DanSukker!

Idag när jag kom hem låg en avi på ett paket på posten, tog mig mycket långtid innan jag kom på vart det kunde komma ifrån. Så jag skyndade ner på ICA och OJ så glad jag vart! Ett paket med gott och blandat från DanSukker. Allt fairtrade märkt, vilket är ett superbra initiativ!!Allt detta innehöll mitt paket och jag har kopierat lite text från DanSukker´s hemsida ang dessa produkter!

Dansukker Fairtradeprodukter

Dansukker Fairtradeprodukter

 

Dansukker Cane Syrup, Rörsocker Sirap, är något mörkare än Dansukker Ljus Sirap och kommer i en praktisk och behändig liten flaska. Cane Syrup görs på certifierat rörsocker från Malawi. Den har en härligt fyllig smak med ton av lakrits och passar till all sorts matlagning. Den fylliga och lite mörkare sirapen rundar av smaken i grytor, sallader och marinader. Man kan även använda den som topping direkt samt i godis och kakor, precis som en vanlig sirap.

 

Dansukker Rörsocker är av högsta kvalitet och finns som strö- och bitsocker. Det är ett guldgult socker med gyllene kristaller och aromatisk söt smak av karamell. Rörsocker används till drycker, exotiska rätter och garnering av kakor och desserter. Dessutom ser det vackert ut i sockerskålen. Tidigare hette produkten Råsocker men har nu bytt namn till Rörsocker.

 

Dansukker Ekologiskt Rörsocker kommer från Paraguay. Bönderna har slagit sig samman i kooperativ som kan leverera större mängder sockerrör. När rörsocker från Paraguay säljs Rättvisemärkt, får odlarna en premie som ska gå till ekonomisk och social utveckling. Eftersom sockret dessutom är ekologiskt får odlarna också en extra betalning.

 

Dansukker Vaniljsocker innehåller äkta vanilj från Indien och finmalt rörsocker från Malawi. Den milda smaken från vaniljstången gör sockret till en ljuvlig smaksättare i bakverk och desserter, i grädde, i fyllningar till bakverk samt i dessertsåser.

 

Dansukker Rörocker Flor är finmalt rörsocker som passar utmärkt till kakor, desserter, kristyr och glasyr. Glasyren får en vackert gyllenbrun färg med härlig smak av rörsocker.

 

 

Fairtrade/Rättvisemärkt garanterar att produkten är handlad i enlighet med internationella Fairtrade kriterier. När du köper Rättvisemärkt bidrar du till bättre arbetsvillkor och tryggare sociala förhållanden för producenter och anställda i de fattigare delarna av världen. www.info.fairtrade.netDu kan även gå in på deras sida och läsa mer om produkterna, hitta goda recept, ladda ner eller beställa hem recept mm.
Så här skall det bakas i helgen:D

 

Kommentarer
Lovisa

Najs !!

2010-05-14 08:09:53
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!