Flood Icing!

När man gör kristyr kakor pratar man om olika typer av "icing" men det är bara ett recept man använder Royal Icing, det finns många olika recept men det som ligger uppe på min blogg är det jag använder och föredrar.
Men det olika icing man pratar om är Outlining, flood, filling och 20sekunders icing är snarare ord att beskriva konsistens än olika recept.
Man jobbar alltså med ett recept men varierar konsistensen för att få kristyren att göra vad du vill=)
Oftast börjar man med att använda Outlining, du gör en ram runt kakan kan man säga så att man "stoppar" icingen från att rinna över kanten!
Efter att man har gjort outliners på kakan så är det dax att använda flooding icing att fylla i hela kakan, oftast rinner det fint ut i hela kakan men har an brottom kan man ta en spatel och hjälpa icingen på traven och smeta ut den över hela kakan..
(bilden är från google och från http://cakejournal.com/ tills jag fått in mina bilder)
Konsistensen på piping/outline icing skall vara som tandkräm ungefär, ganksa tjock. När du spritsar skall den smidigt följa dina rörelser och hålla formen, om den släpper/gårsönder eller delar sig då du spritsar är den för torr och du behöver tillsätta mer vatten!
Den skall alltså vara tjock men ändå lossna från en sked om du lyfter upp den men skall inte kunna hålla toppar.
Flood icing är nu det du fyller dina kakor med, Den skall vara rinning men tjock, som varm honung eller schampo, det är inte stor skillnad mellan flood och 20sek men det är en betydande skillnad.
Allt detta kan verkla luddigt, men pröva dig fram och när du väl hittar den rätta konsistensen kommer du inse hur lätt detta är, och du kan förbereda all din icing och fylla spritsar eller melting bottles ( dessa har liten öppning så lämpar sig bäst för flood lr 20sek icining.
Att mästra kosistensen är den viktigaste begåvningen man behöver när man skall göra kakor, resten är bara ett plus och har du värdens talang men inte kan få till konsistens så kvittar ju talangen!

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!