Champange Cupcake Recept!
Jag har hittat detta recept i en engelsk blogg som jag googlade fram, jag minns inte från vilken sida, men googlar ni så ligger den relativt högt upp!
Jag bakar med "Cup"mått så jag har inte ändrat något i receptet. Men på denna sidan kan du läsa om hur du "omvärterar" dessa till dl!
Cupcake´n:
1/2 cup smjukt smör
1 cup strö socker
2 ägg
1 tsk Vaniljsocker
1 3/4 cups mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarrbonat
1/4 tsk salt
1/2 cup gräddfil
1/2 cup champange
Vispa ihop socker och smör tills det blir mjukt och fluffigt, vispa sedan ner ett ägg i taget och blanda väl mellan varje ägg. Tillsätt vanilj och blanda väl.
Blanda i en annan bunke mjöl,bakpulver,bikarbonat och salt, ställ åt sidan.
Blanda Champangen och gräddfilen i en ny bunke.
Tillsätt nu mjölblandningen och champange vätskan om vartannat i smörsmeten, börja och sluta med mjöl!
Fyll formar 1/4 och grädda i ca 175grader i 17-22min
( du kan även tillsätta färska jordgubbar men tänkt då på att cupcaken inte blir lika hög och fin! Jag använde även choklad med jordgubbs smak vilket resulterade i mycket högre och luftigare cupcakes, dock en aning sötare.
Champangekräm:
Detta är som en vaniljkräm fast med champange smak!
1/2 cup Vispgrädde ( uppdelat )
1/2 cup Champange
2tsk majssträrkelse
5tsk strösocker
1 ägg
2 äggulor
2tsk smör
1tsk vaniljsocker
Vispa ihop 1/4cup grädde + majsstärkelse.
Blanda resterande grädde och champangen i en kastrul och låt koka upp, ta bort från värmen.
Vispa sönder äggulorna och ägget tillsammans med grädden/majsstärkelse. Häll i 1/3 av den uppkokande champangen i äggsmeten, rör konstant så att inte äggen "kokar".
Ställ tillbaka champange blandningen och låt koka upp igen, häll under konstant vispning och med jämn stråle ner äggblandningen tills det tjocknar, ta bort från värmen. Rör ner vaniljsockret och smöret.
Låt de svalna lite innan du fyller cupcaksen.
Champange smörkräm
1cup + 1tsk champange
220g smör Rumsvarmt
2 1/2 cup florsocker
Koka 1cup champange så att den reduceras till ca 2tsk. Ställ undan och låt svalna.
Vispa smöret och florsockret mjukt och fluffigt, tillsätt sedan 1tsk champange ur flaskan + 2tsk reducerad champange och vispa väl.
Redo att spritsa!
Om du vill ha alkoholfria alternativ så finns det sparkling vine som är alkoholfri och 7up funkar oxå bra, kankse till barnkalaset:D
Kommentarer
Vardaxlyx
Vilka smarriga cuppisar =)
Martina
Helt underbara cupcakes :) undrar hur dom smakar, känns som ren lyx.
Camilla
Ser fantastiskt gott ut :)
Sockerfrun
Jätte fina!
Var har du köpt dom fina formarna och det som är runtom?
Simone
Oj va lyxiga dem blev,jättefina och smakar nog himmelskt gott.
Marsipanfreak
Jag har alltid undrat hur det är att baka på champange, tror jag ska reda på det med detta recept :) !
Trackback