Tårtbotten!
Se så underbart höga och jämna och fina dem vart! Och när jag sedan delade dem så hörde man hur luftubblorna smattrade KÄRLEK:D
Sen bruna är:
Brooklyn Blackout Cake
(Endast själva tårtbottnen)
100 g smör, rumstempererat
250 g strösocker
2 ägg
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1/2 tsk vaniljsocker)
50 g kakao
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
en nypa salt170 g mjöl
1 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa lite efter varje ägg så att allt är väl blandat. Häll i vaniljpulver, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda väl. Tillsätt mjölken och hälften av mjölet. Vispa en stund innan du häller i resten av mjölet. Vispa tills allt är väl blandat och du har en jämn smet.
Häll smeten i 3 formar á 20cm och grädda på 175 grader i 25-30 min. Kakan går även att göra i bara en form. Skulle tro att kakan behöver runt 50-60 min i ugnen då men vet ej exakt tid utan låt en sticka avgöra när kakan är klar (den ska vara torr). Öppna dock ej ugnen de första 40 minutrarna då den lätt kan sjunka ihop då.
Jag gjorde denna i en form och gräddade i 55min
Den ljusa botten är:
White Almond Velvet Cake
135 g äggvitor (ca 4 1/2 st)
240 g mjölk
1 1/4 tsk vaniljpulver (2 1/2 tsk vaniljsocker)
1 tsk mandelessens (mandelarom)
300 g mjöl
300 g socker
1 1/3 msk bakpulver
1/4 tsk salt
170 g smör, rumstempererat
Ev lite pastafärg (karamellfärg)
Gör så här:
Vispa ägg, mjölk, vanilj och mandelessens. Ställ äggblandningen åt sidan. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.
Fördela smeten jämnt mellan 3 stycken 20 cm formar och grädda på 175 grader i 25-35 min (kolla av med sticka, den ska vara torr). Vill du hellre använda en form så dubblar du gräddningstiden och kan kolla av med sticka efter minst 40 min.
Gjorde även denna i en form 20cm och gräddade i 55min!
Super bra recept som gullliga Lisa på Sockerrus har skapat fram. Och mina betyg är:
Brocklyn black out, reste sig super bra, enkelt och bra recept, smaken.....ja som en choklasbotten:D Jättegod och luftig.
White almond velvet cake: UNDERBAR, ja skulle ha gräddat den liite längre, men denna kommer ja använda mig mycket utav i framtiden, även skippa mandeln o då få en " neutral" tårta.....fantastisk:)
Vackra va och lika saftiga dagen efter:)