från rosorna över. Ställ bålen i kylskåpet en timme. Häll på mineralvattnet strax före serveringen |
|
|
|
|
|
Rosensylt | |
450 g doftande röda eller rosa rosenblad 5 ½ dl vatten 5 ½ dl socker pressad saft av 2 citroner 1 msk rosenvatten Rensa bort den inre vita delen av blombladen. Skölj och låt bladen rinna av. Koka upp vattnet i en tjockbottnad gryta. Sänk värmen så vattnet sjuder och lägg i bladen. Blandningen bubblar upp så grytan kan bara vara halvfull. Sjud ca 5 minuter tills bladen mjuknat. Tillsätt socker och citron. Koka upp och sjud 30 minuter, rör då och då. Häll i rosenvattnet när blandningen tjocknat. Låt bubbelkoka tills ytan blir skummig. Låt geléet svalna lite. Häll upp på rena burkar och sätt på lock. |
|
|
|
|
|
Kanderade rosor Alternativ 1: |
|
1. Välj ut fina, nyutslagna rosor, skölj dem och låt dem torka upp på en kökshandduk. 2. Plocka av kronbladen. 3. Vispa en äggvita hårt, ev med lite strösocker. 4. Vänd blombladen i äggvitan. 5. Använd en mjuk pensel (mårdhår är bäst) för att fördela äggvitan över hela bladet. Ta bort överflödig äggvita. Se noga till att äggvitan täcker hela bladet, för det blir brunt där äggvitan inte har fäst. Överflödig äggvita bildar klumpar vid torkningen som inte är så snygga. 6. Håll bladet försiktigt mellan tummen och pekfingret och strö över vitt strösocker på båda sidorna. 7. Bred ut bladet på en bricka/tallrik täckt med bakplåtspapper. 8. Sätt in bladen i ugnen på 40° med luckan lite på glänt. Låt torka över natten, eller åtminstone i några timmar. 9. Förvara bladen kallt i en burk i lager med bakplåtspapper emellan. Håller i ca en månad. Det går också bra att kandera hela rosor. Tänk på att peta in äggvitan mellan varje blad och att ta bort all överflödig äggvita med penseln. Hela rosor är främst till för dekoration och kanske inte så gott att äta. Det fungerar inte särskilt bra att torka bladen i mikrovågsugn. Andra blommor lämpliga för kandering är viol, gurkört, lavendel, salvia och rosmarin. Alternativ 2: Plocka blommor, blad. Doppa blomma för blomma och blad för blad i uppvispad äggvita. Se till att hela blomman eller bladet dränkts i äggvitan. Spara gärna lite av skaftet på blomman då finns det nått att hålla i. Andvänd gärna en liten pensel för att se till att äggvitan täcker allt. Pudra sedan över vanilj eller florsocker. Det skall vara rikligt och täcka hela blomman eller bladen. Lägg blommorna eller bladen på bakplåtspapper och låt dem torka på varmt ställe i ett eller flera dygn tills de alldeles torra. Spara på torrt ställe att ta fram och dekorera tårtor med. |
|
|
|
|
|
Blommor i téet | |
Det finns flera blommor som ger ett gott te. Plocka blommor som läggs i en tesil och häll kokande vatten över. Förslag på blommor att använda till te: Hibiskus och rosmarin, citronmeliss, lavendel, pepparmynta och kamomill. |
Bakugan tårta!
Ja i lördags var den klar, och som alltid hittar man fel på det man göra:) Men pojken som fick tårtan gav sitt betyg " Den bästa presenten på hela dagen" Vad mer än så kan man önska sig=)
Vita bottnar
Päroncreme
Mintchoklad fluff
Spkaklad med smörcreme och täkt med SP & marsipan.
Guld tårtfat från Siluett!
Mint choklad Anthonberg
Vinnaren klara färdiga!
Ragnhild
Så skicka mig din adress! Och Grattis!
TACK Klara från KlaraFärdiga för att mina läsare fick chansen att vinna dina härliga formar!