Chokladcup cake med lakris & Citron!

Jag Skulle försöka baka något med Anthonbergs Choklad salmiak, och ett av recepten vart följande!



Cupcake:

200g smörkrämen
5dl socker
4st ägg
2½dl turkisk yoghurt
½tsk salt
5dl mjöl
1tsk bakpulver
0,5 dl lakritsflarn
150g Anthon Berg Salmiak
Frosting:
30g smör/margarin,
80g cream cheese,
1-2 msk citronjuice,
nästan ett helt paket florsocker,
Ev hushållsfärg.


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget.
Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen.
Tillsätt yoghurt, salt och lakritsflarn, sikta i mjöl och bakpulver, vänd snabbt in i smeten med en slickpott.
Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt Cupcaken svalna helt medans du gör frostingen:

Citronfrosting:
Rör smöret mjukt och rör i hop med det övriga ingredienserna!
Spritsa sedan Ut frostingen och dekorera ev med Strössel med citron smak!

 




Formen är från underbara Kalasform.se, Älskar verkligen hennes formar!





Chokladen kommer från:



Och citrus strösslet:




Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!