Maya Hansen!
Detta är ett offtopic inlägg:D Men kollar man på bilderna så påminner det väldig mycket om sötsaker, och det är massa bubbelgum färger och cupcakes på bilderna! Detta är sötsaker fast man äter dom inte! Väldig dyra dock, mem WOW så snygga! Kolla in Maya Hansens sida för att hitta mycket mer AS snygga korsetter!
Calippo corset
Mint and Chocolate corset
Cherry Blue corset
Underbust Cherry Blue corset
TÄVLING! Massa Formar & Strössel!
Kolla vilka härliga saker du kan vinna hos den inspirerande bloggen Bakpassion! Klicka på bilden så kan du oxå vara med!!! Med eller utan blogg!
Borgeby Kryddgård!!
Lite gott och blandat:DD
Spindelmannen Tårta!
Målad socker pasta, första gången jag testar denna teknik, någon som kan ge tips på hur man får den jämnare.
Och Nr2 Lite mer 3D och mer "serie figur"
Båda!
Fyllning: Bananmousse och mjölkchoklaf fluff
Spacklad med chokladsmörkräm
Och resultatet.
Ska likna en spindel haha.
Jag hoppas verkligen att de vart nöja, Både med smak och utseende!
Kämpar glöd!
Tårtan till nästa helg är Bakugarn inspirerade, nyare typ av pookemon. Googlade lite flr inspiration och hittade denna helt GRYMMA tårta. Denna kostar både pengar och tid! Gud vilket arbete!!
Vestli House
Underbara produter och mycket inspirerande! Lyxigt packade och designade. Jag ser verkligen fram emot att testa baka i dessa:D
Dålig!
Tävling i sammarbete med Klarafärdiga!
För 1 vinstchans går du in på klarafärdigas hemsida (länk) och väljer ut en favorit produkt ur sortimentet. Skriv sedan den i din kommentar.
För 2 vinstchanser gör du som ovan plus ett av följande alternativ:
För dig med blogg - Kopiera bilden ovan och publicera i din blogg och länka till både www.maddesmumms.blogg.se & www.klarafardiga.com.
För dig utan blogg - Kopiera bild & länkar och skicka till minst 5 av dina vänner, skicka även mig en kopia på [email protected] . Skriv också i kommentaren att du mailat.
Tävlingen avslutas 31 Juli 24.00.
Kalasform.se
Rusa in på Kalasform!
Varm chokladpudding med smak av Mango & Pink grape fruit.
Varm chokladpudding med smak av Mango & Pink grape fruit.
Ingredienser 6personer:
140g smör
140g Anthonberg Mango & Pink Grape Fruit
1dl socker
3st ägg
3st ägg gulor
25g polenta
1msk mjöl
Smör & Kakao till formarna
Smörj 6 små formar med smör och strö kakao i.
Smält smör och chokladen på svag värme. Vispa socker, äggen och äggulorna tills de blir vita och fluffiga ca 5min. Häll sakta ner chokladsmeten, lit i taget medan du rör om. Blanda polentan och mjölet och tillsätt sedan i chokladsmeten.
Fyll halva formarna med chokladsmet. Baka i ugnen i 160grader i ca 14min tills puddingen fått en fast topp och lös inuti. Lossa kanterna och stjälp upp. Servera gärna med vaniljglass.
Jag bakade i mina formar från Siluett:
Yr.nu
Håll ögonen öppna för kankse just ni får chansen att vinna några;P
Underbara eller hur?
Tack åter igen Ylva Dom är helt bedårande.
Tävling hos sockerrus!
Beutiful Blog Award
När man fått utmärkelsen bör man:
kopiera in Awards-bilden i sin blogg för att visa att man fått den
tacka och länka till den som nominerat dig
nominera sju andra bloggare och länka till dem
berätta sju intressanta saker om sig själv
Sju saker om mig!
1. Jag bor i centrala Helsingborg med min sambo och våra 2 hundar. en Chihuahua & en blandras på 10 & 7år
2. Är utbildat inom handel & administration och gillar det yrket oxå.
3. Har bara bakat tårtor i lite mindre än ett år, så jag gör framgång, sakta med säkert:D
4. Jobbar just nu som administratöd på DHL
5. Mina största fritids intressen är Bakning, Hundar, ridning, Inredning, Träning(ett ont måste) Och min kära familj.
6. Är uppvuxen i Sthlm(12år) Bott i norrland i (11år) och nu i skåne i över ett år!
7. Kommer utbilda mig till konditor innom en snar framtid, så länge går jag mycket privata kurser och ser & lär.
De 7 andra bloggar jag nominerar är:
1. Tulipansbakverk- en mysig bakblogg med massa härliga recept.
2. Tårtspecialisten- En mycket begåvad och inspirerande tjej, Gör helt underbara tårtor.
3. Angelicascupcake- En så söt tjej som gör att det vattnas i munnen på hennes blogg.
4. Remsanbistro- En härlig mat & bak blogg, men mycket och härliga bilder.
5. Mellanhimmelochhelvete- En till inspirerande bakblogg, men en tjej som är super duktig på att modellera med SP
6. Sockerrus- Jätte söt blogg. Fina bilder och man blir så baksugen!
7. Sockerblomman- Så duktig på allt innom bakning, allt från sötsaker till Härliga brön!
Skynda in o kolla så kankse även du får en ny favorit:)
Vinnaren av Carolyn´s Kitchen Tävlingen!
Tessan-------turen att vinna:D Grattis! Som sagt maila mig din adress.
Och ni andra som inte vann, häng inte läpp, jag har massa tävlingar på G, en som kommer igång redan nästa vecka!
Hoppas solen skiner på er lika mycket som på mig!
And thank Carolyn West for your enormous generosity, my readers and I really enjoyed this opportunity to get a chance to win their very own apron from Carolyn's Kitchen
Semester!
Jag har precis Skördat lite av mi persilja som växer så det knakar. Så mysigt med hemma odlat, längtar så till ett hus där jag odla lite allt möjligt och ha lite djur:) Men detta får funka så länge!
Chokladrulltårta med limecreme & Chili-chokladfluff!
Rulltårtan:
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Limekräm:
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
skal och saft av 1 limefrukt
Fluff:
3dl grädde
100g Athonberg Chili-Honung
Dagenföre:
Häll upp grädden och chokladen i en kastrull och låt chokladen smälta, men absolut inte koka( då går den ej att vispa sedan) Häll upp chokladblandningen i en skål och låt stå sval. MINST 4 timmar men gärna låta den stå över natten.
1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda potatismjölet, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna med måtten 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg över en fuktig handduk eller låt kakan kallna under långpannan.
Blanda samman mjöl och vatten i en liten kastrull till limekrämen. Låt det koka upp under omrörning och koka någon minut. Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Låt krämen kallna.
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, rivet skal och pressad saft av 1 limefrukt. Klicka ner det lite i taget i den kokta krämen. Rör till en slät smet.
Bred krämen över den kalla kakan. Rulla samman den och låt den ligga på skarven. Skär den sedan i tjockare bitar.
Vispa chokladfluffen som du förberedde dagen innan och spritsa på varje Rulltårtsbit.
Chokladfluffen går alldeles utmärkt att fylla rulltårtan eller vanlig tårta med.
Cupcake wrappers!
Så klicka på loggan och se de otroligt söta utbudet!
Kan även tipsa om att hon har massa andra söta produkter tex Barnkläder mm! www.yr.nu
Chokladcup cake med lakris & Citron!
Cupcake:
200g smörkrämen
5dl socker
4st ägg
2½dl turkisk yoghurt
½tsk salt
5dl mjöl
1tsk bakpulver
0,5 dl lakritsflarn
150g Anthon Berg Salmiak
Frosting:
30g smör/margarin,
80g cream cheese,
1-2 msk citronjuice,
nästan ett helt paket florsocker,
Ev hushållsfärg.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget.
Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen.
Tillsätt yoghurt, salt och lakritsflarn, sikta i mjöl och bakpulver, vänd snabbt in i smeten med en slickpott.
Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt Cupcaken svalna helt medans du gör frostingen:
Citronfrosting:
Rör smöret mjukt och rör i hop med det övriga ingredienserna!
Spritsa sedan Ut frostingen och dekorera ev med Strössel med citron smak!
Formen är från underbara Kalasform.se, Älskar verkligen hennes formar!
Chokladen kommer från:
Och citrus strösslet: