Mormorsbullar!
Ugn: 225 grader
Du behöver:
150 g Smör
1 dl Socker
1 tsk Salt
1 Ägg
5 dl Mjölk
14 dl Vetemjöl
50 g Jäst
2 tsk Kardemumma
Fyllning:
200 g Smör
400 g Mandelmassa
Låt oss göra bullar på mormors sätt:
1. Värm smör, mjölk och nystött kardemumma till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt socker och salt, rör runt till jästen löst sig
3. Tillsätt Vätskan i jästen och rör om, tillsätt ägg och mjöl.
4. Arbeta degen 10-15 min, låt sedan jäsa 40 min under bakduk.
5. Arbeta degen 5 min . Dela degen i två delar.
6. Kavla ut degarna ca 60*30 cm och bred ut 100g av smöret,
på halva sidan och riv sedan över 200 g mandelmassa.
7. Vik degen ifrån dig och kavla till lite lätt med en kavel.
8. Skär med en bra kniv se bild:
9. Snurra till bullar och låt jäsa 40 min på bakplåtar under en bakduk.
10 . Grädda i ugnen ca 8-10 min.
Låt svalna och blanda sedan florsocker och vatten till en god glasyr som du toppar bullarna med innan servering!
NJUT!
Ser supergoda ut :-)
TACK! Äntligen en beskrivning på hur man gör såna där snurrbullar. Jag har letat... :) Antar att man måste lära sig av sin mormor eller på nätet!