Sega Franska Maränger!
Ingredienser:
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70% Anthonberg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en termometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
5. Smält chokladen och blanda den, rör lite, inte så att det blandas helt utan då får en randig effekt.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.
(detta recept är från Leila bakar)
Bild från leila bakar ( ska sätta in mina bilder då dem är klara;)...)