Paket!
Kolla vad jag fick hem igår!!! :D
Kristyrkakor!
Ja idag var min tanke att jag ska sätta kristyr på mina fina citronkakor som ligger i frysen, åker upp till sthlm på onsdag och då vill jag ha med mig lite kakor till farmor plus att jag ska gå med en liten korg m kakor till min bvc sköterska som oxå ska sluta!! Men med en 8månaders bebis och att jag måste hinna träna så blir dygnets timmar ibland lite för fåå!
Hjärtliga sockerbitar!
Dessa söta sockerbitar hade vi till mammafikan, jag hittade inspiration här för ganska länga sedan och tyckte tillfället nu passade ypperligt!
Blanda strösocker med vatten som du färgat med valfri färg, sockret ska inte smälta utan bara vara så pass blött att det går att forma! Sedan kan du använda valfri form och pressa hårt ditt socker och låt torka över natten!
Recept Macrons
Macarons ca42st enkla om du spritsar.
170 g florsocker (knappt 3dl)
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker
Ev lite pastafärg
Ev några droppar essens/arom
Jag la till 1tsk kardemumma
Gör så här:
1.Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta.
2.Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
3.Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan (ev tillsammans med lite färg och arom). Blanda tills du har en jämn smet.
4.Spritsa direkt på bakpapperklädd plåt. Spritsa rundlar knappt stora som femkronor på bakplåtspappret. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 min. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
5.Sätt ugnen på 125 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakpappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna och fyll sedan med valfri fyllning.
Macroner!
Även detta bjöd jag på till mammorna idag!
Härliga Macroner, hjärtformade och runda! Dock dog min våg så jag fick höfta fram måtten och det är inget lätt jobb då det kommer till macroner, så alla vart inte perfekta. Men har köpt nya batteri idag så skall testa en ny smak nästa gång och hoppas på bättre lycka! Resept kommer från Mia Öhrn och var verkligen SUPER gott! Fick höra att detta var dem godaste dem ätit:D
Jag inspirerades av denna blogg och valde smakerna hasselnöt och kardemumma, underbar kombo!
Vinner!
Måste ju få berätta att jag hade turen att vinna ett presentkort hos Fikamera.se på 350SEK......ojoj så svårt det var, hade man vunnit 3000 så hade man ju lätt kunnat shoppa upp det=)
Cake in a jar!
Vi hade mammafika här idag och då ville jag bjuda på lite alla hjärtans dag inspirerad fika! Ja bla cookiemoldsen som ni ser i inlägget nedan! Men bjöd även på detta:
De ljusa innehåller Citron/kokos bottnar, Citrongrädde, Citron bottnar, Skogsbär, Grädde!
De mörka innehåller Chokladbottnar, Chokladsås, Hallongrädde och vinbär, Grädde!
Smakade bara den ljusa men guuud så god den var!
Försökte få lite mysig kännsla med hettorna!
Cookie mold step by step!
Jag testade idag Strössel & annats´s cookiemolds, lätt, roligt och man kan variera med formar/ kakor och färger i oändlighet=)
Jag använde mig utav dessa från Strössel & annat
Låt nu stela i lugn och ro!
Söta va? :) Ett tips är att låta detaljerna stelna ordenkligt innan du lägger i chokladen, annars är risken att detaljerna rinner ut!
Miss Cupcake!
Ja tävlingen drar igång igen men med nytt upplägg:
"Nu börjar det äntligen dra ihop sig för start av Miss CupCake 2012!
Nytt för i år är att vi har deltävlingar med följande teman:
Vecka 12, Romantiskt Vecka 13, Galet
Vecka 14, Klassiskt Vecka 15, Häftigt
Vecka 16, Läskigt Vecka 17, Rockigt
Vecka 18, Fantasifullt Vecka 19, Sportigt
Vecka 20, 80-tals tema Vecka 21, Kvinnligt
Så gnugga geniknölarna och börja baka :) Tävlingen börjar den 1 mars. Mer info kommer ju närmare tävlingsstart vi kommer!"
Ska du vara med?
Kakbak!
Ser ni vilket gäng detta är??