Tävling!
Smak Essencer!
Problemet är nämligen att jag skall göra chokladcuppisar med tobleronefluff fyllning, och till denna vill ja ju ha frosting som passar ( de andra cuppisarna har vaniljfrosting, så det vill jag inte ha på dessa). Hallon är ju SKIT gott till detta men då blir färgen fel ( haha petig jag vet) Så då tänkte jag om man tar hallonessence och smaksätter en vit frosting.........Ja jag vet inte, kan ju inte annat än misslyckas!
Har fortfarande inte bestämmt mig heeelt vad jag vill ha för frosting, skiiit svårt jue. Och man blir mer begränsad av smakerna då man e bunden till färgen på den:P
UPPTÄCKTE PRECIS ATT JAG BEHÖVER EN NY BAKMASKIN, MARÄNGERNA HAR STÅTT OCH VISPAS FÖR ATT BLI KALL, MEN JAG MÄRKTE NU ATT MIN JÄVLA MASKIN HAR GJORT DEN VARMARE:O......FAN. HELA MASKINEN VAR VARM OCH MARÄNGEN LIKA SÅ. STOPPADE MARÄNGEN I ETT VATTENBAD OCH CHANSADE SEDAN ATT GRÄDDA DEN, FAN VART NOG SKIT AV ALLT! FÅR SE HELT ENKLET!
Sega Franska Maränger!
Ingredienser:
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70% Anthonberg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en termometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
5. Smält chokladen och blanda den, rör lite, inte så att det blandas helt utan då får en randig effekt.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.
(detta recept är från Leila bakar)
Bild från leila bakar ( ska sätta in mina bilder då dem är klara;)...)
Frosting Resume!
Marshmallowfrosting
150g smör
4dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
3 msk marsanpulver
1/4 tsk vanilj pulver
Låt smöret bli rumsvarmt så går det lättare. Vispa sedan ihop allt i en skål.
Vaniljfrosting!
500g Smör
9dl Florsocker
60ml Grädde
2tsk Vaniljsocker
Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret. Vispa tills det blivit vitt och fluffigt. Tillsätt grädde och vanilj och vispa lite till. Använd gärna vaniljstång istället för vaniljsocker men tänmk på att det då blir svarta prickar i frostingen.
MUMS!
HallonFrosting!
Ingredienser:
2,5dl grädde
2msk socker
1tsk vaniljsocker
1dl hallonpure
Börja med att göra hallon puren, Misa hallonmed lite florsocker och sila bort alla kärnor.
Blanda grädden med socker och låt stå i kylen i ca 30min tillsammans med vispen. Vispa upp till en mjuk konsistens, tillsätt viljen och hallonpuréen och vispa till önskad konstisten- KLART!
Choklad Grädde!
Perfekt att spakla choklad tårtan med. Blir chokladig men inte mäktig! MMmmm2dl Rårörs florsocker
2dl Kakao
4½dl Grädde
Blanda ihop allt och låt sedan stå och vila i minst 30min så att socker & grädde löser upp sig i grädden. Vispa sedan till önskad konsistens och spackla tårtan!
Passar utmärkt att ha i lite Apelsin och ha på Cupcaken!
Päronmousse!
500g konserverade päron
3dl grädde
1,5tsk socker
1tsk vaniljsocker
3tsk gelatinpulver
päron essens och ev grönfärg!
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen och lös gelatinpulvret i lite hett vatten som du sedan vänder i, tillsätt 9-10 droppar päron essene och blanda ihop allt.
Smörkräm:
500g smör(viktigt smör ej magarin)
1kg siktat florsocker
2 tsk vaniljextrakt
ev lite mjölk
Rör smöret vitt
Sikta florsockret och blanda noga med smöret
Tillsätt lite mjök om det behövs för att blandningen ska få en mjuk och jämn konsistens.
Du kan även smak sätta denna smörkräm med mycket, det är bara din fantasi som kan stoppa dig! Men här är några exempel:
Kaffe- 5tsk stark kaffe vav expresso eller pulverkaffe typ.
Choklad- 175g smält choklad
Citrussmak- skalet och lite av saften från 2-3 citroner eller apelsiner
Färsostglasyr- tillsätt färskost och rivet skal från en citron
Kristyr:
Vitan från ett medelstort ägg till 300g (3½ dl) socker. Vispa blandningen tills den är mjuk och det blir tydliga spår efter vispen(tillsätt lite vatten om du tycker konsistensen känns torr)
Lyxig Philadelphiaostglasyr:
200g Philadelphiaost
1msk rumsvarmt smör
6dl florsocker, siktat
1tsk äkta vaniljsocker
1msk pressad citronsaft
Rör ihop Philadelphiaost och smör. tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och citronsaft.
Philadelphiaostglasyr:
20 gram Philadelphiaost
75 gram rumsvarmt smör
6½dl florsocker, siktat
1msk äkta vaniljsocker
ca ½dl mjölk eller grädde
Rör ihop Philadelphiaost och smör och tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Rör i mjölken lite i taget tills du får önskad konsistens. Du kan även göra den enbart med smör, uteslut då Philadelphiaost och ta 95g smör!
Citrusglasyr:
25gram rumsvarmtsmör
Färskpressad citron-eller apelsinsaft eller en blandning av båda
Rivet skal av en citron
5dl siktat florsocker
Rör smöret poröst och tillsätt ett par matskedar fruktsaft och citronskalet. Rör i florsockret och vispa tills glasyren är helt slät. vill du tunna ut glasyren, tillsätt mer fruktsaft eller vatten.
Kaffeglasyr:
2dl florsocker, siktat
1tsk äkta vanilj socker
2msk rumsvarmtsmör
1-2tsk kallt kaffe
Blanda florsocker och vaniljsocker och rör i smöret. Det är lättast att använda en elvisp men det går även bra med en sked. Tillsätt kaffe, lite i taget tills du får fram önskad konsistens.
Karamelglasyr:
25g smör
1dl ljust muskovado- eller farinsocker
1/4dl ljus sirap
½dl vispgrädde
5dl florsocker
Rör ihop alla ingredienser utom florsockret i en tjock bottnad kastrull. Rör hela tiden med en träslev tills sockret har löst sig. Koka 5 min på låg värme och ställ sedan krämen för att svalna. Rör i ungefär hälften av florsockret i karamelbladningen och vispa ett par minuter med en elvisp. Tillsätt resten av florsockret och vispa ett par minuter till. Tillsätt lite mjölk om glasyren verkar tjock eller lite mer socker om den verkar tunn.
Chokladganache:
½dl vispgrädde
100g mörk choklad, i bitar
1msk smör
Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och rör tills den har smällt. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur.
Vit Chokladganache:
1½dl vispgrädde
300g vit choklad
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt blandningen stå en stund och rör sedan försiktigt om till chokladen har smällt!
Rårörsockerglasyr:
25g smör
6dl florsocker gjort på råsocker
ca 4msk mjöl
Denna glasyr smakar karamell
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör snabbt ner florsockret. Rör om tills allt är blandat och ställ kastrullen på plattan igen. tilsätt mjölken under omrörning och rör hela tiden tills massan är slät. Glassera kakorna medan glasyren är varm. Om glasyren blir för tjock innan du glaserat klart kan du sätta tillbaka kastrullen på plattan och värma den på låg värme. Tillsätt mer mjölk om du vill ha dne tunnare!
Kokosglasyr:
25 gram rumstempurerat smör
5 dl florsocker
ca ½ dl kokosmjölk
Rör smör mjukt och blanda i florsocker. Rör i kokosmjölk tills du får en tjock bredbar konsistens!
Chokladglasyr:
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
5 dl florsocker
4 msk rumsvarmt smör
2-3 msk kallt kaffe eller mölk
Sikta vaniljsocker, kakaopulver och florsocker i en skål. Rör smöret med en sked eller en elvisp på låg hastighet. tillsätt lite kaffe eller mjölk i taget till du får fram önskad konsistens.
Olika "smörer"
Citrus-likörsmör
125 g smör
2 msk fint rivet apelsinskal
2 msk Grand Marnier
2½ dl Florsocker
Kanel-Honungssmör
125g smör
1msk honung
½tsk kanel
1 3/4 dl (110g)florsocker
Lönnsirapssmör
125g smör
1msk pannkanssirap (eller äkta lönnsirap)
1 3/4dl florsocker
Vispa ihop alla ingredisenser utom sockret med en elvisp tills det är riktigt ljust. Tillsätt sedan sockret lite i taget.
Yoghurtkräm:
1 1/4 dl grädde
1 1/4 dl yoghurt
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 msk passionsfrukt
Vispa grädde och yoghurt med en elvisp till små toppar formas. Vänd ner skal och passionsfruktkött.
Celebrations gör det igen! PINK DREAMS!
En fröjd för ögat, och miljövänligt då det är gjort i pappa, och man kan lätt återanvända dem och lätta att försvara!
En super gullig cupcakestand
Gulliga formar och en söt cupcake toppers med passande budskap!
Så vill ni servera era cupcake i dessa fina formar och dessutom kunna presentera dem såhär vacker skynda då in på Celebrations och beställ, glöm då inte att även kolla in deras "Cupcake & Tea tema", där det finns fler fat och formar, finns även i "Somethings in the air" kategorin!
Goddiebag Baby Shower
Det kommer självklart vara en liten hemmabakad godsak, en liten personlig tack brev till alla, men skulle vilja ge stoppa i något mer personligt, har ni några tips på vad? Oh det får ju så klart inte vara för dyrt och kännas liite personligt ( svårt för er att vet avad som är personligt för oss, men utgå från er själva)
Tackar för hjälp, och efterlyser fortfarande goda frosting recept som ni kan rekomendera. Inte fått några tips alls:(
Mormorsbullar!
Ugn: 225 grader
Du behöver:
150 g Smör
1 dl Socker
1 tsk Salt
1 Ägg
5 dl Mjölk
14 dl Vetemjöl
50 g Jäst
2 tsk Kardemumma
Fyllning:
200 g Smör
400 g Mandelmassa
Låt oss göra bullar på mormors sätt:
1. Värm smör, mjölk och nystött kardemumma till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt socker och salt, rör runt till jästen löst sig
3. Tillsätt Vätskan i jästen och rör om, tillsätt ägg och mjöl.
4. Arbeta degen 10-15 min, låt sedan jäsa 40 min under bakduk.
5. Arbeta degen 5 min . Dela degen i två delar.
6. Kavla ut degarna ca 60*30 cm och bred ut 100g av smöret,
på halva sidan och riv sedan över 200 g mandelmassa.
7. Vik degen ifrån dig och kavla till lite lätt med en kavel.
8. Skär med en bra kniv se bild:
9. Snurra till bullar och låt jäsa 40 min på bakplåtar under en bakduk.
10 . Grädda i ugnen ca 8-10 min.
Låt svalna och blanda sedan florsocker och vatten till en god glasyr som du toppar bullarna med innan servering!
NJUT!
Decorations kit!
Cupcakes formar plus dekorations kit!
Klicka på bilden så kommer du rätt!
Frosting tips!?
Det ända "kraven" jag har är att den antingen är vit eller blå! Eller att jag kan färga den blå;) (Lila & Grönt kan oxå funka) Då detta är temat. Kom gärna med tips även på goda cupcake resept som kan passa till just din frosting, gärna en som passar till en choklad cupcake och en fruktig/vanilj cupcake!
Jag är öppen för förslag, men är inget fan av FÖR söta frostingar och just därför jag har svårt att bestämma mig nu, har flera som har super kosistens men som jag inte alls gillar, och dem jag älskar har helt fel färger;P (Hallon/jordgubb)
Så tipas mig gärna om recept (länka till recept) så kommer jag även publicera era tips här på bloggen!
Tävlar hos andelicas cupcakes!
Till sommar fiket!
Cupcakes wrappers & cupcakes dekorationer(seuper om man får oväntat besök men ändå vill snygga till sina cupcakes)
Cupcake ställning, kan även användas för att servera småkakor och bullar på.
Vimplar, dessa bara ÄLSKAR jag, skulle kunna ha dessa uppe jämt i min lägenhet:) Så gulliga och hänger på ett siden band! Dessa ska nog få hänga ute på min nyinreda balkong då den är klar:)
Och cupcake formar.
Visst är allt detta underbart, har tipsat er om detta temat förr, så det finns servetter, tallrikar, tårtspadar mm i samma tema och ni hittar allt hos Celebrations!
jag bara längtar efter att få servera fika med hjälp av dessa produkter. Lovely!