Choklad Chips Cookie m apelsin!
Ingredienser:
120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kokos
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 g mörkchoklad ( anthonberg 78%)
skal av 2 apelsiner
Steg för Steg:
120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kokos
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 g mörkchoklad ( anthonberg 78%)
skal av 2 apelsiner
Steg för Steg:
1. Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, kokos, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och riv apelsinskalet, blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
Goda, men som sagt vart det mjuka efter en stund:/
Kommentarer
Erika - Bakglädje
Mums! Choklad och apelsin passar jättebra ihop.
Linda - Cupcakefluffan
Så gott med apelsinsmak i
Trackback