Sega Franska Maränger!

Nu bakas det för fullt här hemma, och här kommer receptet på marängerna som just nu står och arbetas i bakmaskinen.

Ingredienser:

7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70% Anthonberg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en termometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, rör lite, inte så att det blandas helt utan då får en randig effekt.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.

 

(detta recept är från Leila bakar)

 

Bild från leila bakar ( ska sätta in mina bilder då dem är klara;)...)


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!