Utvalda Blog Challenge
Jag fick för ett tag sedan ett mail från Göteborgskex där jag vart inbjuden att vara med i blog Challenge, tillsammans med 20 andra bloggar. Jag bloggar i vanligafall inte så mycket om mat, men jag bloggar ju om MUMMSIGA saker och vad är mummsigare än ett gott glad vin tillsammans med den ultimata kombinationer ost & kex. Denna utmaning gick alltså ut på att komma på en ny kombination som slår den gamla klassikern "ädelost & fikon".
Bidragen blir dömda efter följande kritierierna: Smak, Presentation/utseende och Originalitet.
Så här kommer mina bidrag, jag älskar vekligen ost och ville testa lite nya kombinationer!
Bidrag 1:
Västerbottenost friterad i jordnötsolja & tryffel med Rödlöks marmelad.
Friterad ost är en av mina personliga favoriter, är så himlagott. Och det passar perfekt till den söta rödlöks marmeladen.
Ingredienser:
-Små Utvalda Digestive
-Västerbottenost (skurna i valfia bitar)
-Jordnötsolja + lite tryffelolja
-2-3 Rödlökar
-Olivolja
-Ca 3 msk rödvinsvinäger
-2msk råsocker
-2st fikon
-mjöl,ägg, tröbröd & havregryn till friteringen.
Skär osten i sådana bitar som du vill ha.
Vänd dom först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd och mannagryn.
Fritera sedan i kastrull eller fritös. Gärna i jordnötsolja (gärna med lite tryffelolja i).
Skala och skiva lökarna. Fräs dom på medlvärme i oljan tills nästan mjuka.
Tillsätt vinäger och socker och koka ihop ett par minuter (någon minut eller två efter att sockret smält ner helt).
Skala fikonen, skär dom i strimlor och tillsätt någon minut eller två före slutet.
Späd möjligen med lite rödvin om det verkar koka ihop eller blir för torrt.
Bidrag 2:
Gruyere toppad med en vinagrett på granatäpple
Denna combo är oxå oslagbar, fräsch och härlig.
Ingredienser:
-Små Utvalda Digestive
- Gruyere
-3,5dl juice av granatäpple
-3,5 dl juice av gtranatäpple
-2 msk vatten
-2 msk apelsinjuice
-4 tsk färsk hackad mynta
-1 tsk dijon-senap
-lite salt
-knappt 1 dl olivolja
-3 tsk sesamolja
-1-2 tsk balsamvinäger efter smak
Kör alla ingredienser förutom oljorna i en mixer tills väl blandade.
Medan mixern fortfarande går, häll mycket sakta i oljorna och fortsätt sedan mixa i minst 1min.
Häll över i kastrull och reducera på låg värme tills konsistensen börjar bli trögflytande.
Ringla över osten och servera gärna med granatäppelkärnorna.
Bidrag 3
Grönmögelost med fikon & bacon
En mycket enkel men ack så underbar smak combo.
Ingredienser
-Fikon
-Bacon
-Grönmögelost
-Små Utvalda Digestive
Linda in fikonen i baconen och in i ugnen till baconen fått en önskad färg. Skär upp osten och sedan är det bara att pussla ihop delicatesserna!
Här hittar nu alla recepten!
Bidragen blir dömda efter följande kritierierna: Smak, Presentation/utseende och Originalitet.
Så här kommer mina bidrag, jag älskar vekligen ost och ville testa lite nya kombinationer!
Bidrag 1:
Västerbottenost friterad i jordnötsolja & tryffel med Rödlöks marmelad.
Friterad ost är en av mina personliga favoriter, är så himlagott. Och det passar perfekt till den söta rödlöks marmeladen.
Ingredienser:
-Små Utvalda Digestive
-Västerbottenost (skurna i valfia bitar)
-Jordnötsolja + lite tryffelolja
-2-3 Rödlökar
-Olivolja
-Ca 3 msk rödvinsvinäger
-2msk råsocker
-2st fikon
-mjöl,ägg, tröbröd & havregryn till friteringen.
Skär osten i sådana bitar som du vill ha.
Vänd dom först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd och mannagryn.
Fritera sedan i kastrull eller fritös. Gärna i jordnötsolja (gärna med lite tryffelolja i).
Skala och skiva lökarna. Fräs dom på medlvärme i oljan tills nästan mjuka.
Tillsätt vinäger och socker och koka ihop ett par minuter (någon minut eller två efter att sockret smält ner helt).
Skala fikonen, skär dom i strimlor och tillsätt någon minut eller två före slutet.
Späd möjligen med lite rödvin om det verkar koka ihop eller blir för torrt.
Bidrag 2:
Gruyere toppad med en vinagrett på granatäpple
Denna combo är oxå oslagbar, fräsch och härlig.
Ingredienser:
-Små Utvalda Digestive
- Gruyere
-3,5dl juice av granatäpple
-3,5 dl juice av gtranatäpple
-2 msk vatten
-2 msk apelsinjuice
-4 tsk färsk hackad mynta
-1 tsk dijon-senap
-lite salt
-knappt 1 dl olivolja
-3 tsk sesamolja
-1-2 tsk balsamvinäger efter smak
Kör alla ingredienser förutom oljorna i en mixer tills väl blandade.
Medan mixern fortfarande går, häll mycket sakta i oljorna och fortsätt sedan mixa i minst 1min.
Häll över i kastrull och reducera på låg värme tills konsistensen börjar bli trögflytande.
Ringla över osten och servera gärna med granatäppelkärnorna.
Bidrag 3
Grönmögelost med fikon & bacon
En mycket enkel men ack så underbar smak combo.
Ingredienser
-Fikon
-Bacon
-Grönmögelost
-Små Utvalda Digestive
Linda in fikonen i baconen och in i ugnen till baconen fått en önskad färg. Skär upp osten och sedan är det bara att pussla ihop delicatesserna!
Här hittar nu alla recepten!
Kommentarer
Erika - Bakglädje
Mums, det såg riktigt smarrigt ut. Ost och kex är ju så gott och det är kul att få lite tips på nya smakkombinationer. :-)
Trackback