Kristyrskola-Spritsa en Cakepops.

Nu tänkte jag genom gå en grunt teknik man kan använda då man spritsar en cakepop. Denna är den enklaste och snabbaste att bara "slänga" ihop, lite typisk "pepparkaks" teknink:) Längre fram kommer fler kristyr recept komma och lite olika tekniker!

Ingredienser Kristyr:
1 äggvita
florsocker
Pastafärg.

Knäck äggvitan i en bunke och häll i florsocker tills du får en ganksa fast kristyr för att kunna göra outliners, testa gärna genom att göra "topp" testet: ta en klick kristyr mellan pekfinger och tumme och pressa ihop fingrarna för at sedan separera dem och topparna som bildas i kristyren ska hålla formen bra.
Om du skall använda många olika färger dela då nu upp kristyren och färga, ska du använda en färg så är det bara att färga!

Nu är det dax att göra outliners på cakepopsen, alltså en "ram" som sedan håller den lösare fillout kristyren på plats.

Fyll din spritspåse med tyll 2(jag använder nästan jämt denna) Ta fram din cakepop och förja fylla i kanterna och "inner ramar" om du har några.
Ett tips är att aldrig sätta tyllen i kakan, utan låt kristyren falla "naturligt" på så sett syns inte dina skakiga händer, utan du får raka fina linjer.

Sätt endast ner tyllen i kakan då du ska avsluta din kant.

 

 

Nu är det dax för outfillers. Du tar en del av din kristyr och häller i vatten, lite åt gången. Kristyren ska få den konsistensen att när du drar en sked igenom och räknar till 10 skall det sakta rinna ihop och sedan ska strecket försvinna. Rinner den ihop innan du räknat till 10 är den för lös. Rinner linjen inte ihop alls eller blir det märken kvar så ska det vara mer vatten i. Man lär sig fort.

Sedann fyller jag en spritspåse med tyll 4. som är lite större och det går lite snabbare. Och sedan är det bara att sprita där du vill ha sepective färg, ha gärna ett spetsigt verktyg tillhands (jag använder blade sidan på mitt modelleringsverktyg "shell-blade") Även en nål kan vara bra om det skulle bli stopp i tyllen. Med hjälp av ditt verktyg så behöver du inte vara supernoga med att fylla i kristyren ända ut i kanten utan du kan lätt med hjälp av verktyget släta ut kristyren där du "missat"

 

 

Lägg alltid en våt handuk över dina bunkar med kristyr och även över den spritspåse du inte använder. Då stelnar inte kristyren.

Vill du smidigt fylla och byta kristyr i din spritspåse se här!

 

Nu är det bara att låta första lagret på din cakepop stelna sedan är de klara eller dax att köra lager nr 2.

 

 

 

 

Som sagt håll ut kommer mer steg för steg innom min kristyr skola!

 

 


Kommentarer
Sockerfrun

Jätte fina kakor :) Har suttit och tittar igenom din blogg och måste säga att du är väldigt duktig och jag hittar så mycket som inspirerar mig!

2010-11-09 19:02:38
URL: http://www.sockerfrun.blogspot.com/
Linda - Cupcakefluffan

Kanonbra beskrivning,ser framemot fortsättningen

2010-11-10 06:54:35
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!