Det moderna kafferepet!

Jag fick en inbjudan från dansukker att delta på det morderna kafferepet som var en pressträff där Dansukker tillsammans med Josefine Baummann, Årets Konditor 2011, bjöd in till en modern version av det traditionella kafferepet för att ge tips och inspiration.
Josefine Baummann, Årets konditor 2011, bjöd på en läcker buffé av kakor och tårtor på temat - det moderna kafferepet. Hon kom även med tips och råd på hur vad man kan göra till årens kafferep och hur man kan använd dansukkers olika produkter i bakandet.

Annika Åström, sensorik och konsumentforskare från SIK Institutet för Livsmedel och Bioteknik, var på plats för att tala om det sensoriska matspråket.
Var en mycket trevlig stund med massa godsaker och bra tips, idag kommer ni få lite bilder för att i morgon dela några av recepten och tips & tricks på bla tryfflar.
En härlig sked fylld med lemoncurd, mini maränger och frystorkade hallon. Ljuvligt gott och friskt. Skedarna kan ni bla hitta hos Celebrations.se
En liten överblick av dessertbordet
Macrones som innehöll en klassisk tryffel men med olika sorter arter ilket gjorde att det fick helt olika karaktärer ( mer info i morgon )
En mordern tolkning av schwarzwaldtårtan som Josefine även vann årets konditor 2011 med, vilket jag kan förstå. Smaken var frisk och ljuvlig. Helt underbart. Och Josefine var en fantastiskt kvinna, sådan inspiration att en sådan ung tjej tar hem detta priset och att en kvinnlig konditor få stå i rampljuset. hon har ingen konditor utbildning utan har blivit upplärd på chokladfabriken i Sthlm. Så det finns hopp för alla oss bloggare;)
En mordern tappning av biskvien. Lätt och fluffig smörkräm och dessa slipper man doppa, smidigt va!
Här ser ni 2 olika varianter av Josefines egen komponerad nyhet till året skafferen, en Wretman, tillägnad hennes mormor De rosa var hallon och de gröna lime, dessa var en mondelbotten med en smaksatt panacotta kan man säga med chokladskiva emellan. Delikata och jag funderar på att göra dessa tills Ralph´s 1års kalas!
Fantastiska tryfflar som var gjorde av fyllningen i macronerna!
För att få in den klassiska kanel/kardemumma smaken har Josefine här gjort en chokladmouss med kardemummakrips i botten och en hallonpannacota över, frisk och spännande god! Även detta engångs serveringsskålar finner ni hos celebrations.se
Tryffelbak på G
Provsmak på 3 sorters tryfflar! jag ger mer detaljer i morgon!
Fantastiskt duktiga och trevliga Josefine!
Fick ju oxå en goodie bag med oss hem som innehöll recept, lite nyheter från sockerhyllan och ett jättefint förkläde, kommer verkligen känna sig proffsig i köket nu=) Här kan ni även se dansukker´s nya förpackningar, sommriga och härliga!
Ja detta var lit ebilder från dagens morderna kafferep, hoppas det har vattnats i munnen på er för det var fantastiskt. Något spec ni är extra nyfika på receptet till?
Kram Madde

Kommentarer
Sandra

Ser ju helt fantastiskt ut! Skulle inte haft något emot att varit där som provsmakare! :)

2012-05-11 19:30:06
URL: http://Sandraskok.blogspot.com

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!