Chokladcup cake med lakris & Citron!
Cupcake:
200g smörkrämen
5dl socker
4st ägg
2½dl turkisk yoghurt
½tsk salt
5dl mjöl
1tsk bakpulver
0,5 dl lakritsflarn
150g Anthon Berg Salmiak
Frosting:
30g smör/margarin,
80g cream cheese,
1-2 msk citronjuice,
nästan ett helt paket florsocker,
Ev hushållsfärg.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget.
Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen.
Tillsätt yoghurt, salt och lakritsflarn, sikta i mjöl och bakpulver, vänd snabbt in i smeten med en slickpott.
Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt Cupcaken svalna helt medans du gör frostingen:
Citronfrosting:
Rör smöret mjukt och rör i hop med det övriga ingredienserna!
Spritsa sedan Ut frostingen och dekorera ev med Strössel med citron smak!
Formen är från underbara Kalasform.se, Älskar verkligen hennes formar!
Chokladen kommer från:
Och citrus strösslet: