Våga socker- tryfflar!
Ofta när man hittat ett favorit recept så kör man på det, man känner isg trygg och man vet vad man får för resultat, men våga att testa dig fram och våga att misslyckas, något så litet(?) som att byta socker art kan verkligen ändra utgången av ditt resultat stort. Jag själv använder ofta rårörs florsocker när jag gör choklad frostigar att ha runt mina tårtor.
Och detta påpekad eoch visade Josefine Baummann för oss igår då hon gjorde samma tryffel men bytte ut sockret och vi fick provsmaka ( testa där hemma ni oxå så kommer ni få svart på vitt att det är stor skillnad) Ni tar samma mängd socker vad för sockertyp du än använder. Här får ni Josefine Baummann´s tryffel recept och testa som sagt alla tre. Är super god att fylla macroner med och rulla tryfflar.
Chokladtryffel med Dansukker glykossirap- Mindre upplevd sötma- med samma konserverande effekt och krämis konsistens. Kristalliseeas ej och framhäver chokladen.
1,5dl (150gr) vispgrädde
3msk (35g) glykossirap
10g Kakaosmör
200g choklad 70%
15g osaltat smör
Mät upp alla ingredienser och värm upp grädden, sockret och smören till 35grader ( oftast här felet blir om tryffeln inte stelnar ) Vände sedan i chokladen och rör tills den är helt smält. let sedan svalna för att antingen fylla macroner, spritra tryfflar eller rulla tryfflar.
Chokladtryffel med dansukker ekologiskt rörsocker- En ton av karamell, risken för kristallisering ökar jämfört med glykossirap. Vill du ha mer karamell smaken använd ljusare choklad.
1,5dl (150gr) vispgrädde
1,5dl (35g) ekologiskt rörsocker
10g Kakaosmör
200g choklad 70%
15g osaltat smör
-Gör som ovan-
Chokladtryffel med dansukker muscavadoråsocker- En svag ton av lakrits och ger tryffeln en fyllig härlig smak. Om sockret blir hårt efter att du öppnat det? Förvara sockret i kylskåpet men om det redan hunnit blivit hårt svep en fuktig kökshandk runt paketet. Detta är min personliga favorit!
1,5dl (150gr) vispgrädde
2msk (35g) muscavadoråsocker
10g Kakaosmör
200g choklad 70%
15g osaltat smör
- gör som ovan-
Använd gärna mixer då du göra tryfflar, dock skall inget lufft komma in så ingen "upp och ned" rörelse med mixern. Därav använd aldrig visp, slickepott går bra!
Vill du tillsätta lite alkohol eller annan vätska som smaksättning tillsätt då det då grädden är uppvärmd. Om du tillsätter mycket vättska så får du ta bort samma andel från grädden så att tryffeln inte blir för vattning!
Kommentarer
Trackback